Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPLDM

Vlad Filat la summit-ul PPE

|versiune pentru tipar||
PLDM / 24 martie 2011
Partidul Liberal Democrat din Moldova

Preşedintele Partidului Liberal Democrat din Moldova, Vlad Filat, a participat astăzi la Bruxelles la summit-ul Partidului Popular European (PPE).

Participanţii la summit au abordat subiecte ce ţin de agenda de lucru a Consiliului European, dar şi alte subiecte de actualitate.

În cadrul summit-ului, Vlad Filat a avut un schimb de opinii cu mai mulţi oficiali europeni, printre care: Herman Van Rompuy, Preşedintele Consiliului European; Jerzy Buzek, Preşedintele Parlamentului European; Jose Manuel Barroso, Preşedintele Comisiei Europene; Traian Băsescu, Preşedintele României; Yves Le Terme, Prim-ministrul Belgiei; Jean-Claude Juncker, Prim-ministrul Luxemburgului.

Vlad Filat a apreciat suportul acordat Republicii Moldova de către partenerii europeni în promovarea reformelor şi realizarea cursului de integrare europeană. Filat a menţionat că Guvernul de la Chişinău şi-a propus edificarea unui stat de drept, bazat pe valorile democraţiei moderne şi cu un înalt nivel de bunăstare. Liderul PLDM s-a arătat convins că Republica Moldova are un viitor frumos, precizând că în acest sens se lucrează intens.

În altă ordine de idei, Vlad Filat a mulţumit pentru sprijinul acordat PLDM, care, în luna februarie a anului curent, a fost aprobat cu votul unanim al membrilor Consiliului politic al PPE în calitate de membru observator al PPE.

Oficialii europeni au apreciat succesele înregistrate de Republica Moldova în ultima perioadă şi şi-au reiterat sprijinul pentru ţara noastră în continuare. De asemenea, ei au apreciat şi prestaţia PLDM la guvernare, ca cel mai influent partid din coaliţia ce conduce astăzi Republica Moldova.

Partidul Popular European este cel mai mare partid de pe continentul european. PPE a fost fondat în 1976 şi reprezintă familia politică a 74 de partide de centru-dreapta din 39 de ţări. Pentru a treia oară consecutiv, PPE a câştigat alegerile europene din 2009. PPE este reprezentat de 13 comisari europeni şi 265 de deputaţi europeni.

Serviciul de presă al PLDM

Acordul de fuziune a AMN cu PLDM a fost semnat Să facem capitala mai curată!