Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPDM

Peste o sută de tineri democraţi din Căuşeni s-au întrunit de Ziua Europei

|versiune pentru tipar||
PDM / 15 mai 2010
Partidul Democrat din Moldova

Organizaţia de Tineret a Partiului Democrat din Căuşeni s-a întrunit sâmbătă, 15 mai, pentru a sărbători Ziua Europei şi pentru a desemna organele de conducere. Peste o sută de tineri din întreg raionul Căuşeni l-au ales în calitate de preşedinte al organizaţiei pe Igor Delică, profesor la liceul Ion Creangă din localitate. Munteanu este cunoscut în Căuşeni pentru activităţile extraşcolare pe care le organizează pentru elevi şi liceeni. De asemenea, au fost aleşi membrii biroului executiv şi ai consiliului raional.

La eveniment a fost prezent şi fostul preşedinte al organizaţiei de tinere PDM, originar din Căuşeni, fost deputat, iar în prezent viceministrul tineretului şi sportului, Oleg Ţulea. În alocuţiunea sa, Ţulea a menţionat că priorităţile PDM sunt priorităţi naţionale, pentru că la moment problemele economice şi sociale prevalează în societatea noastră, or tocmai aceste chestiuni îşi găsesc reflectare în platforma democraţilor. El a mai subliniat importanţa organizaţiilor teritoriale pentru PDM, formaţiune unde aceştia se bucură de putere de decizie şi de un grad înalt de autonomie.

Andrian Buligari, preşedintele Ligii Studenţilor Democraţi, a declarat la rândul său că la această oră PDM lucrează pentru ca tinerii să vrea să revină acasă. Printre acţiunile proxime care urmează să fie întreprinse se numără şcoli de vară şi seminare pentru instruirea tinerilor pe dimensiunea politică şi economică. Inclusiv tinerii sunt susţinuţi pentru lansarea unor afaceri proprii şi pentru gestionarea unor organizaţii.

Anunţul a fost întâmpinat cu mult entuziasm de tinerii democraţi din Căuşeni care au optat pentru o mai strânsă colaborare cu centrul în vederea implicării masive în proiectele PDM.

După partea oficială au fost organizate o serie de manifestaţii culturale pentru tinerii democraţi, inclusiv din perspectiva Zilei Europei, sărbătorită astăzi în Moldova.

Serviciul de presă al PDM

Tineretul Democrat dă culoare Zilei Europei PDM salută eforturile partenerilor internaţionali de promovare a principiului soluţionării politice a diferendului transnistrean