Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideEvenimentePDM

Congresul VIII al Partidului Democrat din Moldova

|versiune pentru tipar||
PDM / 24 decembrie 2016 | 
Congresul VIII al Partidului Democrat din Moldova

La 24 decembrie 2016 şi-a ţinut lucrările Congresul VIII al Partidului Democrat din Moldova (PDM). Sarcina principală a congresului a fost alegerea noilor organe de conducere şi adoptarea noilor modificări în statutul partidului.

În calitate de preşedinte al PDM a fost ales omul de afaceri Vlad Plahotniuc, susţinut cu votul unanim al delegaţilor la congres. În discursul de susţinere a candidaturii, Vlad Plahotniuc a declarat că “Partidul Democrat trebuie să se poziţioneze ca un partid care livrează rezultate concrete. Un partid care face lucrurile până la capăt. Un partid al acţiunii. Asta înseamnă să faci politică pentru oameni şi nu să te dai în spectacole pe televiziuni sau în reţelele de socializare, făcându-l pe Vlad Ţepeş sau pe Alba ca Zăpada”. Plahotniuc a mai declarat că se va axa pe modernizarea formaţiunii politice, ca să devină un partid care promovează interesele cetăţenilor şi nu unul cu interese geopolitice.

De asemenea, delegaţii la congres l-au ales pe Pavel Filip în funcţia de prim-vicepreşedinte al PDM, au votat lista noului Consiliului Naţional Politic al partidului şi au adopta noua redacţie a Statutului partidului.

Potrivit organizatorilor, la congres au participat circa 1000 de delegaţi din toate raioanele ţării şi oaspeţi de peste hotare, printre care: Luis Ayala, secretarul general al Internaţionalei Socialiste, Victor Ponta, vicepreşedinte al Internaţionalei Socialiste, Preşedinte al Comisiei Afaceri Europene din Parlamentul României, Sonja Lokar din partea Partidului Socialiştilor Europeni, precum şi mai mulţi lideri social democraţi din Georgia, Ucraina şi România.