Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideEvenimenteAMN

Evenimente ale AMN la tema “Activitatea internă de partid”

Congresul IX Extraordinar al Partidului Alianţa Moldova Noastră
9 aprilie 2011 | 
Pe 9 aprilie 2011, la Chişinău şi-a ţinut lucrările Congresul IX Extraordinar al Partidului Alianţa Moldova Noastră, eveniment la care au participat 297 de delegaţi ai formaţiunii, fiind prezent şi liderul PLDM, Vlad Filat[]
PLDM şi AMN au semnat acordul de fuziune
22 martie 2011 | 
Pe 22 martie 2011, în cadrul unei conferinţe de presă, liderul Partidului Liberal Democrat din Moldova, Vlad Filat şi liderul Alianţei Moldova Noastră, Serafim Urechean, au semnat Acordul privind fuziunea celor două formaţiuni politice[]
14 martie 2011
Liderul PLDM, Vlad Filat şi liderul AMN, Serafim Urechean, au convocat o conferinţă de presă comună în cadrul căreia a fost anunţată fuzionarea celor două partide. “Fuzionarea Alianţei Moldova Noastră cu Partidul Liberal Democrat din Moldova este un gest de maturitate politică a partidelor pe care le reprezentăm, în ideea de consolidare a forţelor politice din Republica Moldova şi de asigurare a ţării noastre cu partide puternice şi funcţionale”, a declarat Vlad Filat. El a precizat că în cel mai scurt timp va fi definitivat acordul de fuziune între cele două partide, iar în următoarele trei săptămâni PLDM şi AMN vor organiza congrese în cadrul cărora va fi luată decizia finală cu privire la această acţiune. La rândul său, preşedintele AMN, Serafim Urechean, a remarcat că decizia de fuzionare a fost luată şi în contextul în care la alegerile locale generale, dar şi la viitoarele scrutine parlamentare “lupta se va da între PLDM şi PCRM”.
13 martie 2011
La Chişinău, a fost convocată şedinţa Consiliului Politic Naţional al Alianţei Moldova Noastră, în cadrul căreia s-a decis fuzionarea formaţiunii cu Partidul Liberal Democrat din Moldova. În favoarea fuzionării au votat 74 din 114 membrii ai Consiliului AMN, 16 au votat împotrivă, iar restul s-au abţinut. “AMN şi-a îndeplinit misiunea istorică: noi am curăţat drumul de comunişti pentru forţele democratice. Am avut o întîlnire cu liderul PLDM, Vladimir Filat, la care am discutat despre o posibilă fuziune. Sîntem două partide liberale şi nu avem divergenţe doctrinale. Urmează să negociem detaliile fuziunii noastre. Nu vom impune condiţii, totuşi vom solicita păstrarea în funcţie a reprezentanţilor formaţiunii noastre la guvernare. AMN are oameni bine pregătiţi, iar PLDM duce lipsă de cadre”, a spus declarat liderul AMN, Serafim Urechean. El a menţionat că negocierile cu PLDM vor începe în această săptămînă, iar în acest scop a fost format un grup de negociatori. Apoi AMN va organiza un Congres extraordinar, la care se va hotărî fuzionarea cu PLDM.
25 septembrie 2010
Alianţa “Moldova Noastră” va participa la alegerile parlamentare anticipate de sine stătător, aceasta a fost decizia unanimă a participanţilor la şedinţa Consiliului Politic Naţional al AMN din 25 septembrie 2010, desfăşurată la Chişinău. În alocuţiunea sa, preşedintele AMN, Serafim Ureachean, a declarat că “unirea tuturor forţelor democratice ale ţării s-a produs sub drapelul AMN. Noi am curăţat spaţiul de dictatura comunistă, îndeplinind astfel o misiune istorică importantă”. Potrivit liderului AMN, “dacă vom ieşi la alegeri de sine stătător şi vom lucra energic, vom depăşi pragul electoral” iar “dacă vom intra într-un bloc cu un partid oarecare, în Parlament vor nimeri doar cîţiva oameni, care nu vor putea crea o fracţiune”. “Sunt convins că avem forţe proprii suficiente pentru desfăşurarea campaniei, pe care am intenţia s-o dirijez personal”, a mai adăugat Urechean. De asemenea, în cadrul şedinţei s-a hotărît ca în cadrul campaniei electorale, activitatea AMN va fi coordonată în raioanele de nord de Alexandru Oleinic, în raioanele de centru de Leonid Bujor, în cele din sud de Valeriu Cosarciuc.
11 septembrie 2010
A avut loc conferinţa teritorială a organizaţiei Alianţei “Moldova Noastră” din raionul Căuşeni, în cadrul căreia a fost ales noul preşedinte al organizaţiei, Nicolae Andrieş. În apelul său către delegaţii la conferinţa organizaţiei teritoriale a AMN, Andrieş a afirmat că principalul astăzi este să se elaboreze un plan de acţiuni care să corespundă strategiei partidului AMN, să coalizeze o echipă energică şi activă. De asemenea, în cadrul conferinţei au fost aleşi 24 de membri ai Consiliului politic.
31 mai 2010
La Chişinău a avut loc Congresul Organizaţiei de Femei a Partidului Alianţa “Moldova Noastră”, la care au fost aleşi 528 de delegaţi din Republica Moldova, dintre care 142 medici, 184 — profesori, 84 — jurişti, 19 femei din business etc. Potrivit preşedintei Organizaţiei Naţionale de Femei a AMN, Natalia Ciobanu, în cadrul conferinţei au fost făcute nişte modificări importante în Regulamentul Organizaţiei de Femei a AMN, astfel, s-a modificat structura Organizaţiei de Femei şi anume a fost introdus un birou coordonator în componenţa acesteia. De asemenea, s-a modificat punctul 2, 3 din Regulamentul pentru termenul de alegere a preşedintelui Organizaţiei de Femei, care va fi ales pe o perioadă de patru ani în cadrul Conferinţei Naţionale a Organizaţiei de Femei a Alianţei “Moldova Noastră”. “Punctul forte în rezoluţia adoptată de către Organizaţia de femei este lucrul de bază cu femeile pentru promovarea în funcţiile de conducere la nivel de partid şi la nivel de ţară, precum şi problemele de bază din învăţământ, protecţia socială a mamei şi copilului, şi drepturile omului. Cea mai bună propunere la conferinţă a fost cea de a crea un centru de sănătate pentru femei — nu numai pentru sănătatea fizică, dar şi pentru susţinerea morală, asistenţa socială şi juridică”, a mai spus preşedinta organizaţiei. Delegaţii la Congres au declarat că Organizaţia de Femei a AMN pledează pentru egalitatea şanselor în RM şi va acţiona pentru ridicarea statutului social al femeilor şi consolidarea mecanismelor legale ce vizează asigurarea egalităţii genurilor.
30 martie 2010
Victor Osipov, vicepreşedinte al Alianţei “Moldova Noastră”, a ţinut o conferinţă de presă la sediul partidului din str. Eminescu 68, în cadrul căreia a declarat că AMN se pregăteşte deja de alegerile locale din 2011. Decizia a fost luată în cadrul reuniunii naţionale a membrilor de partid, care a avut loc la 27 martie la Palatul Naţional, la care au participat peste 1500 de membri ai AMN. Adunarea partidului a fost de tip închis, deoarece s-au discutat strategiile care vor fi puse în aplicare în următoarea campanie electorală, a declarat Victor Osipov.
27 martie 2010
La Chişinău, în incinta Palatului Naţional a avut loc adunarea republicană a aleşilor locali din partea Alianţei “Moldova Noastră” de nivelurile unu şi doi, la care au participat peste 1500 membri ai AMN. Aceştia s-au convocat pentru a discuta una din principalele chestiuni ce ţin de activitatea partidului: “Guvernarea eficientă — calea spre a fi reales în 2011”. La lucrările forului au participat deputaţi, miniştri şi viceminiştri, conducători de agenţii şi departamente republicane. Liderul Alianţei “Moldova Noastră”, Serafim Urechean, în raportul său, a trasat noile sarcini în faţa aleşilor locali, iar vicepreşedintele partidului, Vasile Balan, a relevat despre planurile de desfăşurare a alegerilor locale din 2011. Adunarea a votat un Apel din partea aleşilor locali ai AMN.
Şedinţa de constituire a Consiliului Politic Naţional al AMN
23 ianuarie 2010
La 23 ianuarie 2010, partidul Alianţa “Moldova Noastră” a convocat şedinţa Consiliului Naţional Politic, în cadrul căreia au fost aleşi trei noi vicepreşedinţi ai formaţiunii: Natalia Ciobanu, Victor Guzun şi Mihai Silistraru în locul lui Veaceslav Untilă şi Iurie Colesnic[]
20 ianuarie 2010
Serafim Urechean, preşedintele Alianţei “Moldova Noastră” a susţinut o conferinţă de presă, la sediul partidului din str. Eminescu 68, în cadrul căreia a prezentat unele idei de modernizare a AMN, dar şi de eficientizare a noii guvernări democratice, propuse pentru apropiata reuniune a Consiliului Politic Naţional al AMN, prin care îşi propune revenirea AMN în top pe eşichierul politic.
19 ianuarie 2010
Preşedintele Organizaţiei de tineret a partidului Alianţa “Moldova Noastră”, Sergiu Baltaga, a susţinut o conferinţă de presă în incinta Agenţiei de presă “Info-Prim Neo”, în cadrul căreia a anunţat că părăseşte partidul împreună cu alţi 20 de lideri ai Organizaţiilor de tineret ale partidului Alianţa “Moldova Noastră” şi aderă la Mişcarea “Acţiunea Europeană”. Printre cei care au anunţat părăsirea AMN şi aderarea la MAE sunt preşedinţii ai 9 organizaţii raionale ale OT AMN şi ai 4 organizaţii de sector din mun. Chişinău, 2 vicepreşedinţi la nivel naţional şi mai mulţi membri ai Biroului Naţional OT AMN. Sergiu Baltaga a mai declarat că deja peste o mie de membri au decis să se retragă din AMN şi să meargă la MAE.
Într-o altă conferinţă de presă susţinută la Agenţia de presă “Info-Prim Neo”, vicepreşedintele Organizaţiei de Tineret a Alianţei “Moldova Noastră”, Viorel Savva, a declarat că susţine reformarea partidului iar decizia lui Sergiu Baltaga de a părăsi AMN şi a adera la MAE, este o trişare, întrucât nici Baltaga, nici alţi preşedinţi de organizaţii locale de tineret, nu au depus cerere de părăsire a formaţiunii.
12 ianuarie 2010
Veaceslav Untilă, Iurie Colesnic precum şi mai mulţi membri AMN din teritoriu, au anunţat într-o conferinţă de presă că părăsesc formaţiunea politică Alianţa “Moldova Noastră” şi aderă la Mişcarea Acţiunea Europeană.
11 ianuarie 2010
Alianţa “Moldova Noastră” a desfăşurat o conferinţă de presă la sediul partidului din strada Eminescu 68, în care prim-vicepreşedintele AMN Victor Osipov a prezentat: poziţia faţă de răspunsul Ministerului Justiţiei la contestaţia unui grup de membri ai AMN; acţiunile imediate pentru revenirea AMN la regimul normal de activitate.
30 decembrie 2009
Alianţa “Moldova Noastră” a organizat o conferinţă de presă, la sediul partidului din str. M. Eminescu 68, în cadrul căreia Victor Osipov, prim-vicepreşedintele formaţiunii a prezentat evoluţiile interne ale partidului de după Congresul din 12 decembrie 2009, menţionînd că “a fost cel mai transparent Congres al AMN de la fondare”. Potrivit lui, AMN este dispusă să pună la dispoziţia Ministerului Justiţiei orice informaţie referitor la Congres, asta în contextul în care fostul prim-vicepreşedinte AMN, Veaceslav Untilă a anunţat că va depune o contestaţie.
Congresul VIII al AMN
12 decembrie 2009
Pe 12 decembrie 2009, la Chişinău a avut loc Congresul VIII ordinar al Alianţei Moldova Noastră. La lucrările forului au participat 439 de delegaţi din cei 451 aleşi, care reprezintă toate organizaţiile raionale şi municipale[]
2 iulie 2009
Organizaţia de Tineret a Alianţei “Moldova Noastră” a organizat o conferinţă de presă, la sediul AMN din str. Eminescu 68, în cadrul căreia a fost lansat ziarul “Acu-i ACU”.
11 februarie 2009
Alianţa Moldova Noastră, şi-a lansat Platforma electorală, eveniment care a avut loc la sediul partidului din str. Eminescu 68.
23 decembrie 2008
Alianţa “Moldova Noastră” a organizat o conferinţă de presă la Sediul de pe str. Eminescu 68, unde Fracţiunea AMN în Parlament a dat aprecierile finale sesiunii şi legislaturii, ce se încheie, practic, odată cu anul 2009.
30 noiembrie 2008
A avut loc Conferinta Nationala a Organizatiei de Tineret a Aliantei Moldova Noastra (OT AMN).
20–21 septembrie 2008
În incinta Institutului Muncii din Chişinău s-a desfăşurat un seminar al Femeilor din Alianţa “Moldova Noastră”.
27 iunie 2008
La Capriana a fost creata Organizatia de Tineret AMN.
7 iunie 2008
La Chişinău a avut loc Congresul al-VII-lea extraordinar al Alianţei “Moldova Noastră”.
27 martie 2008
În incinta Universităţii de Stat “Alecu Russo” din Bălţi s-a constituit Grupul Studenţesc al AMN în cadrul Asociaţiei “Studenţii AMN”.
14 martie 2008
S-a desfăşurat un seminar al preşedinţilor organizaţiilor de veterani din AMN, fiind examinate chestiuni privind pregătirile de alegerile parlamentare din 2009.
23 februarie 2008
A avut loc şedinţa Consiliului Naţional al Alianţei “Moldova Noastră” fiind elaborată strategia de pregătire pentru alegerile din 2009.
Constituirea Alianţei “Moldova Noastră”
19 iulie 2003
La 19 iulie curent s-a produs un eveniment de mare rezonanţă ce a schimbat “anatomia” sistemului de partide politice din Republica Moldova. Patru dintre cele şase formaţiuni politice ce au constituit Blocul electoral “Alianţa Social-Liberală Moldova Noastră”, bloc care s-a format pentru alegerile locale generale din 2003, au fuzionat în Alianţa “Moldova Noastră” (AMN)[]

Arhiva

2011 [4]
2010 [27]
2009 [54]
2008 [20]
2004 [1]
2003 [6]
2002 [1]
Activitatea internă de partid
Alegeri [52]