Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiUCM

Declaraţia Uniunii Centriste din Moldova

|versiune pentru tipar||
UCM / 6 octombrie 2008
Uniunea Centristă din Moldova

Consiliul Politic al UCM consideră necesar să facă unele precizări vis-a-vis de interpretarea unor declaraţii ale conducerii UCM de la conferinţa de presă din 2 octombrie 2008.

  1. Preşedintele UCM, dl V. Tarlev, nu a indentificat România în calitate de duşman al UCM. Dl Tarlev s-a pronunţat doar în privinţa adversarilor, dar nu a duşmanilor politici, menţionînd că aceştea sunt plasaţi pe extremele spectrului politic naţional, speculează cu ideea unirii şi alte idei extreme în scopuri politice meschine, propagă românofobia şi rusofobia şi subminează, astfel, independenţa şi statalitatea Republicii Moldova.
  2. Consiliul Politic declară că UCM se pronunţă principial pentru menţinerea şi dezvoltarea celor mai bune relaţii ţările vecine, Ucraina şi în special cu România în toate domeniile de colaborare, pornind de la faptul ca aceste relaţii să fie pragmatice şi bazate pe respect şi interes reciproc.
  3. Consiliul Politic declară că UCM se pronunţă pentru realizarea condiţiilor politice, economice şi sociale necesare pentru integrarea bine pregătită, firească şi binemeritată a Republicii Moldova în comunitatea europeană.
  4. Consiliul Politic al UCM consideră că realizarea obiectivelor menţionate nu vine în contradicţie cu interesele Republicii Moldova de a dezvolta relaţii speciale de prietenie şi parteneriat strategic cu Federaţia Rusă, care deasemenea sînt bazate pe tradiţii istorice de colaborare economică pragmatică şi reciproc avantajoasă.
Serviciul de Presă al UCM
Comunicat de presă al UCM cu privire la rezultatele Congresului IV extraordinar al Uniunii Centriste din Moldova din 27 septembrie 2008 Declaraţia Consiliului Politic Uniunii Centriste din Moldova cu privire la decizia Ministerului Justitiei din 18 noiembrie 2008 “Cu privire la inregistrarea modificarilor in statutul Partidului politic Uniunea Centrista din Moldova”