Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPDM

Preşedintele PDM, Marian Lupu, participă la Congresul PES

|versiune pentru tipar||
PDM / 28 februarie 2014
Partidul Democrat din Moldova

Preşedintele Partidului Democrat din Moldova, Marian Lupu, participă la Congresul Partidului Socialiştilor Europeni (PES), ce are loc la Roma, în perioada 28 februarie — 2 martie curent.

Marian Lupu participă la invitaţia preşedintelui Partidului Socialiştilor Europeni, Sergei Stanishev şi va reprezenta Partidul Democrat din Moldova la PES Election Congress, unul dintre cele mai importante evenimente politice la nivel european.

“Mă simt onorat de a participa la PES Election Congress, unul dintre cele mai importante evenimente politice la nivel european,evenimentul care este urmărit cu atenţie atit de clasa politică europeană cît şi de societatea civilă, de cetăţenii europeni. Consider PES, structura politică de bază în promovarea unei Europe sociale, unei Europe solidare, unei Europe a bunăstării pentru fiecare cetăţean membru UE sau cu tendinţe de integrare europeană. Pentru noi, pentru Partidul Democrat, pentru Republica Moldova, este importantă participarea la asemena evenimente, este importantă participarea şi implicarea noastră în evenimentele politice la nivel european, la nivelul instituţiilor şi structurilor Uniunii Europene.

Este importantă participarea atît pentru stabilirea legăturilor de colaborarea instituţională cu liderii europeni cît şi acomodarea cu viaţa politică europeană, este de fapt în sine un proces de integrare europeană la nivel politic”, a declarat Marian Lupu.

În cadrul evenimentului urmează să fie ales candidatul comun ce va fi înaintat la funcţia de Preşedinte al Comisiei Europene, favoritul în acest sens fiind actualul Preşedinte al Parlamentului European, social-democratul Martin Schulz.

De asemenea, urmează să fie adoptat “PES Manifesto”, un set de angajamente faţă de cetăţenii europeni, un manifest pentru o Europă solidară, cu locuri de muncă şi cu bunăstare economică pentru cetăţenii ei.

PES este un partid politic European, compus din peste 30 de partide socialiste, social-democrate şi laburiste, din statele membre ale Uniunii Europene şi este al doilea cel mai mare partid din Parlamentul European, deţinînd preşidenţia acestuia prin social-democratul german, Martin Schulz.

Sursa: www.marianlupu.md

Forumul OF PDM Făleşti a întrunit 350 de femei în numele Solidarităţii Sociale Mesaj de felicitare cu ocazia Mărţişorului şi Zilei Internaţionale a FEMEII