Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideEvenimenteAMN

Evenimente ale AMN la tema “Atitudinea faţă de guvernare”

2 octombrie 2010
Alianţa Moldova Noastră regretă că ceilalţi colegi din Alianţa pentru Integrare Europeană au refuzat să meargă în alegerile parlamentare anticipate din 28 noiembrie cu o listă comună, despre aceasta a declarat liderul AMN, Serafim Urechean, în cadrul unei conferinţe de presă consacrată rezultatelor activităţii miniştrilor AMN în Guvernul lui Vladimir Filat precizînd că în această situaţie partidul său va participa la electorală de sine stătător. “Noi ne-am făcut şi ne vom face întotdeauna datoria. Partidul nostru este un factor de stabilitate în AIE”, a remarcat Urechean. Potrivit lui, “este regretabil termenul extrem de scurt acordat actualului Guvern pentru a gestiona treburile ţării, însă, în pofida acestui fapt, s-au făcut lucruri extrem de mari, a fost evitat declinul economic, evoluţia creşterii fiind de la minus 7% în rezultatul guvernării comuniste la plus 5,6% din PIB după un an de guvernare democratică”, a apreciat Urechean. “Miniştrii delegaţi de noi în executiv şi-au îndeplinit cu responsabilitate angajamentele şi, în pofida unor disensiuni inerente guvernării de coaliţie, partidul îşi face datoria şi merge înainte”, a mai spus preşedintele AMN.
17 august 2010
Preşedintele Alianţei Moldova Noastră, Serafim Urechean, a convocat o conferinţă de presă la sediul central al AMN, în cadrul căreia a declarat că activitatea componentelor Alianţei de guvernare lasă de dorit iar coordonarea acţiunilor partidelor AIE în campania pentru referendumul constituţional este necesară. “Referendumul este o cotitură radicală pentru viitorul Moldovei şi în organizarea lui trebuie să avem o coordonare mult mai profundă în Alianţă, dar şi în afara ei, deoarece mai există partide cu viziuni similare AIE. Fac un apel către toate componentele AIE să acordăm o atenţie mai mare organizării referendumului şi să facem tot posibilul ca la vot să vină cel puţin 70 la sută din cetăţenii înscrişi în liste, pentru o mai mare legitimitate”, a spus Urechean. El a reiterat ideea înaintării unei singure candidaturi din partea AIE la funcţia de preşedinte, pentru că un candidat unic ar uni Alianţa. Urechean nu are nimic împotrivă ca această candidatură să fie liderul Partidului Democrat, Marian Lupu.
3 august 2010
Alianţa Moldova Noastră este împotriva organizării alegerilor prezidenţiale din noiembrie curent concomitent cu cele parlamentare anticipate, despre aceasta a declarat în cadrul unei conferinţe de presă liderul fracţiunii parlamentare a AMN şi vicepreşedintele AMN, Vasile Balan. “În termeni rezonabili urmează a fi organizate şi alegerile parlamentare anticipate după alegerile locale din 2011, adică în vara sau toamna anului viitor. Alianţa de guvernare se străduieşte în prezent să facă schimbări de durată, iar dacă acum mergem la două scrutine concomitent, atunci acest ciclu se va repeta din patru în patru ani. Ceea ce înseamnă că trei-patru luni pînă la alegeri toţi, inclusiv funcţionarii sînt în campanie şi alte două-trei luni mai trec după alegeri pînă este instituit Guvernul şi toate instituţiile de stat devin funcţionale. Reiese că practic timp de şase luni ţara nu va fi guvernată”, a spus Balan. Potrivit lui, AMN va insista ca Alianţa să propună o singură candidatură la funcţia de şef de stat şi să meargă într-un bloc unic la anticipate.
24 iulie 2009
Alianţa “Moldova Noastră” a organizat o conferinţă de presă, la sediul partidului din str. Eminescu 68, pe tema: “Tineri din AMN sechestraţi de poliţie!”
21 iulie 2009
Organizaţia de Tineret AMN a desfăşurat acţiunea “Nici un vot la comunişti”, realizată împreună cu Organizaţiile de Tineret PLDM şi PL în Piaţa Marii Adunări Naţionale.
20 iulie 2009
Alianţa “Moldova Noastră” a convocat o conferinţă de presă, la sediul partidului din str. Eminescu 68, pe tema: “Datele AMN arată că opoziţia democratică va învinge comuniştii pe 29 iulie!”
16 iulie 2009
Alianţa “Moldova Noastră” a susţinut o conferinţă de presă, la sediul AMN din str. Eminescu 68, pe tema: “Guvernarea comunistă şi «lupta» antidrog”.
15 iulie 2009
Alianţa “Moldova Noastră” a desfăşurat o conferinţă de presă la sediul partidului din str. Eminescu 68, pe tema: “AMN oferă soluţii anticriză”.
14 iulie 2009
Alianţa “Moldova Noastră” a organizat o conferinţă de presă, la sediul AMN din str. Eminescu 68, pe tema: “Deţinătorii de patente protesteză împotriva amenzilor excesive, a controalelor şi a impozitelor fără măsură impuse de guvernarea comunistă”.
13 iulie 2009
Alianţa “Moldova Noastră” a desfăşurat o conferinţă de presă, la sediul AMN din str. Eminescu 68, pe tema: “Economia Moldovei distrusă de corupţia clanului Voronin”.
8 iulie 2009
Alianţa “Moldova Noastră” a organizat o conferinţă de presă, la sediul AMN din str. Eminescu 68, pe tema: “Genocidul comunist a adus ţăranul la sapă de lemn”.
7 iulie 2009
Alianţa “Moldova Noastră” a susţinut o conferinţă de presă, la sediul AMN din str. Eminescu 68, pe tema: "Misiunea comuniştilor — fraudarea alegerilor! Misiunea democraţilor — să dăm papucii clanului Voronin!
6 iulie 2009
Alianţa “Moldova Noastră” a desfăşurat o conferinţă de presă la sediul AMN din str. Eminescu 68, pe tema: “Absolvenţii şi candidaţii la universităţi: nota doi pentru comunişti!”
29 iunie 2009
Alianţa Moldova Noastră a desfăşurat o conferinţă de presă la sediul AMN din str. Eminescu 68, pe tema: “PCRM atacă! AMN cheamă la apărarea Republicii Moldova!”, prilej în care afost prezentat în premieră filmul produs la solicitarea AMN — “În apărarea Republicii Moldova!”
26 iunie 2009
Organizatia de Tineret a AMN a desfăşurat un flash mob în centrul Chişinăului, pe bul. Ştefan cel Mare, în faţa Ministerului Afacerilor Interne, cu genericul: “AMN împotriva torturii aplicate de poliţia lui Papuc!”
22 iunie 2009
Partidul Liberal Democrat, Partidul Liberal şi Alianţa “Moldova Noastră” au susţinut o conferinţă de presă, în sala de conferinţe a Agenţiei Infotag, pe tema: “Constituirea unui parteneriat politic”.
11 iunie 2009
Alianţa Moldova Noastră a organizat o conferinţă de presă, la sediul partidului din str. Eminescu 68, pe tema: “Comuniştii au împins Moldova spre alegeri anticipate şi perseverează (revin) în ilegalitate!”
6 mai 2009
Alianţa Moldova Noastră a convocat o conferinţă de presă la sediul partidului din str. Eminescu 68, pe tema: “Ce se ascunde sub banalizarea noului Parlament de către PCRM”.
15 aprilie 2009
PL, PLDM, AMN au susţinut o conferinţă de presa în incinta Agenţiei de presă “Infotag”, pe tema: “Primele rezultate ce confirmă că alegerile din 5 aprilie au fost fraudate de guvernarea comunistă”.
Protest faţă de represiunile comuniste împotriva copiilor şi cetăţenilor Republicii Moldova
12 aprilie 2009
La 12 aprilie, în Piaţa Marii Adunări Naţionale din Chişinău, Partidul Liberal, Partidul Liberal Democrat şi Alianţa “Moldova Noastră” au organizat o acţiune de protest faţă de represiunile comuniste împotriva copiilor şi cetăţenilor Republicii Moldova. La miting au participat peste 10 mii de cetăţeni din toată ţara[]
11 aprilie 2009
Partidul Liberal, Partidul Liberal-Democrat şi Alianţa Moldova Noastră au susţinut o conferinţă de presă, în sala de conferinţe a agenţiei Infotag, pe tema: “Acţiunile represive ale guvernării comuniste împotriva copiilor şi cetăţenilor Republicii Moldova”.
8 aprilie 2009
Alianţa Moldova Noastră a organizat o conferinţă de presă excepţională, cu participarea lui Serafim Urechean, la Sediul AMN din str. Eminescu 68, pe marginea tentativei organizate de comunişti pentru a instaura dictatura în Republica Moldova şi a o izola de Europa.
24 martie 2009
Serafim Urechean, liderul Alianţei Moldova Noastră, a susţinut o conferinţă de presă, la sediul AMN din str. Eminescu 68, pe tema: “Cine serveşte ţara — respinge deservirea clanului Vornin!”
15 martie 2009
Alianţa Moldova Noastră a organizat în Piaţa Marii Adunări Naţionale din Chişinău, “Parada prăbuşirii comunismului în Republica Moldova!”.
“Unde sunt locurile de muncă promise tinerilor specialişti?”
3 martie 2009
Astăzi, 3 martie, începând cu ora 10:00, Organizaţia de Tineret a Alianţei Moldova Noastră a organizat un flash mob în faţa Guvernului Republicii Moldova cu genericul “Unde sunt locurile de muncă promise tinerilor specialişti?”[]
26 noiembrie 2008
Serafim Urechian, liderul Alianţei “Moldova Noastră” a convocat o conferinţă de presă, în sala de conferinţe a agenţiei INFOTAG pe tema: “Sicriele lui Voronin ascund rămăşiţele ultimei dictaturi comuniste din Europa!”
4 martie 2008
În incinta sediului AMN a avut loc o conferinţă de presă convocată de domnului Serafim Urechean. Tema conferinţei fiind o replică a liderului AMN la batjocora preşedintelui comunist.
Adunarea Naţională a Cetăţenilor pentru Apărarea Independenţei şi Constituţiei Republicii Moldova
30 noiembrie 2003
La 30 noiembrie 2003, în Piaţa Marii Adunări Naţionale din Chişinău, s-a desfăşurat Adunarea Naţională a Cetăţenilor pentru Apărarea Independenţei şi Constituţiei Republicii Moldova. Adunarea a fost organizată de către Comitetul pentru Apărarea Independenţei şi Constituţiei Republicii Moldova (CAICRM)[]
Constituirea Comitetului pentru Apărarea Independenţei şi Constituţiei Republicii Moldova
25 noiembrie 2003
Comitetul va avea menirea să coordoneze acţiunile forţelor politice parlamentare şi extraparlamentare şi ale societăţii civile din ţară pentru apărarea independenţei şi regimului constituţional al Republicii Moldova şi va propune soluţii viabile şi echitabile de rezolvare a diferendului transnistrean[]
Între interese şi compromis
3 aprilie 2002
Lideri ai 11 formaţiuni politice s-au întrunit la 3 aprilie curent la iniţiativa Alianţei Social Democrate pentru elaborarea unui program anticriză. Toţi liderii au calificat drept oportună iniţierea unui dialog între partidul de guvernămînt şi Partidul Popular Creştin Democrat, care ar putea fi mediat de celelalte formaţiuni politice[]

Arhiva

2011 [4]
2010 [27]
2009 [54]
2008 [20]
2004 [1]
2003 [6]
2002 [1]
Alegeri [52]
Atitudinea faţă de guvernare