Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiUCM

Comunicat de presă al Uniunii Centriste din Moldova

|versiune pentru tipar||
UCM / 18 septembrie 2008
Uniunea Centristă din Moldova

Prin Hotărîrea Consiliului Republican al UCM din 09.08.2008 a fost convocat Congresul IV, extraordinar, al UCM, care se va desfăşura la 27 septembrie 2008, în mun. Chişinău.

În prezent se desfăşoară adunările organizaţiilor primare şi conferinţele organizaţiilor teritoriale ( raionale, municipale) a UCM din 35 de unităţii administrativ teritoriale de nivelul doi.

Uniunea Centristă din Moldova (UCM) conştientizează că şanse reale de accedere în viitorul Parlament îl vor avea doar partidele politice mari, consolidate şi viabile din punct de vedere al potenţialului uman, organizatoric şi politico-ideologic. Altfel spus, partidele care vor avea o echipă de oameni competenţi, combativi şi necorupţi, şi un program electoral realist şi atractiv în sens economic şi politic, pe măsură să garanteze schimbarea radicală a situaţiei din ţară, depăşirea crizei politice, economice, financiare, demografice, moral-psihologice, să motiveze activismul politic al cetăţenilor.

Majorarea pragului electoral de la 4 la 6% şi interdicţia de a constitui blocuri preelectorale impune accelerarea procesului de consolidare a partidelor politice prin diferite metode.

În acest context, pe parcursul ultimilor luni, UCM s-a antrenat activ în procesul de consultări şi negocieri cu diferite partide şi personalităţi, fiind disponibilă de a identifica soluţii raţionale şi eficiente în baza compromisului reciproc, care să fie ghidat de interesele societăţii.

UCM a acceptat ideea de cooperare politica cu dl. V. Tarlev, ex-prim-ministru, pornind de la necesitatea consolidării tuturor forţelor constructive şi capabile să contribuie la schimbarea situaţiei şi să ofere societăţii o alternativă de guvernare democratică. Mai mult. Dl V.Tarlev a fost invitat şi a fost prezent la şedinţa Consiliului Republican al UCM din 6 septembrie 2008, în cadrul căreia şi-a expus poziţia vis-a-vis de oportunitatea conjugării eforturilor proprii cu potenţialul uman, organizatoric şi politic al UCM. A dat răspuns la multe întrebări incomode, dar principiale.

Acţiunile dlui Tarlev în raport cu UCM ne conving că, în scurt timp, el îşi va face publică decizia de a se implica deschis şi efectiv în activitatea UCM.

Serviciul de presa al UCM
Declaraţie a UCM privind conflictul militar din Georgia Comunicat de presă al UCM cu privire la rezultatele Congresului IV extraordinar al Uniunii Centriste din Moldova din 27 septembrie 2008