Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiAMN

Apel către cetăţenii ţării din partea aleşilor locali reprezentanţi ai Alianţei Moldova Noastră

|versiune pentru tipar||
AMN / 27 martie 2010
Alianţa “Moldova Noastră”

Stimaţi concetăţeni,

Revenirea la o guvernare democratică în Republica Moldova a început pe 25 mai 2007, când comuniştii au pierdut puterea la nivel local, şi a continuat pe 29 iulie 2009 la nivel central. Dar încă se resimt efectele negative ale fostului regim, mai ales în condiţiile crizei globale financiare şi economice: ţara a fost sărăcită, populaţia activă a emigrat în număr enorm căutând să-şi câştige existenţa, reformele economice au fost deturnate, s-a compromis procesul de democratizare a societăţii. Cel mai greu este de suportat şi de depăşit moştenirea comunistă în sfera socială.

Noi, aleşii locali ai AMN de toate nivelurile ne-am convins şi după scrutinul din 2007 că obiectivele de dezvoltare ale comunităţilor, ale satelor, oraşelor şi raioanelor noastre, pot fi atinse mai uşor atunci când există susţinere politică şi practică la nivelul conducerii centrale a ţării. De aceea, exprimându-ne sprijinul pentru actuala echipă de guvernare, propunem să instituim un dialog real şi efectiv cu autorităţile centrale, bazat pe principiile descentralizării şi cooperării în numele cetăţenilor. Este necesar să demonstrăm opiniei publice internaţionale că în Republica Moldova democraţia locală se dezvoltă în numele binelui public şi în conformitate cu Carta Europeană a Autonomiei Locale.

Alianţa Moldova Noastră a fost, este va fi un puternic factor de consolidare a forţelor democratice, lucru dovedit atât în 2007 prin formarea coaliţiilor necomuniste la nivel local, cât şi în 2009 prin participarea şi consolidarea Alianţei pentru Integrarea Europeană. Cu toate încercările, la care ne supun propriile neajunsuri, diferenţele de viziuni, atacurile oponenţilor politici şi situaţia grea din ţară, un lucru este sigur — AMN rămâne a fi liantul forţelor democratice. Acest mesaj îl transmitem în perspectiva tuturor evenimentelor electorale, care ne aşteaptă, inclusiv, alegerile locale din 2011.

Viitoarele alegeri locale se vor desfăşura în condiţii economice grele. Deacea, e foarte important să ne mobilizăm potenţialul pentru a găsi soluţii reale la problemele cetăţenilor şi ale comunităţilor locale. În acelaşi timp, trebuie să evităm demagogia, promisiunile deşarte şi chemăm toţi politicienii de nivel local să renunţe la populismul ieftin de campanie.

Aleşii locali din partea AMN îşi anunţă hotărârea de a uni toţi oamenii de bună credinţă în jurul lor pentru a realiza aspiraţiile poporului şi angajamentele luate atunci, când oamenii şi-au dat votul lor de încredere. Vom face totul pentru a confirma eficienţa guvernării democratice prin reprezentanţii Alianţei Moldova Noastră din administraţia publică centrală şi locală şi ne angajăm să venim cu rapoarte de activitate şi cu noi proiecte către următoarele alegeri generale locale!

Dar până atunci chemăm toţi cetăţenii să manifeste înţelegere şi sprijin pentru actuala coaliţie de guvernare, care în condiţii grele pune bazele viitorului european al Republicii Moldova!

Sursa: www.amn.md

Alocuţiunea lui Serafim Urechean, prim-vicepreşedinte al Parlamentului, la deschiderea lucrărilor sesiunii de primăvară-vară a Legislativului Alianţa “Moldova Noastră” este un partid care deţine poziţii-cheie în guvernarea ţării