Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideEvenimenteComune

Reluarea şedinţelor Mesei Rotunde cu Statut Permanent

|versiune pentru tipar||
PCRMASDM (AMN) • PPCDPDMPLPSM / 24 martie 2003

La 24 martie 2003 şi-a desfăşurat lucrările Masa Rotundă cu Statut Permanent (MRSP), reformată în corespundere cu recomandările Consiliului Europei (CE). La lucrările ei au participat reprezentanţii Partidului Comuniştilor din Republica Moldova, Alianţei Social-Democrate din Moldova, Partidului Popular Creştin Democrat, Partidului Democrat din Moldova, Partidului Liberal şi Partidului Socialist din Moldova, precum şi reprezentanţii a două organizaţii neguvernamentale — Asociaţia pentru Democraţie Participativă ADEPT şi Asociaţia “Juriştii pentru Drepturile Omului”. La şedinţă au mai participat reprezentantul special al Secretarului general al CE, Jorgen Grunnet, şi un expert al CE, Uwe Muller.

Jorgen Grunnet a declarat că discuţiile din cadrul şedinţelor acestui for se vor materializa în apeluri care vor fi adresate Parlamentului. El a mai menţionat că postul public de televiziune a rezervat jumătate de oră pentru transmiterea mesajelor participanţilor la MRSP.

Reprezentanţii componentelor MRSP urmează să se întîlnească lunar pentru a-şi expune punctul de vedere asupra diferitelor probleme sociale de importanţă majoră pentru Republica Moldova.