Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPR

Partidul “Renaştere” marchează 25 de ani de la retragerea trupelor sovietice din Afganistan

|versiune pentru tipar||
PR / 14 februarie 2014
Partidul “Renaştere”

În ajunul aniversării a 25 de ani de la retragerea trupelor sovietice din Afganistan, Biroul Consiliului Republican al Partidului “Renaştere-Возрождение” adresează următoarea declaraţie societăţii civile:

Astăzi, 15 februarie 2014, se împlineşte un sfert de secol de la retragerea trupelor sovietice din Afganistan. Partidul “Renaştere-Возрождение”, marcând această zi, aduce un omagiu acelor luptători care printr-o turnură a sorţii au participat la conflictul militar din Afganistan.

Acest război a schimbat destinul a sute de mii de oameni care locuiau în URSS, a luat viaţa a 15 mii de luptători-internaţionalişti şi a afectat pentru totdeauna viaţa rudelor şi apropiaţilor lor.

În războiul din Afganistan au participat peste 12 mii de locuitori ai Moldovei, dintre care 301 au decedat, iar 257 au rămas invalizi. Nu vrem astăzi să adresăm întrebarea retorică: “Cine a avut nevoie de asta?”. Noi doar aducem mulţumiri şi onorăm memoria acelor luptători, acelor eroi care şi-au jertfit viaţa lor în numele îndeplinirii serviciului militar internaţional.

Totodată, credem că Moldova nu trebuie să devină o ţară care jertfeşte viaţa fiilor şi fiicelor, aruncându-i în cuptorul conflictelor internaţionale. Nu avem dreptul să obligăm inimile mamelor să se frângă de durere, să lipsim copiii de viitor, transformându-i în carne de tun. Moldova este o ţară paşnică şi a anunţat comunitatea internaţională despre neutralitatea sa permanentă.

Partidul “Renaştere-Возрождение” va face tot posibilul ca fiii republicii să nu participe niciodată la un război de genul celui din Afganistan.

Ne închinăm în faţa bărbăţiei celor căzuţi la datorie şi niciodată nu vom uita de participanţii la războiul din Afganistan care sunt în viaţă şi de familiile celor care au decedat. Partidul “Renaştere-Возрождение” a acordat şi va continua să acorde un sprijin larg luptătorilor-internaţionalişti şi familiilor lor.

În această zi semnificativă, membrii Biroului Consiliului Republican al Partidului “Renaştere-Возрождение”, personal şi din numele tuturor membrilor formaţiunii, îi felicită cordial pe veteranii războiului din Afganistan cu ocazia aniversării a 25 de ani de la sfârşitul de facto al conflictului militar şi retragerea trupelor sovietice din zona de conflict. Vă dorim să aveţi permanent un cer paşnic deasupra capului, sănătate de fier, bunăstare, fericire şi optimism!.

Centrul de presă al Partidului “Renaştere-Возрождение”
Sursa: rrm.md

Autorităţile moldoveneşti iarăşi au călcat pe grebla găgăuză Partidul “Renaştere” felicită veteranii Armatei Sovietice şi Marinei Militare cu ocazia Zilei Apărătorului Patriei