Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPDM

Forumul OF PDM Făleşti a întrunit 350 de femei în numele Solidarităţii Sociale

|versiune pentru tipar||
PDM / 28 februarie 2014
Partidul Democrat din Moldova

În data de 23 Februarie, sala de festivităţi a LT “Mihai Eminescu” din Făleşti s-a demonstrat a fi neîncăpătoare pentru cele peste 350 de femei membri a Organizaţiei de Femei Făleşti, care s-au întrunit la Forumul Organizaţiei de Femei. Genericul forumului a fost “Femeia DEMOCRATĂ — Solidaritate SOCIALĂ”.

Oaspeţi de onoare a forumului au fost: Valentina BULIGA — Preşedinta OF PDM, Ministrul Muncii, Protecţiei Sociale şi a Familiei, Zinaida Ivanschi — Secretar General OF PDM, Olga Nicolenco — expert naţional în probleme gender, comunicare şi strategii electorale, doamna Cecilia Graur — preşedinta OF Bălţi,şi doamna Iulia Pancu — preşedinta OF Ungheni.

Forumul a fost unul de totalizate şi de planificare, Preşedinta OT Făleşti — Bînzari Iraida, a menţionat activităţile OF PDM Făleşti anului 2013, menţionînd importanţa acestora pentru consolidarea poziţiei femeilor în viaţa publică, a cetăţenilor în vederea promovării ideei europene la nivel rural şi impactul care le-au avut.

Preşedinta OF Făleşti — Silvia Matasî a accentuat că OF PDM Făleşti este pregătită pentru anul 2014 în vederea continuării eforturilor pentru promovarea politicii sociale a Partidului Democrat şi obiectivelor înaintate de OF PDM.

Cu un mesaj de salut şi motivare a venit primarul satului Glinjeni — Gafinciuc Petru, şi primarul comunei Sarata Veche — Galiţ Maria.

Importanţa respectării conceptului de gender în elaborarea politicilor şi luării deciziilor în cadrul partidului a fost subliniat de Olga Nicolenco, care a îndemnat femeile să fie active şi curajoase.

Preşedinta OF PDM — Valentina Buliga a reiterat importanţa anului 2014 — un an în care OF PDM celebrează 10 ani de la fondare, un an în care este nevoie de demonstrat maturitate politică. În vederea consolidării poziţiei femeilor în cadrul Partidului Democrat, Valentina Buliga a supus votului Declaraţia de Solidaritate a Femeilor Democrate. Declaraţia fiind votată unanim.

Reamintim, Organizaţia de Femei a Partidului Democrat din Moldova a înaintat un Angajament de Principiu, pentru promovarea femeilor pe liste electorale şi în organe de luare a deciziilor. Declaraţia de Solidaritate vine să completeze şi detalieze prevederile Angajamentului. OF PDM intenţionează să desfăşoare în data de 2 Martie 2014, în raionul Ialoveni — Forumul Zonal Centru, care va întruni 13 Organizaţii de Femei raionale.

Sursa: www.pdm.md

Femeile democrate din sectorul Centru încurajează copiii talentaţi Preşedintele PDM, Marian Lupu, participă la Congresul PES