Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPDM

PDM pregăteşte o nouă generaţie de femei politicieni

|versiune pentru tipar||
PDM / 25 noiembrie 2012 | 
Partidul Democrat din Moldova

Femeile din Partidul Democrat pledează pentru o implicare mai mare în procesul decizional din Moldova. Obiectivul de a contribui la creeşterea numărului de femei în instituţiile de luare a deciziilor la nivel local şi naţional a fost fixat în cadrul Conferinţei Naţionale a Organizaţiei de Femei a PDM, care a avut loc pe 25 noiembriela Chişinău.

Valentina Buliga, preşedintele OF PDM, vicepreşedintele PDM, a menţionat că Organizaţia de Femei a fost şi este un partener fidel în consolidarea democraţiei şi politicii de gen — un element indispensabil a unui stat democrat cu orientare europeană, iar în următorii trei ani va continua activităţile în această direcţie. “OF PDM a demonstrat consecvenţă şi perseverenţă, contribuind la dublarea numărul femeilor în organele de conducere raionale şi promovând femei în funcţii decizionale la nivel guvernamental. În următorii trei ani, OF PDM îşi propune să abordeze mai complex şi multidimensional problemele de gen şi comunicarea în interiorul partidului, dar şi cu societatea civilă”, a subliniat Valentina Buliga.

Nicola Harrington-Buhay, Coordonator Rezident al Organizaţiei Naţiunilor Unite, a remarcat că Republica Moldova şi-a asumat mai multe responsabilităţi pentru asigurarea egalităţii de gen şi eliminarea tuturor tipurilor de discriminare, iar prin acţiunile promovate de Organizaţia de Femei devine mai aproape de aceste obiective. “Pentru o reuşită este nevoie ca femeile să-şi unească forţele în soluţionarea problemelor. Important însă este să nu vorbim doar despre viitorul pe care ni-l dorim, dar şi despre prezentul în care trăim”, a spus reprezentanta ONU.

Preşedintele de onoare al PDM, Dumitru Diacov, a apreciat dinamismul şi calitatea activităţii Organizaţiei de Femei a PDM. “Astăzi, avem o echipă puternică, din care fac parte multe femei capabile, şi avem posibilitatea să influienţăm viaţa politică, socială, economică din Moldova”, a spus Dumitru Diacov.

Marian Lupu, liderul PDM, a reiterat susţinerea deplină din partea conducerii partidului pentru eforturile Organizaţiei femeilor democrate. “În procesul de creştere a PD, Organizaţia de Femei are un rol mare. Devenim mai consolidaţi, mai apreciaţi în societate, inclusiv graţie exponenţilor săi, iniţiativelor cu care venim. Vreau să asigur că am susţinut şi voi susţine în continuare iniţiativele Organizaţiei de Femei în promovarea soluţiilor eficiente pentru problemele abordate”, a declarat liderul PDM, Marian Lupu.

În cadrul Conferinţei, dna Valentina Buliga a fost realeasă în funcţia de preşedinte a organizaţiei, primind un mandat pentru următorii trei ani, până în 2016.

De asemenea,la Conferinţă, a fost aprobată Strategia Organizaţiei de Femei a Partidului Democrat până în 2016 “Femeia în politică — progres democratic”, care presupune, printre altele, realizarea unor proiecte precum programul de mentoring “Aspiră azi, Inspiră mâine” de promovare a conceptului de solidaritate între generaţii; proiectul “Noi oportunităţi şi abordări pentru femeile din cadrul PDM” — perfecţionarea abilităţilor de artă oratorică şi leadership; proiectul “Perfecţionarea abilităţilor de comunicare şi management a membrelor OF PDM” etc.

Partidul Democrat din Moldova este reprezentat în Guvern de 2 doamne, din cei 7 preşedinţi de raion pe care îi deţine, 2 sunt femei, la nivel raional cota femeilor a atins procentajul de 47%. De asemenea, PDM are 10 vicepreşedinte ale organizaţiilor raioanale de partid. Eforturile Organizaţiei de femei sunt elucidate de cele 6 doamne vicepreşedinţi de raion.

Serviciul de presă al PDM
Sursa: www.pdm.md

Mişcarea Obştească “Noua Găgăuzia”, condusă de primarul din Comrat a decis să adere la Partidul Democrat din Moldova Partidul Democrat din Moldova a câştigat alegerile locale noi