Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPDM

Mişcarea Obştească “Noua Găgăuzia”, condusă de primarul din Comrat a decis să adere la Partidul Democrat din Moldova

|versiune pentru tipar||
PDM / 24 noiembrie 2012 | 
Partidul Democrat din Moldova

Mişcarea Obştească “Noua Găgăuzia”, condusă de primarul din Comrat, Nicolae Dudoglo, a decis să adere la Partidul Democrat din Moldova. Decizia a fost adoptată la Congresulal III-lea al formaţiunii “Noua Găgăuzia”, care a avut loc pe 24 noiembrie la Comrat, prin votul unanim al celor cca 1400 de delegaţi. În acest mod, PDM devine cel mai reprezentativ partid din Găgăuzia, deţinând şi majoritatea în Adunarea Populară.

Nicolae Dudoglo a menţionat că “Noua Găgăuzia” şi-a îndeplinit programul minimum fixat la momentul constituirii organizaţiei, obţinând rezultate bune în dezvoltarea acesteia, iar acum trebuie să treacă la un nou nivel de dezvoltare prin unirea cu un partid puternic de centru-stânga. “PDM este formaţiunea politică care promovează principiile şi obiectivele apropiate Mişcării «Noua Găgăuzia», având şi o colaborare strânsă cu forţele social-democrate internaţionale. Prin această fuziune vom obţine o reprezentare mai puternică în Parlamentul Republicii Moldova”, a menţionat preşedintele “Noua Găgăuzia”, care a anunţat că toţi cei aproximativ 14,5 mii de membri ai Mişcării Obşteşti vor adera la Partidul Democrat. De asemenea, în cadrul Congresului, Dudoglo a prezentat în faţa delegaţilor cererea sa de aderare la PDM.

Dmitrii Constantinov, preşedintele Adunării Populare a Găgăuziei, a subliniat că decizia de azi este una bine gândită, fiind motivată de unitatea viziunilor şi a obiectivelor. “Noi, la fel ca şi PDM, pledăm pentru promovarea unei politici echilibrate”, a spus el.

Liderul PDM, Marian Lupu, prezent la Congres, a numit decizia de azi ca fiind una istorică, deoarece pune bazele unei colaborări în direcţia integrării elitei politice din autonomie în sistemul politic la nivel naţional. “De la declararea statutului special al UTA Găgăuzia, a existat o oarecare ruptură, forţele politice din autonomie fiind izolate şi nu se simţeau parte integrantă a sistemului politic naţional. În scurt timp, se vor face vizibile rezultatele concrete ale acestei colaborări. Avem o ţară, iar viitorul nostru trebuie să-l decidem împreună”, a spus Marian Lupu, care a exprimat susţinerea deplină a deciziei de azi din partea conducerii Partidului Democrat. Reprezentanţii “Noua Găgăuzia” vor fi reprezentaţi şi în organele de conducere a PDM, a precizat Marian Lupu.

Formată în 2010, Mişcarea Obştească “Noua Găgăuzia” are aproximativ 14,5 mii de membri şi 29 de organizaţii primare.

Serviciul de presă al PDM
Sursa: www.pdm.md

Primarul din Bahmut va fi exclus din PDM pentru implicare în acţiuni ce contravin legii PDM pregăteşte o nouă generaţie de femei politicieni