Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPDM

Partidul Democrat din Moldova a câştigat alegerile locale noi

|versiune pentru tipar||
PDM / 26 noiembrie 2012
Partidul Democrat din Moldova

Potrivit rezultatelor preliminare ale Comisiei Electorale Centrale, ambii primari aleşi în turul II de scrutin din 25 noiembrie aparţin Partidului Democrat din Moldova.

Astfel, Ursu Mihail a câştigat în comuna Danu, raionul Glodeni, acumulând, potrivit datelor preliminare, 52,3% din voturi, iar Cebotari Dumitru a învins în satul Hristici, raionul Soroca, cu 53,38%.

Anterior, în primul tur de scrutin al alegerilor locale noi, care a avut loc pe 11 noiembrie, PDM a obţinut mandatele de primar în două localităţi din trei. Este vorba de Bîzu Ion care a câştigat în satul Cîrpeşti, raionul Cantemir, şi Suprovici Serghei, care a învins în comuna Morenii Noi, raionul Ungheni.

În acest mod, totalizând, PDM a câştigat alegerile în patru primării din cinci şi îşi măreşte echipa sa de aleşi locali, confirmând că este un partid al comunităţilor locale, spre care oamenii vin cu tot mai multă încredere.

Desfăşurate sub sloganul “Priveşte în viitor”, campaniile candidaţilor PDM din alegerile locale noi au reuşit să propună o ofertă electorală consistentă, în care un loc central a fost ocupat de proiectele pentru comunitatea locală — gazificarea localităţilor, construcţia sistemelor de canalizare, repararea drumurilor şi străzilor şi multe alte acţiuni care îl au în centrul său pe cetăţean.

Serviciul de presă al PDM
Sursa: www.pdm.md

PDM pregăteşte o nouă generaţie de femei politicieni Liga Tinerelor Democrate, împotriva violenţei faţă de femei