Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPDM

Tineretul Democrat dă culoare Zilei Europei

|versiune pentru tipar||
PDM / 15 mai 2010
Partidul Democrat din Moldova

Tineretul Democrat a adus astăzi în Piaţa Marii Adunări Naţionale spiritul European. Aripa tânără a Partidului Democrat din Moldova a împărţit steguleţe şi insigne trecătorilor în drum din scuarul UNIC spre scuarul Europei. Ei au explicat oamenilor obligaţiile şi libertăţile pe care le implică parcursul European al ţării.

Noutatea manifestaţiei a fost selectarea beneficiarilor. Victor Zubcu, preşedintele organizaţiei de tineret PDM a declarat că nu toţi trecătorii au primit insigne, ci numai cei mai ataşaţi de valorile europene. Scopul acţiunii a fost conştientizarea rolului fiecărui cetăţean în destinul European al Moldovei. Cei care cu adevarat înţeleg ce este UE pentru noi şi ce implică aderarea la comunitatea europeană au primit o recompensă simbolică. Totuşi, nimeni nu a plecat cu mâna goală de lângă tinerii democraţi.

La finalul acţiunii, la care au participat aproape 100 de persoane, tinerii s-au alăturat acţiunilor organizate de Delegaţia Uniunii Europene la Chişinău.

De menţionat că tineri democraţi înarmaţi cu drapelul Moldovei şi al UE, au organizat acţiuni similare în centrele raionale din ţară. De asemenea, în cele mai importante oraşe au fost organizate seminare şi dezbateri publice cu ocazia Zilei Europei.

Amintim că la 9 mai, tinerii democraţi au organizat acţiuni similare în întreaga ţară. Ei au felicitat atunci oamenii cu Ziua Europei şi cu aniversarea a 65-a a victoriei asupra fascismului.

Serviciul de presă al PDM

PDM edifică o naţiune plină de optimism Peste o sută de tineri democraţi din Căuşeni s-au întrunit de Ziua Europei