Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiUCM

Declaraţia organizaţiei raionale a Uniunii Centriste din Moldova

|versiune pentru tipar||
UCM / 26 noiembrie 2007
Uniunea Centristă din Moldova

Rezultatele alegerilor locale din 03.06.2007 au demonstrat că partidele democratice pot prelua puterea şi îşi pot realiza programele sale, orientate spre creşterea bunăstării cetăţenilor numai dacă vor reuşi să se consolideze şi să propună alegătorilor un program atractiv, unic ca alternativă a acţiunilor haotice ale guvernării comuniste.

În acest context, organizaţia raională Glodeni a Uniunii Centriste din Moldova a salutat semnarea la 7 iunie 2007 a Declaraţiei comune şi a Acordului de colaborare între Partidul Democraţiei Sociale, Partidul Social-Democrat din Moldova şi Uniunea Centristă din Moldova, pledând pentru unificarea partidelor de orientare social-democratică şi constituirea unui pol atractiv pentru alegători. Suntem convinşi că decizia în cauză a partidelor noastre este una ce corespunde doleanţelor majorităţii alegătorilor şi este un act de maturitate politică. Totodată, am susţinut că în procesul de fuzionare, în capul mesei trebuie să fie puse interesele ţării în întregime şi ale cetăţenilor, şi nu interesele personale.

Consiliul raional Glodeni al UCM, întrunit în şedinţa din 20 noiembrie 2007, îşi exprimă dezacordul cu declaraţiile preşedintelui Uniunii Centriste din Moldova privind ieşirea UCM din procesul de unificare şi consideră neîntemeiate “argumentele” pentru neparticiparea UCM la acest proces. Rămânem pe poziţia fermă privind necesitatea consolidării segmentului social-democrat din Republica Moldova, fapt ce ne va permite o mai bună promovare a valorilor social-democrate şi o mai bună prezentare în structurile puterii de stat.

Fiind în dezacord cu decizia Consiliului Republican din 17 noiembrie, ca fiind una impusă de liderul UCM, declarăm retragerea noastră din cadrul UCM şi aderarea la procesul de fuziune cu Partidul Democraţiei Sociale şi Partidul Social-Democrat din Moldova.

Preşedintele filialei UCM Glodeni Ion Movilă
Vicepreşedintele filialei UCM Glodeni Mihai Plasiciuc

Serviciul de presă al UCM
Declaraţia Consiliului Politic al Uniunii Centriste din Moldova privind alegerea primarului general al municipiului Chişinău Declaraţie privind iniţiativa PLDM de desfăşurare a referendumului republican