Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideEvenimentePDM

Evenimente ale PDM la tema “Activitatea internă de partid”

Congresul VIII al Partidului Democrat din Moldova
24 decembrie 2016 | 
La 24 decembrie 2016 şi-a ţinut lucrările Congresul VIII al Partidului Democrat din Moldova (PDM). Sarcina principală a congresului a fost alegerea noilor organe de conducere şi adoptarea noilor modificări în statutul partidului[]
31 august 2016
La Chişinău, a avut loc şedinţa Consiliului Politic Naţional al PDM, în cadrul căreia liderul formaţiunii, Marian Lupu, a fost desemnat în calitate de candidat al Partidului Democrat din Moldova la alegerile prezidenţiale din 30 octombrie 2016.
Congresul III al Organizaţiei de Tineret a PDM
2 aprilie 2016
Pe 2 aprilie 2016, la Chişinău, şi-a ţinut lucrările Congresul III al Organizaţiei de Tineret a Partidului Democrat din Moldova. Tinerii democraţi şi-au ales noua echipă de lideri şi au adoptat mai multe decizii strategice pentru susţinerea comunităţii tinerilor din Republica Moldova[]
27 februarie 2016
La Chişinău, a avut loc şedinţa Consiliului Politic Naţional al Partidului Democrat din Moldova, în cadrul căreia a fost votată extinderea conducerii partidului, fiind desemnaţi trei noi vicepreşedinţi: vicepremierul Octavian Calmîc, care va coordona Departamentul Economie, buget şi finanţe din cadrul partidului; ministrul Culturii Monica Babuc va fi responsabilă de coordonarea departamentului pentru Educaţie, cultură, tineret şi sport şi cel pentru Relaţii interetnice şi drepturile omului; iar deputatul Sergiu Sârbu va conduce Departamentul Justiţie şi politici legislative.
PLDM, PDM şi PL au semnat Acordul de constituire a AIE-3
23 iulie 2015 | 
Pe 23 iulie 2015, la Chişinău, liderii partidelor pro-europene au semnat Acordul de constituire a Alianţei pentru Integrare Europeană 3. Acordul a fost semnat de Vlad Filat, liderul Partidului Liberal Democrat (PLDM), Marian Lupu, preşedintele Partidului Democrat (PDM) şi de Mihai Ghimpu, liderul Partidului Liberal (PL)[]
Constituirea Alianţei Politice pentru Moldova Europeană
23 ianuarie 2015 | 
Pe 23 ianuarie 2015, Partidul Liberal Democrat din Moldova (PLDM) şi Partidul Democrat din Moldova (PDM) au semnat Acordul de constituire a Alianţei de guvernare, numită Alianţa Politică pentru Moldova Europeană (APME)[]
21 septembrie 2014
La Rezina, a avut loc forumul Organizaţiei raioanele a PDM, eveniment la care a participat şi conducerea partidului. În cadrul forumului, au fost înmînate carnete de partid pentru 1600 de membri noi care au aderat la formaţiunea politică.
PDM a lansat “Expresul Vocea Moldovei” pentru a se consulta cu cetăţenii
8 septembrie 2014
Pe 8 septembrie 2014, la Chişinău, Partidul Democrat din Moldova a lansat turneul “Expresul Vocea Moldovei”[]
3 septembrie 2014 | 
În cadrul unei conferinţe de presă, liderul Partidului Democrat din Moldova, Marian Lupu, a anunţat că formaţiunea sa va decide lista candidaţilor săi pentru Parlament în baza unui proces de alegere deschisă, la care vor putea participa toţi cetăţenii Republicii Moldova.
23 august 2014
La Vulcăneşti, a avut loc adunarea de constituire a Organizaţiei de Femei PDM, eveniment la care au participat circa 35 de femei, menţionînd importanţa consolidării forţelor femeilor democrate din Vulcăneşti în ajunul perioadei electorale.
15–17 august 2014
La Căuşeni, a avut loc Forumul raional al Organizaţiei de Femei a PDM, eveniment la care au participat peste 100 de femei. În cadrul forumului, au fost discutate aspecte organizatorice şi au fost stabilite priorităţile organizaţiei în contextul alegerilor parlamentare.
1 august 2014
La Chişinău, a avut loc şedinţa Biroului Permanent Municipal al PDM, în cadrul căreia s-a decis ca lista electorală a Partidului Democrat din Moldova va fi formată în baza unei selecţii realizate de membrii formaţiunii. Fiecare candidat la funcţia de deputat va fi ales prin vot direct.
12 iulie 2014
În satul Sărata Veche din raionul Făleşti, a avut loc Forumul Organizaţiei Teritoriale a Partidului Democrat, în cadrul căruia vicepreşedintele partidului, Igor Corman a înmînat carnete de partid pentru 500 de membri noi ai PDM.
11–14 iulie 2014
Partidul Democrat din Moldova a convocat şedinţele Organizaţiilor Teritoriale din sectorul Centru şi Ciocana a capitalei şi din orăşelul Codru. În cadrul şedinţelor au fost discutate aspecte legate de pregătirea partidului pentru alegerile parlamentare, despre sarcinile membrilor din cadrul organizaţiilor şi despre activităţile care urmează să fie realizate.
6 iulie 2014
Liderul Partidului Democrat din Moldova, Marian Lupu, a participat la forumul Organizaţiei Teritoriale a PDM din r-nul Ocniţa, în cadrul căruia a înmînat 600 de carnete de partid pentru noii membri.
4 iulie 2014 | 
Liderii Partidului Democrat din Bălţi, Serghei Kiseliov, Aureliu Filip şi Ludmila Zagrudnaia au susţinut o conferinţă de presă în cadrul căreia au vorbit despre problemele cu care se confruntă administraţia municipiului.
2 iulie 2014 | 
În cadrul unei conferinţe de presă, liderul democraţilor, Marian Lupu a declarat că Partidul Democrat din Moldova a demarat pregătirile pentru campania electorală iar manager al staffului electoral a fost desemnat fostul vicepremier pentru reintegrare, Victor Osipov. Prezent la eveniment, Valeriu Lazăr a declarat că în cadrul şedinţei Biroului Politic Extins al PDM şi-a prezentat cererea de demisie din funcţia de ministru al economiei iar colegul său Andrian Candu va prelua funcţia respectivă.
22 iunie 2014
Membri şi simpatizanţi ai Partidului Democrat din raionul Basarabeasca au participat la forumul organizaţiei raionale a formaţiunii, eveniment la care peste 700 de oameni au primit carnete de partid, înmânate de preşedintele partidului, Marian Lupu. Totodată, cei prezenţi au discutat despre beneficiile semnării Acordului de Asociere şi priorităţile pentru alegerile parlamentare.
14 iunie 2014
La Floreşti, a avut loc forumul Organizaţiei raionale a Partidului Democrat din Moldova, în cadrul căruia vicepreşedintele PDM, Igor Corman a înmînat 1200 de carnete de partid pentru noii membri ai partidului. La forum au participat şi reprezentanţi ai organizaţiilor teritoriale din Şoldăneşti, Soroca şi Bălţi.
14 iunie 2014
La Criuleni, a avut loc Conferinţa Organizaţiei Teritoriale a Femeilor a Partidului Democrat din Moldova. În cadrul conferinţei, a fost prezentat raportul de activitate al organizaţiei, a fost aleasă o nouă conducere a organizaţiei şi a fost discutată importanţa implicării femeilor în politică.
5 iunie 2014
La Chişinău, a avut loc Forumul Naţional al Organizaţiei de Femei a PDM, organizat cu genericul “10 ani de performanţă”. La eveniment au participat peste 1600 de democrate din toată republica în frunte cu conducerea formaţiunii.
3 iunie 2014
La Dubăsari, a avut loc forumul Organizaţiei teritoriale a Partidului Democrat, în cadrul căruia liderul formaţiunii, Marian Lupu, a înmînat preşedinţilor organizaţiilor primare 550 de carnete de partid.
2 iunie 2014
Partidul Democrat a organizat un Forum în s. Corjeuţi, r-nul Briceni, în cadrul căruia peste 600 de persoane au primit carnetele de partid. La eveniment au fost prezenţi deputaţi democraţi, membri de partid din alte regiuni în frunte cu liderul partidului, Marian Lupu.
25 mai 2014
În s. Cuşnirca, r-nul Şoldăneşti a avut loc forumul Organizaţiei Teritoriale a Partidului Democrat, în cadrul căruia, preşedintele Parlamentului, Igor Corman a înmînat carnete de partid pentru 1500 de membri noi.
11 mai 2014
La Soroca, a avut loc Forumul Partidului Democrat din Moldova, în cadrul căruia au fost înmînate carnete de partid pentru 650 de membri noi. Prezent la eveniment, liderul PDM, Marian Lupu a vorbit despre situaţia social-politică din ţară şi din regiune.
8 mai 2014
La Ocniţa, s-a desfăşurat Forumul Tinerilor Democraţi la care a participat şi liderul PDM, Marian Lupu. În cadrul şedinţei, a fost prezentat raportul de activitate al organizaţiei, au fost trasate noi obiective pentru anul 2014 şi au fost discutate diverse aspecte social-politice din ţară şi regiune.
3 mai 2014
La Hînceşti, a avut loc forumul Organizaţiei teritoriale a PDM, în cadrul căruia au fost înmînate carnete de partid pentru 1800 de membri noi. La înmânarea carnetelor de partid au participat deputaţi şi miniştri ai Partidului Democrat. Ei au vorbit despre priorităţile formaţiunii, dar şi despre situaţia politică din ţară şi regiune.
13 aprilie 2014
La Comrat, a avut loc forumul organizaţiilor teritoriale ale Partidului Democrat din Găgăuzia. Liderul democraţilor, Marian Lupu a înmînat carnete de partid pentru 800 de noi membri iar primarul de Comrat, Nicolae Dudoglo a fost reconfirmat de PDM drept candidat pentru funcţia de başcan al Găgăuziei.
6 aprilie 2014
La Rîşcani, a avut loc Forumul Organizaţiei Teritoriale a Partidului Democrat din Moldova, în cadrul căruia liderul democraţilor, Marian Lupu a înmînat carnete de partid pentru 1000 de noi membri. Conducerea partidului a subliniat importanţa consolidării echipei PD în preajma alegerilor parlamentare.
5 aprilie 2014
La Ialoveni, a avut loc Forumul Organizaţiei Teritoriale a Partidului Democrat, în cadrul căruia liderul formaţiunii, Marian Lupu, a înmînat 1000 de carnete de partid pentru noi membri. Totodată, în cadrul şedinţei a fost discutată situaţia social-politică din ţară şi din regiune şi despre priorităţile PDM pentru perioada următoare.
27–30 martie 2014
La Chişinău, au avut loc şedinţele Organizaţiilor de sector Centru, Botanica şi Ciocana ale Partidului Democrat din Moldova. În cadrul şedinţelor au fost enunţate obiectivele pentru anul electoral 2014, au fost prevăzute mai multe acţiuni politice, sociale, de teambuilding şi de pregătire a echipei pentru electorală.
24 martie 2014
La Călăraşi, a avut loc Conferinţa Organizaţiei Teritoriale a Partidului Democrat, în cadrul căreia a fost făcut bilanţul activităţii filialei din raion, precum şi au fost stabilite priorităţile pentru anul curent. Prezent la eveniment, liderul democraţilor, Marian Lupu a înmînat carnete de partid celor 600 de noi membri care au derat la formaţiunea democrată.
23 martie 2014
La Ungheni, s-a desfăşurat Forumul Organizaţiei Teritoriale a Partidului Democrat, în cadrul căruia au fost explicate beneficiile integrării europene şi au fost stabilite noi priorităţi pentru anul 2014. Totodată, au fost înmînate carnete de partid celor 600 de noi membri care au aderat la formaţiunea democrată.
22 martie 2014
În sectorul Rîşcani al capitalei a avut loc şedinţa Consiliului PDM Rîşcani, în cadrul căreia consilierul municipal, Valentin Guznac a fost ales în funcţia de preşedinte al Organizaţiei. De asemenea, au fost stabilite priorităţile organizaţiei în contextul alegerilor parlamentare din anul curent.
16 martie 2014
La Orhei, a avut loc Conferinţa Organizaţiei Teritoriale a PDM din r-nul Orhei, eveniment la care au participat reprezentanţi din 38 de localităţi dar şi liderul democraţilor, Marian Lupu. În cadrul conferinţei, circa 700 de noi membri au aderat la Partidul Democrat.
27 februarie 2014
Organizaţia municipală Chişinău a Partidului Democrat a lansat platforma de instruire a preşedinţilor organizaţiilor primare. Programul conţine o serie de seminare şi workshop-uri, menite să sporească gradul de pregătire al activiştilor de partid.
23 februarie 2014
În oraşul Făleşti a avut loc Forumul Organizaţiei de Femei cu genericul “Femeia Democrată — Solidaritate Socială”. În cadrul forumului au fost prezentate activităţile desfăşurat în 2013 şi stabilite noi obiective pentru anul 2014. Femeile democrate au fost îndemnate să participe activ în procesul de luare a deciziilor în contextul alegerilor parlamentare din anul curent.
22 februarie 2014
Peste 100 de femei delegate din Organizaţiile teritoriale ale Partidului Democrat din 4 raioane din nordul ţării s-au întrunit în or. Otaci în cadrul Forumului Zonal Nord-Est, unde au discutat despre obiectivele pentru anul 2014 şi au punctat cele mai importante activităţi, dar au şi primit noi membri în rîndurile Partidului Democrat.
20 februarie 2014
La Chişinău, s-a reunit în şedinţă Consiliul Organizaţiei municipale a Partidului Democrat din Moldova, în cadrul căreia a fost aprobat regulamentul care stipulează clar modalitatea de alcătuire a listei electorale a democraţilor pentru scrutinul local din 2015.
13 februarie 2014 | 
La Chişinău, s-a convocat Consiliul Politic Naţional al Partidului Democrat din Moldova, în cadrul căruia au fost excluşi din partid patru reprezentanţi ai PDM, deputaţi în Adunarea Populară. “Am venit cu propunerea ca cei care au participat la scrutinul ilegal din 2 februarie 2014 să fie excluşi din PDM pentru că, în pofida faptului că la partid am avut nenumărate întîlniri cu ei şi le-am explicat pericolul acestui referendum, nu au ţinut cont de aceasta şi au neglijat disciplina de partid”, a declarat prim-vicepreşedintele partidului, Vlad Plahotniuc, după şedinţa consiliului.
7 decembrie 2013
La Chişinău, a avut loc o întîlnire a activiştilor democraţi cu preşedintele PDM, Marian Lupu, eveniment la care au participat peste 400 de persoane. Printre temele discutate de liderul democrat cu participanţii la întîlnire a figurat parafarea Acordului de asociere cu UE, ultima decizie a Curţii Constituţionale privind limba română, dar şi reformele în domeniul educaţiei.
28 noiembrie 2013
La Bălţi, a avut loc şedinţa Organizaţiei Teritoriale a Partidului Democrat, în cadrul căreia Serghei Chiseliov a fost ales în calitate de preşedinte al organizaţiei. Noul preşedinte al organizaţiei PDM şi-a propus să consolideze echipa democraţilor şi a exprimat susţinerea pentru promovarea valorilor partidului.
28 octombrie 2013 | 
În cadrul unui briefing de presă, prim-vicepreşedintele Partidului Democrat din Moldova, Vlad Plahotniuc, a anunţat că se retrage din funcţia de deputat în Parlament. El a precizat că decizia sa e motivată prin intenţia de a acorda mai mult timp şi efort activităţii de partid. “Retrăgîndu-mă din Parlament, nu mă retrag nici din partid, nici din politică. Dimpotrivă, voi fi mai activ şi mai eficient în cadrul PDM şi în plan politic!”, a subliniat democratul.
Reorganizarea internă a Partidului Democrat din Moldova
28 octombrie 2013 | 
Pe 28 octombrie 2013, la Chişinău, a avut loc şedinţa Consiliului Politic Naţional (CNP) al Partidului Democrat din Moldova (PDM), la care au fost stabilite priorităţile formaţiunii pentru perioada imediat următoare şi discutate rezultatele reorganizării interne a formaţiunii[]
21–22 septembrie 2013
Peste 300 de tineri membri ai Partidului Democrat din Moldova din raionul Rezina, au participat în la campingul anual al Organizaţiei de tineret a PDM — “Trofeul Democraţiei”, care a avut loc în tabăra Nistru, din s.Saharna, raionul Rezina.
19 iulie 2013 | 
La Chişinău, a avut loc şedinţa Consiliului Politic Naţional al PDM în cadrul căreia s-a decis crearea a 13 Departamente de specialitate — organizaţii interne ale partidului, în care vor fi elaborate proiectele cu care PDM se va prezenta în Guvern, în Parlament şi în faţa cetăţenilor. “Prin crearea acestor Departamente, în care vor lucra specialiştii partidului, noi continuăm să promovăm profesioniştii în politică. Cu aceşti oameni, PDM va merge înainte pentru a îndeplini mai multe obiective importante pentru cetăţeni. Obiectivul de etapă cel mai important este parafarea, la Villnius, a Acordului de Asociere cu UE”, a spus liderul partidului, Marian Lupu.
20 aprilie 2013 | 
La Chişinău, a avut loc şedinţa Consiliului Politic Naţional al Partidului Democrat în cadrul căreia a fost împuternicit Biroul Executiv al formaţiunii să adopte decizia finală privind desemnarea noului Guvern după finalizarea negocierilor, decizie adoptată unanim de 216 membri ai CPN. Preşedintele PDM, Marian Lupu a declarat că, la moment, se discută pe două dimensiuni: despre funcţionarea instituţiilor şi pe candidaturi. În acest context, liderul democrat a subliniat că în noul Guvern nu se vor regăsi persoane compromise.
20 aprilie 2013 | 
La Chişinău, a avut loc un forum de bilanţ al PDM la care au participat peste 1800 de delegaţi, în cadrul căruia s-a încheiat procesul de reformare al Organizaţiei municipale Chişinău a PDM. “Acum, suntem pregătiţi să trecem la o nouă etapă — cea de pregătire pentru alegerile locale din 2015, prin desemnarea candidatului la funcţia de primar general al capitalei, dar şi a echipei pentru Consiliul Municipal”, a declarat liderul organizaţiei, Pavel Filip. Totodată, în cadrul Forumului, preşedintele PDM, Marian Lupu, a înmînat carnete de partid pentru circa 1200 de noi membri.
30 martie 2013
La Chişină, a avut loc Conferinţa municipală a Organizaţiei de Femei a Partidului Democrat din Moldova, eveniment la care au fost prezente cca 200 de participante. În cadrul şedinţei, Monica Babuc a fost aleasă în calitate de preşedintă a organizaţiei. Prezent la conferinţă, liderul PDM, Marian Lupu, a declarat că instituţionalizarea Organizaţiei de Femei din municipiu reprezintă un pas deosebit de important în consolidarea bazei partidului.
7 martie 2013 | 
La Chişinău, s-a desfăşurat şedinţa Consiliului Politic Naţional al Partidului Democrat din Moldova în cadrul căreia s-a decis că formaţiunea este pregătită pentru negocieri cu partidele din AIE. “Avem nevoie de un guvern funcţional, care ar munci pentru binele oamenilor, pentru Republica Moldova. Avem timp puţin. Deocamdată, decidem asupra formulei de negocieri”, a declarat după şedinţă liderul PDM, Marian Lupu.
23 februarie 2013
La Glodeni, a avut loc Forumul raional al Partidului Democrat din Moldova, în cadrul căruia preşedintele formaţiunii, Marian Lupu a înmînat carnete de partid la peste 800 de membri noi. La reuniune au mai participat lideri ai organizaţiilor teritoriale ale PDM din Bălţi, Rîşcani, Făleşti, precum şi deputaţii Igor Corman, Iurie Bolboceanu, Gheorghe Braşovschi, secretarul general al partidului, Constantin Botnari.
23 februarie 2013
La Rezina, a avut loc şedinţa de reconstituire a organizaţiei de tineret raionale a PDM, în cadrul căreia au fost aprobată noua componenţă a membrilor organelor de conducere. Totodată, şi la Şoldăneşti s-a desfăşurat Conferinţa Tineretului Democrat la care au fost discutate obiectivele, programul de dezvoltare a TD Şoldăneşti şi au fost alese organele de conducere ale organizaţiei.
27 ianuarie 2013 | 
La Comrat, a avut loc constituirea Organizaţiei teritoriale din Găgăuzia a Partidului Democrat din Moldova ca urmare a fuziunii cu mişcarea socială “Găgăuzia Nouă” demarată în noiembrie 2012. Liderul PDM, Marian Lupu, a declarat că odată cu încheierea fuziunii, PDM a devenit cea mai influentă formaţiune politică din Găgăuzia, cu o reprezentanţă puternică în organele de conducere ale autonomiei, inclusiv în Adunarea Populară a Găgăuziei.
23 ianuarie 2013
La Comrat, a avut loc conferinţa organizaţiei teritoriale a PDM Găgăuzia, la care au participat 30 de delegaţi din organizaţiile de sector. În cadrul reuniunii, prin votul unanim al delegaţilor, s-a decis crearea organizaţiei regionale a PDM din Găgăuzia, preşedinte al căreia a fost ales primarul din Comrat, Nicolae Dudoglo. De asemenea, în cadrul conferinţei a fost creat Consiliul executiv al organizaţiei, în componenţa căruia sunt 83 de membri şi Biroul executiv — cu 11 membri.
15 decembrie 2012
La Orhei, a avut loc Forumul raional al Partidului Democrat din Moldova, eveniment în cadrul căruia au aderat peste 1100 de noi membri la PDM. “Oamenii care aderă la partid vor să pună umărul la dezvoltarea ţării. Faptul că la PDM vin tot mai mulţi oameni vorbeşte că ei îşi leagă viitorul de această formaţiune politică”, a declarat preşedintele de onoare al PDM, Dumitru Diacov.
12 decembrie 2012
În or. Aneni Noi a avut loc conferinţa Organizaţiei teritoriale a Partidului Democrat din Moldova, în cadrul căreia liderul PDM, Marian Lupu a înmînat carnete de partid pentru 820 de membri noi. La eveniment au participat mai mulţi reprezentanţi din fruntea partidului care au venit să-i felicite pe noii membri.
9 decembrie 2012
La Soroca, a avut loc conferinţa de reconstituire a organizaţiei de tineret a Partidului Democrat, eveniment la care a fost audiat raportul privind activitatea organizaţiei şi a fost aleasă noua componenţă a conducerii acesteia. De asemenea, la conferinţă s-a discutat despre importanţa implicării tinerilor în politică, cît şi sarcinile şi obiectivele pentru viitor.
1 decembrie 2012
La Nisporeni, a avut loc Forumul raional al Organizaţiei Partidului Democrat din Moldova, în cadrul căruia 800 de membri au aderat la formaţiune. “Tot mai mulţi sunt cei care vin spre noi, sunt oameni care doresc să facă politică într-un partid puternic, bine organizat, în care să poată participa la un proiect politic serios”, a declarat prim-vicepreşedintele PDM, Vlad Plahotniuc după înmînarea carnetelor noilor membri.
25 noiembrie 2012 | 
La Chişinău, a avut loc Conferinţa Naţională a Organizaţiei de Femei a Partidului Democrat, eveniment la care s-a pledat pentru creşterea numărului de femei în instituţiile de luare a deciziilor la nivel local şi naţional. În acest sens, a fost aprobată Strategia Organizaţiei de Femei a Partidului Democrat pînă în 2016 “Femeia în politică — progres democratic”, care presupune realizarea mai multor proiecte. Totodată, Valentina Buliga a fost realeasă în funcţia de preşedinte a organizaţiei.
17 noiembrie 2012 | 
La Chişinău, a avut loc şedinţa Consiliului Politic Naţional al PDM, în cadrul căreia deputatul Andrian Candu, miniştrii Marcel Răducan şi Pavel Filip au fost desemnaţi vicepreşedinţi ai Partidului Democrat, asta în condiţiile în care PDM mai are încă cinci vicepreşedinţi: Valentina Buliga, Igor Corman, Valeriu Lazăr, Valentina Stratan şi Oleg Ţulea. Liderul PDM, Marian Lupu, a declarat că partidul a încheiat procesul de formare a organelor executive, toate acestea au fost completate şi încep să funcţioneze, iar fiecare vicepreşedinte se va ocupa de anumite domenii.
10 noiembrie 2012
La Bălţi, a avut loc prima conferinţă teritorială a Organizaţiei de Femei a Partidului Democrat, eveniment la care a fost prezentat raportul de activitate al organizaţiei. Preşedintele organizaţiei, Cecilia Graur a declarat că “avem capacitate, putem şi suntem nişte persoane foarte abile în a rezolva, în a găsi soluţii. Bărbaţii noştri trebuie să ştie că noi, femeile, avem un potenţial foarte puternic în Organizaţia Municipală Bălţi a PDM”.
28 octombrie 2012
A avut loc Conferinţa organizaţiei teritoriale din mun. Chişinău a Partidului Democrat, în cadrul căreia Pavel Filip, preşedintele organizaţiei, a prezentat Strategia politică şi instituţională a organizaţiei municipale pînă în anul 2015 cu denumirea “15 pentru Chişinău”. Potrivit lui, democraţii îşi propun să obţină cel puţin 15 % în CMC şi circa 30 % din primăriile suburbane ale capitalei după alegerile locale generale din 2015. De asemenea, în cadrul forumului, preşedintele PDM, Marian Lupu, a înmînat carnetele de partid pentru circa 500 de noi membri ai organizaţiei municipale Chişinău.
27 octombrie 2012
La Donduşeni, s-a desfăşurat Conferinţa Organizaţiei de Femei a PDM, eveniment la care au participat 75 de femei din raion. De asemenea, la lucrările conferinţei a participat şi preşedintele OF PDM, Valentina Buliga. Liderul organizaţiei, Emilia Lopatenco, a trecut în revistă acţiunile desfăşurate, şi a trasat noile obiective pentru următorul mandat.
26 octombrie 2012
La Teleneşti s-a desfăşurat Conferinţa Organizaţiei de Femei a PDM, la care au participat 67 de femei, inclusiv 42 din spaţiul rural. În cadrul reuniunii, a fost s-a discutat despre rolul femei în societate şi politică, efectul implicării femeilor în politică, mecanismele de includere a dimensiunii de gen pe agenda APL. De asemenea, au fost desemnate delegatele din OF Teleneştila Conferinţa Naţionalăa OF PDM.
15 octombrie 2012
În cadrul şedinţei organizaţiei raionale din Cahul a Partidului Democrat, prim-vicepreşedintele PDM, Vlad Plahotniuc, a înmânat carnetele de partid pentru 1800 de membri noi ai organizaţiei. Totodată, preşedintele de onoare al PDM, Dumitru Diacov, a reiterat îndemnul la consolidare, principiu care, potrivit lui, este caracteristic formaţiunii sale şi trebuie aplicat în întreaga societate.
6–7 octombrie 2012
Circa 150 de tineri democraţi din raionul Ştefan Vodă şi invitaţii din raionul Căuşeni au participat la Forumul local al tinerilor în cadrul căruia tinerii au avut posibilitatea să discute deschis cu liderii Partidului Democrat din Moldova. Secretarul general al PDM, în adresarea sa către tineri, a menţionat că ei trebuie să fie activi şi ambiţioşi, deoarece lor le revine un rol important în dezvoltarea partidului.
30 septembrie 2012
La iniţiativa organizaţiei de tineret a PDM din UTA Găgăuzia, în satul Etulia, r-nul Vulcăneşti, a avut loc Primul Forum Regional al Tinerilor din Găgăuzia. Scopul evenimentului a constat în stabilirea relaţiilor de comunicare între tinerii activi din UTA Găgăuzia, precum şi popularizarea sportului şi a modului sănătos de viaţă în rîndul persoanelor tinere. La lucrările Forumului au participat 280 de membri şi adepţi ai PDM, reprezentanţi ai organizaţiilor obşteşti din autonomie, precum şi delegaţi din r-nul Taraclia.
29 septembrie 2012
Circa 800 de noi membri ai Partidului Democrat de la Ialoveni şi-au primit carnetele de partid în cadrul Forumului raional. Pentru a-i felicita pe noii membri, la Ialoveni au venit mai mulţi reprezentanţi din fruntea partidului. La reuniune au participat, în calitate de invitaţi şi membri ai Partidului Democrat din alte organizaţii raionale.
23 septembrie 2012
La Floreşti a avut loc Forumul filialei locale a PDM la care au participat circa 800 de membri ai partidului, eveniment la care au participat şi reprezentanţi din fruntea formaţiunii. De asemenea, prim-vicepreşedintele PDM, Vlad Plahotniuc le-a înmînat carnetele de partid celor aproximativ 600 de noi membri ai organizaţiei din Floreşti. “Vă felicit pentru că aţi ales să deveniţi membri ai PDM. Aţi ales cel mai potrivit moment, pentru că acum, cînd se află în plin proces de reformă internă, partidul vă poate oferi o oportunitate reală de afirmare în politică”, le-a spus Vlad Plahotniuc noilor membri.
23 septembrie 2012
Circa 400 de tineri democraţi din raioanele Călăraşi şi Nisporeni au participat la Forumul local al tinerilor, eveniment în cadrul căruia au avut posibilitatea să discute deschis cu liderii PDM despre problemele tinerilor din Republica Moldova. Prim-vicepreşedintele Partidului Democrat, Vlad Plahotniuc le-a spus tinerilor că s-a simţit întotdeauna apropiat de ei şi i-a încurajat să participe în diverse activităţi care pun accentul pe dezvoltarea personală pentru a contribui direct la dezvoltarea ţării.
10 septembrie 2012
Organizaţia de Tineret a PDM a desfăşurat Forumul Tinerilor Democraţi la care au participat peste 300 de tineri, membri ai organizaţiilor de tineret din raioanele Ialoveni şi Hînceşti. Ei au avut posibilitatea, în cadrul întîlnirilor cu liderii partidului, să pună în dezbateri diverse teme atît din sfera politicului, cît şi de ordin economic, social, dar şi despre oportunităţile pe care PDM le oferă tinerilor din Republica Moldova.
31 august 2012
În cadrul Congresului Internaţionalei Socialiste (IS) care s-a desfăşurat în oraşul sud-african, Cape Town, liderul PDM, Marian Lupu, a fost ales vicepreşedinte al IS. El va reprezenta în cadrul acestei organizaţii politice internaţionale spaţiul Europei de Est şi CSI. În calitate de vice-preşedinte şi membru al prezidiumului IS, Marian Lupu va participa o data la 6 luni la întrunirile liderilor socialişti din întreaga lume şi la elaborarea strategiilor politice ale acestei formaţiuni politice internaţionale.
16–19 august 2012
Organizaţia de Tineret a Partidului Democrat a organizat a şasea ediţie a Şcolii de Pregătire Politică cu deviza “Fă posibilul şi încearcă imposibilul!” În cadrul training-ului au participat peste 60 de tineri activi, reprezentanţi ai organizaţiilor teritoriale TD PDM. În cadrul evenimentului au mai participat în calitate de invitaţi liderii partidului care au abordat în discuţie problemele tinerilor şi posibile soluţii.
27–29 iulie 2012 | 
Organizaţia de Tineret a Partidului Democrat din Moldova a desfăşurat la Saharna evenimentul “Trofeul Nistrului” la care au participat peste 400 de tineri din toate raioanele republicii. În cadrul activităţilor, tinerii democraţi au avut posibilitatea să discute cu diferiţi lideri ai PDM, deputaţi şi miniştri. Într-un cadru neformal, democraţii au discutat despre oportunităţile pe care PDM le oferă tinerilor în Republica Moldova.
27–28 iulie 2012
La Soroca şi la Leova au avut loc şedinţele Organizaţiilor raionale ale Partidului Democrat din Moldova. În cadrul şedinţei petrecute în oraşul Soroca, 1150 de noi membri ai PDM şi-u primit carnetele de partid care au fost înmînate de preşedintele de onoare al democraţilor, Dumitru Diacov. De asemenea, în cadrul şedinţei organizate în oraşul Leova circa 1000 de noi membri au aderat la PDM iar carnetele de partid au fost înmînate de liderii Partidului Democrat, prezenţi la eveniment.
23 iulie 2012
La Ocniţa a avut loc şedinţa Organizaţiei teritoriale a Partidului Democrat în cadrul căreia aproximativ 800 de noi membri ai PDM din raionul Ocniţa şi-au primit carnetele de partid, înmânate de către preşedintele de onoare al democraţilor, Dumitru Diacov. La reuniune au participat, în calitate de invitaţi, şi membri din alte organizaţii raionale ale PDM.
14 iulie 2012
La Briceni, a avut loc şedinţa Organizaţiei teritoriale a Partidului Democrat în cadrul căreia, liderul formaţiunii Marian Lupu a înmînat carnete de partid pentru 1500 de noi membri ai PDM. La reuniune au participat, în calitate de invitaţi, şi membri ai Partidului Democrat din alte organizaţii raionale ale PDM, Valentina Buliga, deputaţii Igor Corman, Vasile Botnari, Gheorghe Braşovschi, secretarul general al PDM, Constantin Botnari.
8 iulie 2012
La Edineţ şi la Drochia au fost organizate şedinţele organizaţiilor teritoriale ale Partidului Democrat din Moldova în cadrul cărora liderul formaţiunii Marian Lupu şi preşedintele de onoare al PDM, Dumitru Diacov au înmînat carnete de partid pentru circa 2000 de noi membri ai partidului. “Partidul Democrat este în creştere şi are capacitatea să ajute aleşii locali în realizarea sarcinilor de a schimba spre bine viaţa oamenilor”, a spus Dumitru Diacov în cadrul reuniunii de la Drochia.
30 iunie 2012
Preşedintele PDM, Marian Lupu, a înmânat carnetele de membru de partid unui număr de aproximativ 450 de membri noi, în timpul unui eveniment organizat la forumul organizaţiei raionale din Cimişlia. Liderul democraţilor a declarat la forum că decizia de modernizare a PDM, adoptată la recentul congres de partid, a început să fie executată în teritorii. Fiecare partid este puternic prin organizaţiile lui locale şi calitatea oamenilor lui. La forumul din Cimişlia au participat peste 900 de democraţi.
25 iunie 2012
La Ungheni a avut loc şedinţa Organizaţiei teritoriale a Partidului Democrat din Moldova în cadrul căreia au fost înmînate carnetele de partid celor 850 de membri noi în această organizaţie. La reuniune au participat, în calitate de invitaţi, şi membri ai PDM din Căuşeni, Cimişlia, Ştefan Vodă şi Nisporeni. De asemenea, au fost prezenţi mai mulţi reprezentanţi ai conducerii de vîrf a partidului: Pavel Filip, Dumitru Diacov, şi Valentina Stratan.
Congresul VII al Partidului Democrat din Moldova
16 iunie 2012 | 
Pe 16 iunie 2012, la Chişinău, şi-a ţinut lucrările Congresul VII al Partidului Democrat din Moldova în cadrul căruia au participat circa 1200 de delegaţi din toate organizaţiile teritoriale ale PDM. Sarcina principală a congresului a fost adoptarea măsurilor de reformare ale Partidului Democrat în contextul politic actual şi alegerea noilor organe de conducere ale formaţiunii[]
11 iunie 2012
La Bălţi a fost convocată şedinţa Organizaţiei Municipale Bălţi a Partidului Democrat din Moldova în cadrul căreia s-au discutat mai multe subiecte ce ţin de modernizarea partidului.
9 iunie 2012
La Bălţi a avut loc şedinţa Organizaţiei Municipale a Partidului Democrat în cadrul căreia s-a discuta mai multe subiecte ce ţin de modernizarea partidului. La eveniment au participat peste 230 de membri ai PDM iar principalele subiecte au vizat situaţia politică din ţară, raportul privind activităţile Organizaţiei Municipale Bălţi a PDM, dar şi principalele schimbări propuse pentru reformarea partidului. Adunarea a decis să delegheze 37 de membri, care vor reprezenta OMB a PDM la şedinţa Congresului al VII-lea al PDM, care va avea loc în data de 16 iunie în Chişinău.
10 mai 2012
La Chişinău, a fost convocat Consiliul Naţional Politic al Partidului Democrat din Moldova, în cadrul căruia au fost discutate şi adoptate în unanimitate propunerile de reformare a partidului. Reforma propusă în PDM prevede îmbunătăţirea comunicării în interiorul formaţiunii, a modalităţilor de interacţiune cu oamenii, modificarea documentelor programatice şi alte acţiuni. “Vom promova politica uşilor deschise. Adică, toţi oamenii care vor dori să participe la realizarea obiectivelor fixate de noi, vor fi bineveniţi”, a spus vicepreşedintele formaţiunii, Vlad Plahotniuc, desemnat conducător al Grupului de lucru responsabil pentru modernizarea partidului.
28 aprilie 2012
În cadrul şedinţei Organizaţiei teritoriale Căuşeni a Partidului Democrat, 630 de noi membri ai Organizaţiei au primit carnetele de partid de la vicepreşedintele formaţiunii, Vlad Plahotniuc, şi Dumitru Diacov, preşedintele de onoare al PDM. Vlad Plahotniuc i-a felicitat pe noii membri ai PDM, precizând că decizia lor responsabilizează totodată conducerea partidului, dar şi pe ceilalţi membri, deoarece vorbeşte despre încrederea pe care o au oamenii în formaţiune. De asemenea, vicepreşedintele democrat a specificat că procesul de modernizare a Partidului Democrat nu poate fi efectuat doar din Chişinău, or, fiecare membru trebuie să-şi aducă aportul.
27–29 aprilie 2012
Tineretul Democrat a desfăşurat Şcoala liderilor locali TD PDM: “Campaigning, Communication and Leadership”, proiect realizat cu suportul Fundaţiei Alfred Mozer din Olanda. La training au participat 28 de tineri lideri-preşedinţi, vicepreşedinţi, secretari sau membri ai birourilor raionale TD PDM, reprezentanţi ai organizaţiilor teritoriale. Totodată, pe 27 aprilie tinerii democraţi au avut o întâlnire cu liderul PDM, Marian Lupu, vicepreşedintele Oleg Ţulea şi preşedintele Tineretului Democrat, Victor Zubcu. În cadrul întrunirii, s-a discutat despre calitatea politicilor de tineret din Moldova, despre reformarea partidului, rolul şi promovarea tinerilor şi despre contextual politic actual în care se află Republica Moldova.
27 aprilie 2012
A avut loc şedinţa Consiliului Executiv Politic al Partidului Democrat din Moldova, în cadrul căreia Marian Lupu, liderul formaţiunii, a ridicat din nou problema necesităţii de modernizare a PDM. “Suntem conştienţi de faptul că societatea aşteaptă o schimbare în bine a clasei politice şi vrem să fim primii care vom răspunde la această cerinţă. PDM va da un exemplu şi va transmite un semnal către toţi politicienii”, a menţionat Lupu. În cadrul şedinţei s-a creat şi un Grup de lucru responsabil de elaborarea reformei interne a partidului, în fruntea căruia a fost desemnat Vlad Plahotniuc, vicepreşedinte al PDM. De asemenea, Consiliul Executiv Politic al PDM a luat decizia de a convoca pe 11 mai, anul curent, şedinţa Consiliului Naţional, forul la care vor fi dezbătute propunerile de reformă.
24 martie 2012 | 
În cadrul unei reuniuni a Organizaţiei PDM Călăraşi, vicepreşedintele democraţilor Vlad Plahotniuc şi preşedintele de onoare al PDM, Dumitru Diacov au înmînat carnete de partid celor aproape 600 de noi membri ai organizaţiei. “Faptul că PDM este prezent la conducere în administraţia publică locală ne face pe noi responsabili de rezultatele acestei conduceri. Agenda partidului trebuie să fie agenda oamenilor. Avem trei ani de stabilitate în faţă, trebuie să îi folosim cu rost”, a declarat vicepreşedintele PDM Vlad Plahotniuc în cadrul ceremoniei.
17 martie 2012
La Comrat a fost constituită Organizaţia de Tineret a Partidului Democrat din Moldova, eveniment la care a participat şi vicepreşedintele partidului, Vlad Plahotniuc. El a declarat că pe timpurile în care se ocupa de afaceri tinerii au fost o sursă de inspiraţie şi creativitate, iar acum vrea să ofere tinerilor un rol cu adevărat activ şi în partid. “Am o altă abordare, diferită de cea a unor partide în care tinerii sunt văzuţi doar ca persoane de lipit afişe…aveţi rolul important de a aduce energia şi spontaneitatea, fără de care un partid este mort”, a accentuat vicepreşedintele PDM.
17 martie 2012
La Chişinău, a avut loc o şedinţă lărgită a Organizaţiei Municipale de Femei a Partidului Democrat din Moldova pentru a discuta despre rolul şi implicarea femeilor în procesul decizional, precum şi despre căile de promovare a femeilor în viaţa politică. Participantele la reuniune s-au pronunţat pentru o mai mare implicare a femeilor în politică, inclusiv prin creşterea semnificativă a numărului femeilor politicieni în structurile PDM, dar şi cele de conducere a statului. Forumul s-a desfăşurat cu genericul “Femeia — Pilonul Democraţiei”.
22 ianuarie 2012
A avut loc conferinţa municipală a Organizaţiei teritoriale Bălţi a Partidului Democrat din Moldova în cadrul căreia a fost aleasă unanim Cecilia Graur în calitate de preşedinte al organizaţiei. Liderul PDM, Marian Lupu, prezent la şedinţă şi-a exprimat speranţa că organizaţia teritorială din Bălţi se va fortifica prin atragerea noilor membri şi susţinători ai partidului. De asemena, liderul democraţilor a vorbit şi despre referendumul constituţional propus de AIE în vederea depăşirii crizei politice din Republica Moldova.
10 decembrie 2011
La Chişinău a fost formată Asociaţia Aleşilor Locali ai Partidului Democrat din Moldova, eveniment la care au participat primarii, consilierii locali şi raionali, precum şi preşedinţii de raioane aleşi pe listele PDM. Liderul PDM, Marian Lupu, a menţionat că Asociaţia va constitui “o platformă de dezbateri a tuturor problemelor existente la nivelul administraţiilor locale, precum dezechilibrul dintre centru şi administraţia locală”. Democraţii au votat statutul şi regulamentul de activitate al Asociaţiei, precum şi preşedintele acesteia — primarul or. Edineţ, Constantin Cojocaru.
22–24 iulie 2011
Peste 50 de femei din cadrul PDM, primăriţe, consiliere şi membre active, au participat la şcoala de vară organizată de Institutul Republican Internaţional din Republica Moldova: “Fortificarea capacităţilor de lider şi de comunicare politică a femeilor”, desfăşurată la pensiunea Odiseu, Vadul lui Vodă. Pe parcursul celor două zile de instruire, au fost abordate mai multe subiecte privind comunicarea politică şi trucurile folosite de politicienii din întreaga lume pentru a capta atenţia electoratului, strategii de dezvoltare a organizaţiei de femei. În acest sens a fost elaborată o strategie care urmează să fie adaptată la fiecare organizaţie de femei locală a PDM.
14 iulie 2011
A fost convocată şedinţa Consiliului Alianţei pentru Integrare Europeană la care au participat liderii celor trei partide parlamentare. “Toţi partenerii au accentuat necesitatea păstrării formatului actual al Alianţei. Am convenit de comun acord că ne vom reuni vineri după masă, pentru a discuta despre funcţionalitatea Alianţei, calitatea actului guvernării şi alegerea şefului statului”, a spus preşedintele fracţiunii PL, Ion Hadîrcă. Totodată, liderul PLDM, Vlad Filat împreună cu Valeriu Streleţ şi Iurie Leancă — au părăsit primii şedinţa şi au refuzat să facă vreo declaraţie pentru presă. Cu toate acestea, liderul fracţiunii parlamentare a democraţilor, Dumitru Diacov, susţine că întrunirea a avut loc într-o atmosferă calmă.
9 iulie 2011 | 
Deputatul democrat Igor Corman a convocat o conferinţă de presă, în cadrul căreia a anunţat că doi consilieri locali ai PDM din Anenii Noi, au votat pentru alegerea preşedintelui raionului, candidat propus de PCRM. Corman a menţionat că decizia acestora a fost contrară prevederilor Alianţei pentru Integrare Europeană, prin urmare cei doi consilieri au fost excluşi din PD. Igor Corman a sugerat ca la nivel central, între partidele membre ale AIE, să fie semnat un Acord care va asigura pe viitor evitarea acestor alianţe la nivel local.
25 iunie 2011 | 
Partidul Democrat din Moldova a convocat la Chişinău, o Reuniune Naţională, pentru a face un bilanţ al rezultatelor alegerilor generale locale, eveniment la care au participat cca 8 mii de membri ai fomaţiunii. Vlad Plahotniuc, şeful staff-ului electoral al PDM, a declarat că această campanie s-a desfăşurat sub semnul succesului pentru Partidul Democrat din Moldova, menţionând că, “timpul oscilaţiilor pentru PDM a trecut şi a venit timpul creşterii, a dezvoltării sigure, a exercitării mai hotărâte a voinţei alegătorilor”. Totodată, liderul PDM, Marian Lupu a afirmat că echipa partidului a demonstrat că “este una capabilă, puternică, profesionistă, în creştere, iar capacitatea acesteia de a munci a fost fundamentul victoriei în alegeri”. Marian Lupu i-a îndemnat pe aleşii locali să demonstreze în continuare capacitatea deplină a PDM, care denotă respectarea angajamentelor asumate în faţa cetăţenilor.
21 aprilie 2011
În cadrul unei conferinţe de presă de la Infotag, un grup de 300 de persoane din cadrul Partidului Democrat din Moldova au anunţat că părăsesc această formaţiune. Fostul membru al partidului, Serghei Podubnîi, a motivat această decizie prin faptul că acest grup nu este de acord cu politica internă şi externă promovată de Alianţa pentru Integrare Europeană, parte componentă a căreia este şi PDM. Potrivit lui, decizia de a părăsi rîndurile partidului “a fost influenţată şi de faptul că în cadrul PDM nu este o atmosferă tocmai democratică”.
3 aprilie 2011
La Chişinău, a avut loc Conferinţa organizaţiei municipale a Partidului Democrat din Moldova, în cadrul căreia Ministrul Muncii, Protecţiei Sociale şi Familiei, Valentina Buliga a fost desemnată candidatul PDM pentru funcţia de primar al capitalei. Candidatura Valentinei Buliga a fost propusă de liderul PDM, Marian Lupu, şi a fost votată în unanimitate. În luarea sa de cuvînt, Buliga a declarat că “funcţia de primar va fi o provocare pentru mine, cu atît mai mult cu cît trebuie să demonstrez că şi femeile pot reuşi. Cunosc problemele oraşului şi voi lucra la o strategie care va permite rezolvarea lor”.
26 februarie 2011
A avut loc şedinţa biroului executiv politic al Partidului Democrat din Moldova în cadrul căreia s-a discutat situaţia politică actuală din Republica Moldova. Liderul formaţiunii, Marian Lupu a declarat că “AIE nu are alternativă, iar Partidul Democrat, din moment ce şi-a asumat responsabilitatea, va merge până la capăt”. “Odată ce a fost semnat acordul de constituire a Alianţei pentru Integrare Europeană, acesta trebuie respectat de către toate componentele acesteia şi nu încerci să răstorni barca din mers”, a estimat preşedintele PDM referindu-se la negocierile lipsite de transparenţă între PLDM şi PCRM.
26 februarie 2011
A avut loc şedinţa lărgită a Organizaţiei de Femei a Partidului Democrat pentru a discuta despre rolul şi implicarea femeilor în procesul decizional, precum şi despre participarea OF în alegerilor locale generale din 2011. Participantele la reuniune s-au pronunţat pentru o mai mare implicare a femeilor în politică, inclusiv prin creşterea semnificativă a numărului femeilor politicieni în structurile PDM, totodată şi-au propus să realizeze un parteneriat cu alte organizaţii ale PDM, în scopul obţinerii unui mai mare număr de locuri eligibile în alegerile locale. În cadrul şedinţei, femeile membre ale Consiliului Coordonator al Organizaţiei au adoptat modificări în Strategia pentru alegerile locale, astfel încât femeile să aibă un rol mai important în aprobarea deciziilor la nivelul administraţiei locale.
20 februarie 2011
La Chişinău a avut loc Adunarea generală a Asociaţiei aleşilor locali ai PDM pentru a discuta mai multe aspecte ce ţin de realizarea reformei administraţiei publice locale, precum şi despre alegerile locale generale din 2011. La eveniment au participat peste 200 de delegaţi — primari, consilieri locali, preşedinţi şi vicepreşedinţi de raioane, membri ai PD. Aleşii locali ai PDM au formulat o atitudine privind situaţia în domeniul APL prin prisma Obiectivelor Programatice ale Partidului Democrat; privind cadrul legal ce reglementează activitatea APL în contextul acordării unei mai mari autonomii financiare; privind descentralizarea administrativă etc. De asemenea, Adunarea generală a Aleşilor Locali ai PD a adoptat o rezoluţie şi un demers către Parlament, Preşedinţie şi Guvern, în care sunt expuse priorităţile reformei APL.
29 ianuarie 2011
Partidul Democrat din Moldova a desfăşurat la Chişinău şedinţa Consiliului Naţional al PDM, în cadrul căreia s-a făcut bilanţul campaniei electorale în Parlament şi a demarat pregătirile pentru alegerile locale. Liderul formaţiunii, Marian Lupu, a declarat că “deocamdată nu au fost discutaţi candidaţii la funcţia de primari, dar partidul a demarat pregătirile pentru alegerile din iunie curent”. Totodată, Consiliul Naţional al PDM l-a ales pe ex-ministrul apărării în guvernele comuniste, Vitalie Vrabie, în funcţia de Secretar General al Partidului Democrat. Preşedintele de onoare al PDM, Dumitru Diacov, a menţionat că şi Consiliul Naţional a suferit schimbări, din componenţa lui fiind excluşi şapte membri “cei care se aflau în incompatibilitate de funcţii au fost înlăturaţi din Consiliu, ca exemplu sînt ambasadorii Republicii Moldova în Franţa şi Lituania, Oleg Serebrian, şi, respectiv, Igor Klipii”, a specificat el.
30 decembrie 2010
A avut loc Consiliul Naţional al Partidului Democrat în cadrul căruia s-a decis ca formaţiunea să meargă la o coaliţie de guvernare cu Partidul Liberal Democrat şi cu Partidul Liberal. “Consiliul a trebuit să aleagă o coaliţie de centru-stînga cu Partidul Comuniştilor, o coaliţie de centru-dreapta sau să nu mergem cu nimeni. Majoritatea covîrşitoare a susţinut această cale, 201 membri din 228 au votat pentru o coaliţie de centru-dreapta, cinci au fost împotrivă, iar alţi 22 s-au abţinut”, a declarat liderul PDM, Marian Lupu. Potrivit lui, “toată lumea a venit cu doleanţa de a modifica procedeele de funcţionare a alianţei. Nu vom accepta violenţe şi atacuri la persoană. Vrem să avem o adevărata guvernare de coaliţie în care deciziile se iau colegial”.
Partidul Democrat din Moldova a lansat Agenda socială naţională
12 iunie 2010
Pe 12 iunie 2010, la Chişinău, Partidul Democrat din Moldova şi-a lansat o platformă socială cu denumirea “O agendă socială pentru o Moldovă Europeană”. Evenimentul a întrunit conducerea PDM, liderii partidului din regiuni, activiştii de partid, reprezentanţi ai societăţii civile, inclusiv din domeniul educaţiei, medicinii, culturii, mass-media[]
15 mai 2010
Organizaţia de Tineret a Partidului Democrat din Căuşeni s-a întrunit pentru a sărbători Ziua Europei şi pentru a desemna organele de conducere. Peste o sută de tineri din raionul Căuşeni l-au ales în calitate de preşedinte al organizaţiei pe Igor Delică, profesor la liceul Ion Creangă din localitate, de asemenea, fiind aleşi membrii biroului executiv şi ai consiliului raional. La eveniment a fost prezent fostul preşedinte al organizaţiei de tinere PDM, în prezent viceministrul tineretului şi sportului, Oleg Ţulea, dînsul a menţionat că priorităţile PDM sunt priorităţi naţionale, pentru că la moment problemele economice şi sociale prevalează în societatea noastră, or tocmai aceste chestiuni îşi găsesc reflectare în platforma democraţilor. El a mai subliniat importanţa organizaţiilor teritoriale pentru PDM, formaţiune unde aceştia se bucură de putere de decizie şi de un grad înalt de autonomie.
Congresul VI Extraordinar al Partidului Democrat din Moldova
19 iulie 2009
Duminică, 19 iulie, la Chişinău în incinta hotelului Leogrand Convention Center şi-a desfăşurat lucrările Congresul VI Extraordinar al Partidului Democrat din Moldova. La eveniment au fost prezenţi mai mult de 600 de participanţi — 505 delegaţi ai PDM (din toate raioanele republicii) şi invitaţi speciali[]
29 noiembrie 2008 | 
La Chişinău şi-a ţinut lucrările Conferinţa III a Organizaţiei de Femei a Partidului Democrat din Moldova.
26 octombrie 2008
La Chişinău şi-a ţinut lucrările Congresul II al Organizaţiei de Tineret a PDM, la care au participat circa 600 de tineri-delegaţi din toate raioanele ţării.
15 octombrie 2008
Partidul Democrat din Moldova a convocat o conferinţă de presă în incinta sediului PDM, Tighina 32, cu tema: “Subiecte de actualitate din domeniul social-politic”.
23 septembrie 2008
Deputaţii în Parlament ai PDM, Dumitru Diacov, Oleg Ţulea, Dumitru Ivanov, Valeriu Guma, Valentina Buliga au avut, mai multe întîlniri cu locuitorii raionului Străşeni, în satele Lozova, Ţigăneşti, Grebleşti, Tătărăşti şi oraşul Străşeni.
22 septembrie 2008
Deputaţii în Parlament ai PDM, Dumitru Diacov, Valeriu Guma, Marcel Răducanu, Valentina Buliga şi Dumitru Ivanov s-au deplasat, la Bălţi, unde au avut mai multe întîlniri cu locuitorii municipiului. La întîlniri au mai participat Oazu Nantoi, vicepreşedinte PDM, consilier municipal Chişinău, şi Ion Bodrug, consilier municipal Bălţi, preşedinte al Organizaţiei teritoriale PDM Bălţi.
24 august 2008
La Chişinău şi-a ţinut lucrările Conferinţa Republicană a Pedagogilor Democraţi, la care au participat peste 250 de delegaţi din toate raioanele şi municipiile Republicii Moldova.
21–25 august 2008
Tineretul Democrat, organizaţia de tineret a Partidului Democrat din Moldova, în Tabăra de Odihnă “La Popas”, r-nul Dubăsari, s. Cocieri, a aveut loc “Şcoala de Pregătire politică a Tineretului Democrat”, ediţia 2008.
17–18 mai 2008
La Chişinău şi Vadul-lui-Vodă s-a desfăşurat seminarul teoretico-practic a cărui tematică a fost “Formarea abilităţilor noii generaţii de lideri ai Partidului Democrat din Moldova” la care au participat tineri consilieri şi activişti raionali şi municipali ai PDM.
19 aprilie 2008
În incinta hotelului Bălţi a avut loc conferinţa de fuziune a celor două organizaţii de tineret TD şi LTSL.
16 martie 2008
Tineretul Democrat a desfăşurat conferinţa raională a TD-Călăraşi privind fuziunea dintre Tineretul Democrat şi Liga Tineretului Social-Liberal.
14 martie 2008
A avut loc lansarea Ligii Tinerilor Democrate, o structură internă a organizaţiei de tineret a Partidului Democrat din Moldova.
20 februarie 2008
În incinta sediului Partidului Democrat din Moldova a avut loc lansarea Ligii Tinerelor Democrate.
10 februarie 2008
Partidul Social-Liberal (PSL) şi Partidul Democrat (PD) au fuzionat duminică, sub lozinca “Venim să construim”
Congresul III al Partidului Democrat din Moldova
22 noiembrie 2003
La 22 noiembrie curent, la Chişinău, s-a desfăşurat cel de al III-lea Congres la Partidului Democrat din Moldova (PDM). Forul suprem al PDM a adoptat un nou program şi a lansat un manifest, potrivit cărora se consideră că principalul obiectiv al Republicii Moldova trebuie să fie integrarea europeană[]

Arhiva

2016 [5]
2015 [2]
2014 [56]
2013 [40]
2012 [58]
2011 [38]
2010 [37]
2009 [45]
2008 [28]
2004 [1]
2003 [5]
2002 [1]
Activitatea internă de partid
Alegeri [106]