Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiFSM

Declaraţia Partidului Uniunea Muncii “Patria-Родина”

|versiune pentru tipar||
UMPR (astăzi FSM) / 16 octombrie 2008
Frontul Salvării Moldovei

Analizînd situaţia social-politică şi economică din Republica Moldova, atitudinea respectuoasă a cetăţenilor şi a formaţiunilor politice, atît de opoziţie cît şi a celor de guvernare faţă de ex-premierul V. Tarlev, conducerea Partidului Uniunea Muncii “Patria-Родина” consideră reîntoarcerea Domniei sale în politică şi alegerea sa în calitate de preşedinte a formaţiunii politice Uniunea Centristă din Moldova binevenită.

Studiile, experienţa profesională şi de guvernare a ţării, competenţa şi înţelepciunea de care a dat dovadă D-lui la conlucrarea cu organele de stat ierarhic superioare şi internaţionale sînt calităţile evident caracteristice D-lui V. Tarlev. Mai mult ca atît, D-lui este adept al întăririi statalităţii Republicii Moldova ca stat independent şi respinge ideile de ordin unionist.

Ţinînd cont de aceste calităţi, considerăm că D-lui va contribui la consolidarea tuturor forţelor politice din ţară, care au drept scop dezvoltarea economică, politică şi socială, la restabilirea unităţii teritoriale.

Totodată, conform tezelor programatice UCM va promova o politică social orientată şi va acorda o atenţie deosebită şi multiplelor probleme legate de securitatea energetică, dezvoltarea sistemului financiar, industriei, combaterea corupţiei etc. UCM este conştientă de faptul că toate aceste probleme se vor putea rezolva doar prin dezvoltarea relaţiilor reciproc avantajoase în primul rînd între RM şi ţările vecine cum este Ucraina şi România şi evident cu Federaţia Rusă.

Reiesind din cele expuse, partidul Uniunea Muncii “Patria-Родина” susţine întru totul programul şi iniţiativele UCM expuse de preşedintele formaţiunii V. Tarlev şi este dispus să colaboreze productiv şi să se asocieze nemijlocit la participare pe listă comună în campania de alegeri parlamentare pentru 2009.

  Declaraţia Frontului Salvării Moldovei