Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPR

Preşedintele Partidului “Renaştere”, parlamentarul Vadim Mişin, este indignat de un nou demers împotriva libertăţii cuvântului

|versiune pentru tipar||
PR / 8 iulie 2014
Partidul “Renaştere”

Preşedintele Partidului “Renaştere-Возрождение”, deputatul Vadim Mişin, a venit cu o declaraţie în faţa societăţii civile şi a reprezentanţilor mass-media prin care şi-a exprimat nemulţumirea faţă de hotărârea Consiliului Coordonator al Audiovizualului (CCA) din Republica Moldova privind interzicerea difuzării postului TV “Россия-24” până la 1 ianuarie 2015.

“Aceasta nu este prima şi, pare-se, nici pe departe ultima încălcare a valorilor democraţiei în ţara noastră. Această acţiune nu corespunde sub nicio formă dreptului inalienabil al cetăţeanului privind accesul liber la informaţie”, a subliniat Vadim Mişin.

Liderul Partidului “Renaştere-Возрождение” s-a arătat convins că interzicerea difuzării postului de televiziune “Россия-24” în Moldova reprezintă un amestec în politica redacţională şi o încălcare a libertăţii cuvântului.

“Cetăţenii ţării noastre au tot dreptul să primească informaţia din surse alternative, iar acest proces nu poate fi împiedicat prin măsuri de interzicere. Există Internetul şi sistemele de difuzare prin satelit care întotdeauna vor potoli setea de informare a cetăţenilor”, a spus Vadim Mişin.

Totodată, preşedintele formaţiunii şi-a prezentat opinia privind motivul interzicerii difuzării respectivului post de televiziune din Rusia.

“Aş fi fost foarte uimit dacă CCA ar fi luat această decizie în privinţa unui post local sau, contrar aşteptărilor, unui canal TV din România. Lor li se permite fără limite să facă tot ce doresc în ţara noastră: să vorbească ce le trece prin cap, să promoveze o politică favorabilă unor sau altor forţe politice. Însă, când este vorba de un post din Rusia, forţele de ultra-dreapta au o plăcere deosebită de a-şi bate joc de el prin intezicerea difuzării. De ce se întâmplă asta? Cred că are loc o politică sistematică de distrugere a relaţiilor normale, de lucru, cu Rusia. În acest caz este realizat un singur scop — Moldova să fie ruptă de Rusia pentru totdeauna, iar mentalitatea poporului multinaţional moldovenesc să fie schimbată pentru totdeauna. Suntem obligaţi să manifestăm împotriva acestui proces. Dacă le vom permite să se răfuiască cu postul TV «Россия-24», atunci ne putem aştepta la faptul că forţele de ultra-dreapta se vor răfui mai întâi cu alte posturi ruseşti sau canale care emit în limba rusă, iar mai apoi va veni rândul tuturor vorbitorilor rusolingvi din Moldova”, a mai spus liderul formaţiunii.

Vadim Mişin a ţinut să menţioneze că postul de televiziune “Россия-24” a fost interzis în Moldova, Ucraina şi Georgia, ţări din spaţiul ex-sovietic care au semnat recent Acordurile de Asociere cu Uniunea Europeană.

Centrul de presă al Partidului “Renaştere-Возрождение”
Sursa: rrm.md

Oleg Babenco: Unionismul — este un tip de separatism Oleg Babenco: Muntele a născut un şoarece sau încă o nereuşită a Codului educaţiei