Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideEvenimenteAMN

Congresul VIII al AMN

|versiune pentru tipar||
AMN / 12 decembrie 2009
Congresul VIII al AMN

Pe 12 decembrie 2009, la Chişinău a avut loc Congresul VIII ordinar al Alianţei Moldova Noastră. La lucrările forului au participat 439 de delegaţi din cei 451 aleşi, care reprezintă toate organizaţiile raionale şi municipale. Printre oaspeţii la congres s-au aflat Cristian Buşoi, europarlamentar român, Cristian David, vicepreşedinte al Internaţionalei Liberale, Steven Rider, director IRI, Andrew Young, director NDI.

Preşedintele formaţiunii, Serafim Urechean, a prezentat Raportul cu privire la activitatea Consiliului Politic Naţional după congresul VI şi sarcinile actuale ale partidului. La dezbateri pe marginea raportului au participat 19 delegaţi fiind adoptată o hotărâre în acest sens.

În cadrul congresului au fost alese organele de conducere şi de control ale partidului. Pentru funcţia de preşedinte al partidului au fost propuse patru candidaturi: ale lui Serafim Urechean, Veaceslav Untilă, Iurie Colesnic şi Valeriu Cosarciuc. Cel din urmă, şi-a retras candidatura în favoarea candidatului Serafim Urechean.

În procesul votării deschise, din cele trei candidaturi, delegaţii la congres l-au ales, cu majoritate de voturi, pe Serafim Urechean în funcţia de preşedinte al partidului, în calitate de prim-vicepreşedinte al partidului a fost ales unanim Victor Osipov. Delegaţii la congres au ales unanim componenţa Consiliului Politic Naţional, a Comisiei de Etică şi Arbitraj, a Comisie Centrale de Cenzori.