Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideEvenimente

Evenimente ale Partidului “Democraţia Acasă” (PPDA)

12 iunie 2014
În cadrul unei conferinţe de presă, liderul Partidului “Democraţia Acasă”, Vasile Costiuc a declarat că majoritatea legilor din ţară sunt îndreptate împotriva cetăţenilor. “Propunem deparazitarea Moldovei, însă avem nevoie de susţinerea populaţiei. În legătură cu aceasta, «Democraţia Acasă» lansează campania naţională «Votează împotriva tuturor»”, a spus liderul formaţiunii politice, propunînd conaţionalilor să doneze un leu pentru deturnarea guvernării discreditate.

AlegeriAtitudinea faţă de guvernareDrepturile şi libertăţile omului

13 iunie 2012
În cadrul unei conferinţe de presă, membrii Partidului Democraţia Acasă au declarat că majorarea tarifelor la călătoria cu microbuzul urmăreşte interesul personal al unor politicieni. Echipa PDA a prezentat un calcul, potrivit căruia, dacă proprietarii rutelor de microbuze ar fi impozitaţi cum trebuie, municipalitatea şi-ar rezolva problemele cu procurarea troleibuzelor şi autobuzelor. De asemenea, Democraţia Acasă cere să fie legiferată activitatea de transportare a pasagerilor, iar tariful să rămână de 3 lei sau chiar să fie micşorat în contextul că preţul la carburanţi a scăzut.

Administraţie publicăAtitudinea faţă de guvernareDomeniul socio-culturalPolitici tarifare

26 mai 2012
La Chişinău a avut loc Congresul II al Partidului Democraţia Acasă. În cadrul evenimentului au fost puse în discuţie mai multe aspecte organizatorice şi de funcţionare eficientă a formaţiunii. Preşedintele partidului, Vasile Costiuc a trecut în revistă principalele realizări ale echipei PDA de la ultimul congres şi a trasat noi priorităţi pentru perioada imediat următoare. Totodată, delegaţii la congres au adoptat trei rezoluţii: cu privire la situaţia politică şi socială din Republica Moldova; privind necesitatea implementării conceptului de comunitarism în sfera socio-politică a Republicii Moldova; cu privire la situaţia şi poziţia tinerilor din RM.

Activitatea internă de partid

7 noiembrie 2011
În cadrul unei conferinţe de presă, preşedintele Partidului Democraţia Acasă, Vasile Costiuc a declarat că membrii formaţiunii sunt profund dezămăgiţi de tot ce se întâmplă în ţară şi au obosit să urmărească neputincioşi starea negativă a lucrurilor, iar ca partid politic extraparlamentar au obligaţia morală să ia atitudine faţă de toate încălcările care se produc. “Noi generaţia 7 aprilie, care am participat la protestele din 2009 şi am contribuit esenţial la schimbarea guvernării de atunci, ne-am dorit un alt tip de administrare a statului, însă, cu regret, în perioada care a urmat de la 2009, acţiunile guvernării actuale nu se deosebesc cu nimic de cea precedentă”, a menţionat liderul PDA.

Atitudinea faţă de guvernareDrepturile şi libertăţile omului

Arhiva

2014 [1]
2012 [2]
2011 [1]