Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPPDA

Rezoluţia PCDA cu privire la situaţia politică şi socială din Republica Moldova

|versiune pentru tipar||
(astăzi PPDA) / 26 mai 2012
Partidul “Democraţia Acasă”

Timp de 20 de ani pe arena politică a Republicii Moldova la conducerea ţării s-au perindat aceleaşi personaje politice. Au schimbat partide politice şi au făcut alianţe politice doar pentru a se menţine la putere. Au fost din cei, care au promovat comunismul şi lau infiltrat atît de adînc încît este greu să-l dezrădăcinăm, dar acest obictiv este realizabil, pe de altă parte, partidele despre care putem să spunem că nu sunt nici liberali şi nici democraţi. La fiecare scrutin electoral au indus în eroare cetăţenii Republicii Moldova cu promisiuni deşarte şi de fiecare dată au găsit o scuză pentru minciunile spuse şi trădările comise.

În 20 de ani, în procesul de luare a deciziilor s-a ţinut cont de interesele personale şi de clan, dar nu de priorităţile cetăţenilor Republicii Moldova. În consecinţă, avem astăzi o ţară săracă, cu o infrastructură şi economie distrusă, cu sate pustii, cu şcoli fără pedagogi, cu familii fără părinţi şi cu peste un milion de cetăţeni plecaţi la muncă peste hotare. Această clasă politică trebuie să răspundă pentru faptele sale în faţa tinerilor şi în faţa legii, pentru că au descreditat şi compromis democraţia în întregime.

Partidul Politic Comunitar Democraţia Acasă, acuză actuala clasă politică de situaţia economică socială şi culturală gravă din Republica Moldova. Dacă timp de 20 de ani ea nu a reuşit să asigure condiţii decente de viaţă cetăţenilor Republicii Moldova şi să le ofere elementarul — posibilitatea de a-şi întreţine familiile — atunci locul actualei clase politice nu este nici în Guvern, Parlament, Preşedenţie şi nici în cadrul autorităţilor publice locale. În semn de respect faţă de toţi cetăţenii Republicii Moldova, pe care i-au ţinut şi îi ţin în sărăcie timp de 20 de independenţă, actuala clasă politică trebuie să-şi dea demisia.

Avem convingerea că lucrurile încă mai pot fi schimbate. E necesar doar ca toţi tinerii să-şi consolideze eforturile şi să lupte pentru un destin mai bun. Atîta timp cît vom fi uniţi, cuvintele şi faptele noastre vor avea greutate.

Nu este cazul să mai aşteptăm, a venit timpul să cunoaştem adevărata democraţie şi să făurim “ DemocraţiaLa Noi Acasă”!

A sosit timpul cînd Republica Moldova trebuie să fie condusă de o nouă clasă politică, formată din tineri profesionişti, competenţi, patrioţi, capabili să ofere poporului nostru un destin mai bun şi un viitor mai sigur. Membrii Partidului Politic Comunitar Democraţia Acasă, cunosc care decizii politice, sociale şi economice sunt necesare de a fi adoptate în interesul tuturor cetăţenilor Republicii Moldova. O nouă clasă politică, necompromisă, profesionistă şi onestă va putea opri exodul tinerilor peste hotare, va putea să-i aducă acasă pe toţi cetăţenii aflaţi în străinătate, în căutarea unui loc de muncă, şi va putea să asigure o viaţă şi o bătrîneţe liniştită în Republica Moldova. Guvernările care au fost şi care sunt nu a făcut şi nu fac nimic pentru crearea condiţiilor necesare de revenire la baştină a cetăţenilor Republicii Moldova. Concetăţenii noştri de peste hotare susţin ideea creării unei clase politice noi. Ei vor să se întoarcă acasă, dar nu o pot face atîta timp cît nu au siguranţa ca acasă au posibilitatea de trăi decent.

Membrii Partidului Politic Comunitar Democraţia Acasă din Republica Moldova, dau dovadă de curaj şi solidaritate şi spun DA unui viitor sigur. Unindu-ne forţele, vor reuşi pentru Republica Moldova să contribuim real la crearea unei clase politice noi, care este capabilă să atingă un standard înalt de viaţă pentru toţi locuitorii Republicii Moldova.

Sursa: www.m-da.md

Rezoluţia PCDA privind necesitatea implementării conceptului de comunitarism în sfera socio-politică a Republicii Moldova PCDA: DA pentru 3 lei şi NU pentru 5 lei