Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPR

Membrii Partidului “Renaştere” au participat la un protest

|versiune pentru tipar||
PR / 27 martie 2014
Partidul “Renaştere”

Astăzi, 27 martie 2014, membrii Partidului “Renaştere-Возрождение” au participat la un miting dedicat apărării monumentului “Eliberarea” de la o eventuală demolare. La protest au fost prezente comitetele raionale ale municipiului Chişinău, membri ai organizaţiei de tineret, consiliului femeilor şi veteranilor din Partidul “Renaştere-Возрождение”.

Participanţii la miting au criticat dur conducerea Academiei de Ştiinţe pentru iniţiativa privind demolarea monumentului eroilor-eliberatori şi înălţarea pe acel loc a monumentului dedicat limbii române.

Protestatarii au asigurat conducerea ţării că nu vor permite demolarea sau mutarea monumentului “Eliberarea”, fiindcă el reprezintă istoria eliberării Moldovei de fascism. Acest monument înălţat în centrul capitalei Moldovei simbolizează loialitatea faţă de Patrie şi faţă de acei eroi care şi-au dat viaţa pentru eliberarea ţării noastre de fascişti.

Protestatarii au cerut un răspuns privind soarta monumentului “Eliberarea” de la preşedintele Academiei de Ştiinţe a Republicii Moldova, Gheorghe Duca. Însă reacţia acestuia a trezit zâmbete din partea protestatarilor, fiindcă domnul Duca nu şi-a prezentat opinia şi a aruncat întreaga responsabilitate pe umerii altor structuri.

În finalul protestului, manifestanţii au reiterat că nu vor permite demolarea monumentului “Eliberarea”.

Centrul de presă al Partidului “Renaştere-Возрождение”
Sursa: rrm.md

Deputaţii Partidului “Renaştere” au părăsit şedinţa audierilor din cadrul Parlamentului La Chişinău a avut loc şedinţa Plenului Consiliului Republican al Partidului “Renaştere”