Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideEvenimenteComune

PLDM şi AMN au semnat acordul de fuziune

|versiune pentru tipar||
PLDMAMN / 22 martie 2011 | 
PLDM şi AMN au semnat acordul de fuziune

Pe 22 martie 2011, în cadrul unei conferinţe de presă, liderul Partidului Liberal Democrat din Moldova, Vlad Filat şi liderul Alianţei Moldova Noastră, Serafim Urechean, au semnat Acordul privind fuziunea celor două formaţiuni politice. Potrivit acordului, AMN va fuziona prin absorbţie, iar partidul unificat va păstra personalitatea juridică, denumirea, acronimul, semnul permanent şi semnul electoral ale Partidului Liberal Democrat din Moldova.

Preşedintele PLDM, Vlad Filat, a declarat că “este o premieră pentru ţara noastră că un partid cu relevanţă pe scena politică a decis să contribuie la consolidarea forţelor politice”. De asemenea, Filat a spus că “un exerciţiu important la care urmează să participăm în echipă unită vizează alegerile locale din acest an, la care ne propunem să obţinem un rezultat care să asigure o participare deplină în actul de guvernare la nivel local”.

La rîndul său, preşedintele AMN, Serafim Urechean a menţionat că semnarea Acordului privind fuziunea este un proces firesc, o doleanţă a activului AMN, dar şi a electoratului democratic din Republica Moldova.

Acordul privind fuziunea AMN cu PLDM va intra în vigoare după ce congresele celor două partide, care vor avea loc pe 9 şi 10 aprilie, vor vota decizia de fuzionare.