Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPR

Şurubul — ca simbol al atitudinilor din ţară

|versiune pentru tipar||
PR / 1 aprilie 2014
Partidul “Renaştere”

Pe 1 aprilie, aripa tânără a Partidului “Renaştere-Возрождение”, împreună cu echipa TVC “Мама не горюй” au montat un monument lângă clădirea circului din Chişinău. Mai exact, este vorba despre un şurub gigant.

Montarea monumentului în formă de şurub are un sens dublu. În primul rând, în terminologia jocului TVC acesta reprezintă o glumă reuşită.

Într-al doilea rând, tinerii au dat de înţeles subtil că, de fapt, în ţară nu este niciun fel de umor, iar puterea nu face decât să strângă şurubul, cum se spune în popor.

Un exemplu elocvent al acestui fapt îl reprezintă clădirea circului din Chişinău, lângă care a fost înălţat monumentul. Nu este niciun secret pentru nimeni faptul că guvernarea liberală demult a pus capac pe unul din izvoarele umorului şi veseliei.

Participanţii la această acţiune au anunţat că doresc să facă mai multe copii ale acestui monument, pentru că în oraş sunt destule locuri unde ar putea fi montate.

Însă cea mai importantă caracteristică a monumentului Umorului în Moldova se rezumă la faptul că oricare trecător poate să ia monumentul şi să plece cu el.

Gheorghi Condrea,
Aripa tânără a Partidului “Renaştere — Возрождение”

Sursa: rrm.md

La Chişinău a avut loc şedinţa Plenului Consiliului Republican al Partidului “Renaştere” Activitatea Consiliului femeilor din Partidul “Renaştere” ia amploare