Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPDM

Adresarea PDM către ex-colegii din PSDM şi către toţi concetăţenii care susţin valorile social-democrate

|versiune pentru tipar||
PDM / 15 octombrie 2008
Partidul Democrat din Moldova

Noi, foştii membri ai Partidului Social Democrat, în frunte cu Oazu Nantoi, veniţi în rândurile Partidului Democrat din Moldova, constatăm cu regret că actuala conducere a PSDM nu manifestă maturitatea şi responsabilitatea politică, adecvată provocărilor politice actuale. Conducerea PSDM a ignorat oferta generoasă a PDM cu privire la participarea în comun la alegerile parlamentare din 2009, cu perspectiva creării ulterior a unui singur partid de orientare social-democrată.

Vrem să remarcăm, că după alegerile locale din 2007, PDM a devenit un centru puternic de coagulare a forţelor politice. Congresul de unificare cu PSL, la care cu drepturi egale am participat activ şi noi, foşti membri ai PSDM, a demonstrat cu prisosinţă acest lucru. Constatăm cu satisfacţie, că îmbinarea şi conlucrarea a acestor trei componente, PSDM şi PSL cu PDM-ul tradiţional în cadrul unui singur partid, a dat un suflu nou democraţiei interne în PDM şi se conformează perfect cu aşteptările cetăţenilor Republicii Moldova, care au obosit să aştepte de la reprezentanţii opoziţiei consolidarea în câteva partide doctrinare.

Considerăm, că lipsa unei reacţii constructive din partea conducerii PSDM la oferta PDM, vorbeşte fie de conflicte interne în actuala conducere, fie confirmă presupunerile că PSDM se conformează docil indicaţiilor, parvenite de la PCRM.

Momentul politic pe care îl trăieşte Moldova necesită responsabilitate şi maturitate, trecere de la vorbe la fapte, în situaţia, când PDM şi-a formulat scopul de a deveni în urma alegerilor din 2009 un pol de stabilitate şi de comportament responsabil în faţa alegătorilor, noi îi chemăm pe foştii noştri colegi din PSDM, cu care împreună am trecut prin mai multe încercări, să vină alături de noi. Nu putem sacrifica interesul naţional de dragul intereselor mărunte ale pretinşilor lideri. Lansăm acest apel tuturor celor dornici de consolidarea democraţiei în Republica Moldova, celor care vor ca patria nostră, în sfârşit, să devină o ţară europeană. Pe această cale vom întoarce noţiunii de social-democraţie sensul ei iniţial, curăţat de conjuncturismul mărunt.

Aceasta aşteaptă de la noi cetăţenii Moldovei!

Declaraţia Tineretului Democrat a PDM privind politizarea sindicatelor studenţeşti Comunicat de presă al Partidului Democrat din Moldova