Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPDM

Organizaţia de Femei a PDM Chişinău se consolidează

|versiune pentru tipar||
PDM / 30 martie 2013
Partidul Democrat din Moldova

Activistele din capitală ale Partidului Democrat şi-au ales astăzi preşedintele. Lider al Organizaţiei municipale de Femei a devenit Monica Babuc, membru al Biroului Executiv PDM Chişinău, consilier al Preşedintelui Parlamentului. Candidatura sa a fost votată unanim de cele aproape 200 de participante la Conferinţa municipală a democratelor, la propunerea Preşedintelui Organizaţiei republicane de Femei a PDM , Valentina Buliga, ministru în exerciţiu al Muncii, Protecţiei Sociale şi Familiei.

În discursul său, Valentina Buliga a evidenţiat rolul major al femeii în politică şi nemijlocit în cadrul formaţiunii, menţionând că Organizaţia municipală de Femei are nevoie de o nouă cale. “A venit timpul ca Organizaţia de Femei să fie o forţă în Partidul Democrat, să aibă un lider capabil să vă unească, pentru ca să putem realiza obiectivul pe care ni l-am trasat — participare egală, oportunităţi şi schimbare”, a declarat Valentina Buliga.

Preşedintele OM PDM Chişinău, Pavel Filip, ministru în exercitiu al Tehnologiei Informaţiei şi Comunicaţiilor, a menţionat că evenimentul de astăzi este ultimul element din şirul lung de acţiuni de restructurare a Partidului Democrat în Chişinau. “Ne aflăm la finele unui proces de readucere la viaţă a organizaţiilor municipale, care a durat aproape doi ani de zile. Avem constituite organizaţiile interne de tineret, ale persoanelor în etate şi astăzi, organizaţia de femei”, a declarat Pavel Filip, evidenţiind importanţa structurilor interne într-o formaţiune politică.

Prezent la conferinţă, preşedintele Partidului Democrat din Moldova, Marian Lupu, Preşedinte al Parlamentului, a declarat că instituţionalizarea Organizaţiei de Femei din municipiu reprezintă un pas deosebit de important în consolidarea bazei partidului. “Constatăm cu satisfacţie că Organizaţia municipală a Partidului Democrat este alta decât a fost până acum. Aşteptările sunt mari, sarcinile — de asemenea. Mizez foarte mult pe dedicaţia şi interesul dumneavoastră, să reprezentaţi partea proactivă a societăţii, care determină direcţia de dezvoltare a ţării”, le-a îndemnat Marian Lupu pe femeile democrate.

Proaspăta preşedintă a Organizaţiei municipale de Femei a mulţumit colegilor pentru încrederea acordată, menţionând că tratează cu multă responsabilitate misiunea ce i-a fost încredinţată. “Organizatia de Femei, care astăzi a fost consolidată, mobilizată, va depune eforturi, alături de Organizaţia republicană de Femei, ca în municipiul Chişinău să avem o schimbare la faţă a Partidului Democrat”, a spus Monica Babuc.

Sursa: www.pdm.md

PDM a promovat un sistem nou de indexare mai rapidă a pensiilor Dumitru Diacov: Vrem un nou guvern calitativ, care să rezolve problemele oamenilor