Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideEvenimente

Evenimente ale Alianţei “Moldova Noastră” (AMN)

Congresul IX Extraordinar al Partidului Alianţa Moldova Noastră
9 aprilie 2011 | 
Pe 9 aprilie 2011, la Chişinău şi-a ţinut lucrările Congresul IX Extraordinar al Partidului Alianţa Moldova Noastră, eveniment la care au participat 297 de delegaţi ai formaţiunii, fiind prezent şi liderul PLDM, Vlad Filat[]

Activitatea internă de partidRelaţii interpartinice

PLDM şi AMN au semnat acordul de fuziune
22 martie 2011 | 
Pe 22 martie 2011, în cadrul unei conferinţe de presă, liderul Partidului Liberal Democrat din Moldova, Vlad Filat şi liderul Alianţei Moldova Noastră, Serafim Urechean, au semnat Acordul privind fuziunea celor două formaţiuni politice[]

Activitatea internă de partidRelaţii interpartinice

14 martie 2011
Liderul PLDM, Vlad Filat şi liderul AMN, Serafim Urechean, au convocat o conferinţă de presă comună în cadrul căreia a fost anunţată fuzionarea celor două partide. “Fuzionarea Alianţei Moldova Noastră cu Partidul Liberal Democrat din Moldova este un gest de maturitate politică a partidelor pe care le reprezentăm, în ideea de consolidare a forţelor politice din Republica Moldova şi de asigurare a ţării noastre cu partide puternice şi funcţionale”, a declarat Vlad Filat. El a precizat că în cel mai scurt timp va fi definitivat acordul de fuziune între cele două partide, iar în următoarele trei săptămâni PLDM şi AMN vor organiza congrese în cadrul cărora va fi luată decizia finală cu privire la această acţiune. La rândul său, preşedintele AMN, Serafim Urechean, a remarcat că decizia de fuzionare a fost luată şi în contextul în care la alegerile locale generale, dar şi la viitoarele scrutine parlamentare “lupta se va da între PLDM şi PCRM”.

Activitatea internă de partidRelaţii interpartinice

13 martie 2011
La Chişinău, a fost convocată şedinţa Consiliului Politic Naţional al Alianţei Moldova Noastră, în cadrul căreia s-a decis fuzionarea formaţiunii cu Partidul Liberal Democrat din Moldova. În favoarea fuzionării au votat 74 din 114 membrii ai Consiliului AMN, 16 au votat împotrivă, iar restul s-au abţinut. “AMN şi-a îndeplinit misiunea istorică: noi am curăţat drumul de comunişti pentru forţele democratice. Am avut o întîlnire cu liderul PLDM, Vladimir Filat, la care am discutat despre o posibilă fuziune. Sîntem două partide liberale şi nu avem divergenţe doctrinale. Urmează să negociem detaliile fuziunii noastre. Nu vom impune condiţii, totuşi vom solicita păstrarea în funcţie a reprezentanţilor formaţiunii noastre la guvernare. AMN are oameni bine pregătiţi, iar PLDM duce lipsă de cadre”, a spus declarat liderul AMN, Serafim Urechean. El a menţionat că negocierile cu PLDM vor începe în această săptămînă, iar în acest scop a fost format un grup de negociatori. Apoi AMN va organiza un Congres extraordinar, la care se va hotărî fuzionarea cu PLDM.

Activitatea internă de partidRelaţii interpartinice

24 noiembrie 2010
Prim-vicepreşedintele AMN, Victor Osipov, a ţinut o conferinţă de presă în cadrul căreia a declarat că “Astăzi a venit cineva la sediul AMN şi a lăsat un CD cu poze şi imagini în care membri ai comuniştilor, printre care şi un fost deputat PCRM şi preşedintele organizaţiei teritoriale Durleşti stau la o beţie în prima jumătate a zilei, care se termină cu o altercaţie cu poliţia”. Totodată, Osipov spune că în posesia AMN a mai intrat baza de date a PCRM care conţine mai multe documente, inclusiv structura oragnizatorică, stafful electoral teritorial, adresele şi telefoanele, rezerva de cadre, monitorizarea altor partide şi a traseismului politic. “Aceste informaţii au ajuns la noi în urmă cu două săptămâni, nu am vrut să le facem publice, dar după acuzaţiile grave la adresa AIE referitor la răpirea lui Reşetnicov, nu putem să nu facem acest lucru”, a explicat Osipov.

AlegeriDrepturile şi libertăţile omuluiRelaţii interpartinice

Evenimente majore

Arhiva

2011 [4]
2010 [27]
2009 [54]
2008 [20]
2004 [1]
2003 [6]
2002 [1]
Alegeri [52]