Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPR

Liderul Partidului “Renaştere”, Vadim Mişin, a avut o întrevedere cu activele de partid din raioanele Ocniţa şi Briceni

|versiune pentru tipar||
PR / 12 noiembrie 2013
Partidul “Renaştere”

Vadim Mişin, liderul Partidului “Renaştere-Возрождение”, deputat în Parlamentul Republicii Moldova, Preşedinte al comisiei parlamentare pentru drepturile omului şi relaţii interetnice, a avut o întrevedere cu activele de partid din raioanele Ocniţa şi Briceni.

Liderul Partidului “Renaştere-Возрождение” a analizat detaliat situaţia social-politică din ţară şi s-a referit la problemele actuale de care se arată interesaţi nu doar membrii partidului, dar şi toţi locuitorii ţării.

Astfel, au fost discutate întrebări privind poziţia partidului referitor la unificarea forţelor de stânga din ţară. Vadim Mişin a subliniat că “acest proces este necesar, pentru că doar un front unic de stânga al poate rezista unui bloc format din formaţiuni politice de dreapta. Noi susţinem ideea unificării forţelor de stânga, dar trebuie să ne gândim serios la realizarea acestei idei.

Stânga politică din Republica Moldova este dezbinată şi echivocă. Există partide care susţin că au orientare politică de stânga, dar de fapt nu au nimic în comun cu asta în afară de denumire, preşedintele de partid, ştampilă şi documentele de înregistrare. Cum să lucrezi cu ele? Cel mai puternic partid de stânga este Partidul Comuniştilor. PCRM este structurat, are influenţă şi susţinători aprigi, dar nu cred că cei de la conducerea formaţiunii vor dori să avem negocieri de la egal la egal.

Eu, în calitatea mea de lider al Partidului «Renaştere-Возрождение», nu voi permite ca echipa noastră să aibă un rol secundar într-un astfel de proces. Noi am lucrat mult şi am reuşit să devenim al doilea cel mai numeros şi puternic partid de stânga.

Partidul nostru este structurat şi creşte în fiecare zi, iar astăzi are aproape zece mii de membri. Astfel, credem ferm că suntem pregătiţi de negocieri de la egal la egal”.

Totodată, Vadim Mişin a afirmat că Partidul “Renaştere-Возрождение” va face un pas spre apropierea de alte forţe de stânga, doar dacă întregul activ de partid va fi de acord că negocierile sunt necesare şi corecte.

Centrul de presă al Partidului “Renaştere-Возрождение”

Partidul “Renaştere” cere să fie publicat textul Acordului de Asociere între Republica Moldova şi Uniunea Europeană În cadrul organizaţiei din sectorul Buiucani, mun. Chişinău, au avut loc dezbateri pe tema “Influenţa reţelelor sociale asupra societăţii contemporane şi bloggingul în Republica Moldova”