Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPLDM

Acordul de fuziune a AMN cu PLDM a fost semnat

|versiune pentru tipar||
PLDM / 22 martie 2011 | 
Partidul Liberal Democrat din Moldova

Acordul privind fuziunea Partidului politic “Alianţa Moldova Noastră” cu Partidul Liberal Democrat din Moldova a fost semnat astăzi în mod public de preşedinţii celor două formaţiuni politice: Serafim Urechean şi Vlad Filat.

Acordul prevede fuzionarea prin absorbţie a AMN, în condiţiile prevederilor Codului Civil. Partidul unificat va păstra personalitatea juridică, denumirea, acronimul, semnul permanent şi semnul electoral ale Partidului Liberal Democrat din Moldova.

“Un eveniment care va intra, cu siguranţă, în analele istoriei moderne a Republicii Moldova”, astfel a caracterizat preşedintele PLDM, Vlad Filat, semnarea acordului. “Urmează să muncim pentru a realiza obiectivele noastre comune: implementarea reformelor democratice, asigurarea bunăstării cetăţenilor şi a funcţionalităţii instituţiilor statului, precum şi integrarea europeană”.

Vlad Filat a menţionat că un exerciţiu important pentru echipa unită a AMN cu PLDM vizează alegerile locale. “Ne propunem să obţinem un rezultat care să asigure participarea deplină în actul de guvernare, astfel încât acesta să fie resimţit şi la nivel local”, a spus preşedintele PLDM.

Serafim Urechean a declarat că semnarea Acordului privind fuziunea este un proces firesc, o doleanţă a activului AMN, dar şi a electoratului democratic. “Consolidarea forţelor democratice este o necesitate vitală pentru viitorul Republicii Moldova”, a spus Urechean.

Vlad Filat a precizat că “este o premieră pentru ţara noastră că un partid cu relevanţă pe scena politică a decis să contribuie la consolidarea forţelor politice”.

Acordul privind fuziunea AMN cu PLDM va intra în vigoare după ce congresele celor două partide, care vor avea loc la 9 şi, respectiv 10 aprilie, vor vota decizia de fuzionare.

Serviciul de presă al PLDM

Conferinţa TLDM Căuşeni Vlad Filat la summit-ul PPE