Partide

Evenimente din viaţa partidelor politice

Congresul V Extraordinar al Partidului Nostru
PN, 18 martie 2017 | 
La 18 martie 2017 şi-a ţinut lucrările Congresul V Extraordinar al Partidului politic “Partidul Nostru”, eveniment la care au participat peste 800 de delegaţi din toate raioanele ţării. Sarcina principală a congresului a fost elaborarea şi adoptarea strategiilor şi tacticilor politice ale partidului pentru perioada imediat următoare[]

Activitatea internă de partid

Congresul II Extraordinar al Partidului “Platforma Demnitate şi Adevăr”
PDA, 5 februarie 2017 | 
La 5 februarie 2017 şi-a ţinut lucrările Congresul II Extraordinar al Partidului “Platforma Demnitate şi Adevăr”. În cadrul congresului a fost adoptat noul Statut al formaţiunii, a fost elaborat şi adoptat Programul PDA, a fost aleasă prin vot democratic noua componenţă a Consiliului Politic Naţional şi a Biroului Politic Permanent[]

Activitatea internă de partid

Congresul VIII al Partidului Democrat din Moldova
PDM, 24 decembrie 2016 | 
La 24 decembrie 2016 şi-a ţinut lucrările Congresul VIII al Partidului Democrat din Moldova (PDM). Sarcina principală a congresului a fost alegerea noilor organe de conducere şi adoptarea noilor modificări în statutul partidului[]

Activitatea internă de partid

Congresul XIV al Partidului Socialiştilor din Republica Moldova
PSRM, 18 decembrie 2016 | 
La 18 decembrie 2016 şi-a ţinut lucrările Congresul XIV al Partidului Socialiştilor din Republica Moldova (PSRM). În cadrul congresului a fost aleasă în funcţia de preşedinte al PSRM, Zinaida Greceanîi, liderul fracţiunii parlamentare a PSRM, noua componenţă a Consiliului Republican şi Rezoluţia privind obiectivele partidului pentru următoarea perioadă[]

Activitatea internă de partid

Congresul VIII al Partidului Comuniştilor din Republica Moldova
PCRM, 19 noiembrie 2016 | 
La 19 noiembrie 2016 şi-a ţinut lucrările Congresul VIII al Partidului Comuniştilor din Republica Moldova (PCRM). Delegaţii la congres au ales preşedintele partidului şi organele de conducere şi revizie ale formaţiunii politice, au aprobat modificări şi completări în Programul şi Statutul PCRM[]

Activitatea internă de partid

Congresul VII al Mişcării “Ravnopravie”
, 25 septembrie 2016
Pe 25 septembrie 2016, la Orhei, şi-a ţinut lucrările Congresul VII al Mişcării social-politice “Ravnopravie”. Congresul a fost prezidat de preşedintele de onoare al Mişcării, Valeriu Klimenco şi de candidata la funcţia de preşedinte al Republicii Moldova, Inna Popenco. Liderul Mişcării “Ravnopravie”, Ilan Şor, s-a adresat delegaţilor la Congres prin intermediul avocaţilor săi, unde a menţionat că scopul primordial al formaţiunii este de a îmbunătăţi nivelul de trai al oamenilor, aşa cum a început să se întâmple în or. Orhei[]

Activitatea internă de partid

Congresul II al Partidului Societăţii Progresiste
PSP, 25 septembrie 2016 | 
Pe 25 septembrie 2016, la Chişinău şi-a ţinut lucrările Congresul II al Partidului Societăţii Progresiste, eveniment la care au participat peste 300 de membri şi invitaţi ai partidului[]

Activitatea internă de partid

PN, 13 septembrie 2016 | 
Un grup de activişti ai Partidului Nostru, a organizat la Chişinău o acţiune de protest împotriva intenţiilor Guvernului de majorare a tarifelor la căldură şi energia electrică.

Atitudinea faţă de guvernareDrepturile şi libertăţile omuluiPolitici tarifare

PAS, 4 septembrie 2016 | 
Preşedintele Partidului Acţiune şi Solidaritate, Maia Sandu, a susţinut o conferinţă de presă unde a vorbit despre “performanţa” Partidului Democrat din Moldova în procesul de colectare a semnăturilor, pentru susţinerea candidaturii lui Marian Lupu la funcţia de preşedinte al Republicii Moldova.

AlegeriAtitudinea faţă de guvernareRelaţii interpartinice

PCRM, 3 septembrie 2016
A avut loc şedinţa Comitetului Executiv Politic al PCRM, în cadrul căreia s-a decis ca formaţiunea să boicoteze alegerile prezidenţiale din 30 octombrie 2016. “Boicotăm aceste alegeri pentru că ele nu sunt constituţionale, se bazează pe modificările făcute de Curtea Constituţională pe 4 martie 2016, modificări absolut neconstituţionale şi nefondate”, a specificat liderul comuniştilor, Vladimir Voronin.

AlegeriAtitudinea faţă de guvernareDrepturile şi libertăţile omului

PL, 31 august 2016
La Chişinău a avut loc şedinţa Biroul Politic al Partidului Liberal, în cadrul căreia liderul formaţiunii, Mihai Ghimpu, a fost desemnat în calitate de candidat la funcţia de preşedinte al Republicii Moldova, în cadrul alegerilor prezidenţiale din 30 octombrie 2016.

Activitatea internă de partidAlegeri

PN, 31 august 2016 | 
În cadrul unei conferinţe de presă, liderul Partidului Nostru, Renato Usatîi, a declarat că formaţiunea sa l-a desemnat pe jurnalistul Dumitru Ciubaşenco, în calitate de candidat la funcţia de preşedinte al Republicii Moldova, pentru alegerilor prezidenţiale din 30 octombrie 2016.

Activitatea internă de partidAlegeri

PPEM, 31 august 2016
La Chişinău, a avut loc şedinţa Consiliului Naţional Politic al PPEM, în cadrul căreia a fost aprobată decizia cu privire la desemnarea lui Iurie Leancă, drept candidat din partea formaţiunii la alegerile prezidenţiale din 30 octombrie 2016.

Activitatea internă de partidAlegeri

PDM, 31 august 2016
La Chişinău, a avut loc şedinţa Consiliului Politic Naţional al PDM, în cadrul căreia liderul formaţiunii, Marian Lupu, a fost desemnat în calitate de candidat al Partidului Democrat din Moldova la alegerile prezidenţiale din 30 octombrie 2016.

Activitatea internă de partidAlegeri

PSRM, 31 august 2016 | 
La Chişinău, a avut loc şedinţa Consiliului Republican al PSRM, în cadrul căreia a fost aprobată declaraţia PSRM cu privire la desemnarea lui Igor Dodon, liderul PSRM drept candidat din partea formaţiunii la alegerile prezidenţiale din 30 octombrie 2016.

Activitatea internă de partidAlegeri

PAS, 31 august 2016
La Chişinău, s-a convocat în şedinţă Consiliul Politic Naţional al Partidului Acţiune şi Solidaritate, unde s-a decis desemnarea preşedintelui formaţiunii, Maia Sandu, în calitate de candidat la funcţia de preşedinte al Republicii Moldova, pentru alegerile prezidenţiale din 30 octombrie 2016.

Activitatea internă de partidAlegeri

PPEM, 25 iulie 2016
La Chişinău, a avut loc şedinţa Consiliului Naţional al PPEM, în cadrul căreia s-a discutat despre propunerea alianţei de guvernare adresată partidelor parlamentare pro-europene de a participa la eforturile de promovare a procesului de integrare europeană. Prin urmare, s-a decis iniţierea dialogului cu alianţa parlamentară în vederea elaborării unui parteneriat pe subiectul integrării europene.

Politici guvernamentaleRelaţii interpartinice

PLDM, 25 iunie 2016
La Chişinău, a avut loc şedinţa Consiliului Politic Naţional al PLDM în cadrul căreia au fost aleşi vicepreşedinţii şi secretarul general al partidului. În calitate de vicepreşedinţi au fost aleşi: Vadim Pistrinciuc, Tudor Deliu, Maria Ciobanu, Liliana Palihovici şi Andrei Spânu. Victor Roşca a fost reales în funcţia de secretar general al PLDM. De asemenea, CPN a aprobat componenţa grupului de negociatori cu partidele pro-europene în vederea identificării unui candidat comun la alegerile prezidenţiale din 30 octombrie 2016.

Activitatea internă de partidAlegeri

PPEM, 21 iunie 2016
PPEM a depus o sesizare la Curtea Constituţională prin care a solicitat ca noua Lege cu privire la statutul mun. Chişinău să fie declarată drept neconstituţională. Potrivit PPEM, Legea adoptată încalcă prevederile esenţiale ale Constituţiei, precum principiul autonomiei locale şi exercitarea mandatului aleşilor locali până la expirarea termenului fără a fi limitaţi în competenţe, elemente ce fac parte din dreptul de a alege şi dreptul de a fi ales.

Administraţie publicăAtitudinea faţă de guvernarePolitici guvernamentale

Congresul VII al Partidului Liberal Democrat din Moldova
PLDM, 18 iunie 2016 | 
Pe 18 iunie 2016, la Chişinău, şi-a ţinut lucrările Congresul VII al Partidului Liberal Democrat din Moldova (PLDM). Sarcina principală a congresului a fost alegerea noilor organe de conducere şi adoptarea modificărilor în statutul şi programul partidului[]

Activitatea internă de partid

Arhiva

Partidul Liberal [350]
31.08.2016
Partidul Social Democrat [120]
7.02.2014
Partidul Şor [19]
25.09.2016
Partidul Verde Ecologist [29]
20.05.2014
Partidul Nostru [22]
18.03.2017
Partidul Conservator [14]
12.07.2014

Evenimente comune [124]
24.01.2016

Partidul Liberal [6]
2.04.2003