Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPSRM

Rezoluţia Consiliului Republican al PSRM din 6 octombrie 2017

|versiune pentru tipar||
PSRM / 6 octombrie 2017
Partidul Socialiştilor din Republica Moldova

Consiliul Republican al PSRM declară încă o dată sprijin deplin pentru acţiunile şi iniţiativele preşedintelui Republicii Moldova, ales de popor, Igor Dodon.

Astăzi, Preşedintele Igor Dodon este singurul reprezentant al conducerii ţării cu legitimitate deplină. Toate iniţiativele lansate de preşedinte se bazează pe aspiraţiile majorităţii poporului moldovenesc şi sarcinile puse în faţa statului şi a societăţii.

Consiliul Republican al PSRM condamnă categoric toate acţiunile Guvernului şi majorităţii parlamentare condusă de Partidul Democrat, privind obstrucţionarea acţiunilor Preşedintelui Republicii Moldova; privind încercarea de a-l priva de împuternicirile prevăzute de Constituţia Republicii Moldova, inclusiv prin Curtea Constituţională care este o marionetă controlată; privind blocarea a zeci de iniţiative propuse de preşedinte pentru soluţionarea problemelor sociale ale ţării, îmbunătăţirea economiei, modernizarea serviciilor din domeniul sănătăţii, educaţiei şi din alte sectoare; privind subminarea eforturilor preşedintelui de a consolida parteneriatul strategic cu Federaţia Rusă şi stabilirea unor noi direcţii ale cooperării moldo-ruse.

Preşedintele Igor Dodon acţionează astăzi în numele poporului şi pentru binele poporului. În acelaşi timp, Partidul Democrat, pentru care au votat aproximativ 15% dintre alegători şi-a subordonat complet, în scopuri politice şi economice, sistemul legislativ, executiv şi judiciar al ţării.

În conformitate cu articolul 2 din Constituţia Republicii Moldova, nicio persoană particulară, nicio parte din popor, niciun grup social, niciun partid politic sau o altă formaţiune obştească nu poate exercita puterea de stat în nume propriu. Uzurparea puterii de stat constituie cea mai gravă crimă împotriva poporului.

În conformitate cu Rezoluţia Acţiunii Naţionale din 24 septembrie 2017, Consiliul Republican al PSRM declară sprijin pentru trecerea la republica prezidenţială, colectarea masivă de semnături pe întreg teritoriul ţării şi îndemnul ulterior către Congresul PSRM de a include acest punct în Programul Partidului Socialiştilor din Republica Moldova.

Consiliul Republican al PSRM susţine iniţiativa colectării la nivel naţional a semnăturilor pentru trecerea la republică prezidenţială. Autorităţile au interzis Preşedintelui să organizeze un referendum consultativ — activiştii Partidului Socialiştilor vor organiza acest referendum în fiecare localitate din ţară, pe fiecare stradă, în fiecare curte şi în fiecare casă.

PSRM îndeamnă toate structurile sale de partid să se mobilizeze pe deplin. Sarcina noastră este să colectăm cel puţin 70% din semnăturile tuturor cetăţenilor ţării care au drept de vot. Ulterior, aceste semnături vor fi transmise tuturor organelor puterii de stat ale ţării, precum şi Congresului PSRM ca argument pentru introducerea modificărilor în Programul partidului.

Consiliul Republican al PSRM îndeamnă toţi membrii şi simpatizanţii Partidului Socialiştilor să participe activ la colectarea semnăturilor pentru trecerea la o republică prezidenţială.

Recomandăm să anunţăm startul Campaniei naţionale de colectare a semnăturilor pentru trecerea la o republică prezidenţială în data de 16 octombrie 2017.

Împreună vom învinge!

Sursa: psrm.md

Apel al Partidului Socialiştilor din Republica Moldova către cetăţeni în legătură cu intenţiile partidelor pro-europene de a face front comun Igor Dodon a discutat cu Vladimir Putin despre chestiunile privind cooperarea dintre Moldova şi Rusia