Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideEvenimente

Evenimente ale Frontului Salvării Moldovei (FSM)

18 august 2010
Partidul Muncii cere Alianţei de guvernare să modifice legislaţia, astfel încît partidele să fie finanţate exclusiv de la bugetul de stat, despre aceasta a declarat în cadrul unei conferinţe de presă de la Infotag, liderul PM Gheorghe Sima. În 53 de state partidele sînt finanţate de la buget, printre acestea Franţa, Germania, Austria, Finlanda, Danemarca, Iatalia, Norvegia şi SUA. Sima a subliniat că prin finanţarea de stat a partidelor va fi asigurată transparenţa activităţii partidelor, independenţa lor de capitalul privat şi interesele geopolitice din exterior, precum şi va fi micşorată inegalitatea posibilităţilor formaţiunilor. De asemenea, Gheorghe Sima pledează pentru o finanţare în egală măsură a partidelor parlamentare şi a celor extraparlamentare şi consideră că suma de 300 mii lei pe an este suficientă pentru activitatea unui partid.

Atitudinea faţă de guvernarePolitici guvernamentaleRelaţii interpartinice

10 august 2010
Partidul Muncii cere Partidului Liberal Democrat din Moldova să renunţe la iniţiativa legislativă privind reducerea termenului de desfăşurare a campaniei electorale de la 60 la 30 de zile, despre aceasta a declarat în cadrul unei conferinţe de presă la Infotag, preşedintele Partidului Muncii, Gheorghe Sima. “Proiectul de lege înaintat Parlamentului de PLDM are cu totul alte scopuri, iar reducerea termenului de desfăşurare a campaniei electorale lezează în mod direct drepturile politice ale cetăţenilor”, a specificat Sima. “În acelaşi timp, prin reducerea termenului de desfăşurare a campaniei electorale PLDM intenţionează, de fapt, să defavorizeze partidele extraparlamentare, astfel încît acestea să nu dispună de timp pentru a-şi expune poziţia lor asupra multiplelor probleme din societate”, a declarat preşedintele partidului. “Atenţionăm AIE, toate organismele politice internaţionale şi ambasadele acreditate în Moldova, dar şi ONG-urile să ia act de pericolul iniţiat de PLDM împotriva întregului proces de democratizare a Moldovei”, a conchis Sima.

AlegeriAtitudinea faţă de guvernareRelaţii interpartinice

13 iulie 2010
Liderul Partidului Muncii din Republica Moldova, Gheorghe Sima, a convocat o conferinţă de presă la sediul Infotag, în cadrul căreia a declarat că în urma Congresului Partidului, organizat în primăvara curentă, a fost luată decizia de a schimba denumirea partidului din Uniunea Muncii Patria-Rodina în Partidul Muncii. “Pe viitor partidul îşi propune să promoveze o politică constructivă cu sindicatele. Vom sprijini sindicatele în efortul lor de a apăra drepturile cetăţenilor şi de a asigura protecţia socială a persoanelor neangajate în cîmpul muncii”, a spus Sima. În altă ordine de idei, preşedintele Partidului Muncii, Gheorghe Sima, a menţionat că Consiliul Politic al partidului pe care-l conduce consideră că modificarea Legii Supreme prin referendum constituţional va fi apreciată în societate ca primul pas concret spre consolidarea statului Republicii Moldova. “Pe parcursul ultimului an alegerea preşedintelui s-a transformat într-un conflict primejdios, deoarece a spulberat comunicarea şi dialogul civilizat dintre partidele parlamentare”, a spus Sima, care este convins că organizarea referendumului şi a alegerilor parlamentare anticipate va pune capăt acestui conflict dintre partide.

Activitatea internă de partidAlegeriAtitudinea faţă de guvernare

3 aprilie 2009
Uniunea Muncii “Patria-Rodina” a susţinut o conferinţă de presă, în sala de conferinţe a Agenţiei INFOTAG, pe tema: “Cu privire la retragerea din cursa electorală”.

Alegeri

10 martie 2009
Uniunea Muncii “Patria-Rodina” a susţinut o conferinţă de presă în sala de şedinţe a agenţiei INFOTAG, pe tema: “Cu privire la activitatea partidului privind apărarea drepturilor oamenilor la muncă şi la un trai decent”.

AlegeriDrepturile şi libertăţile omului

Evenimente majore

Arhiva

2010 [3]
2009 [2]
2008 [1]
2003 [1]