Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPDM

Declaraţia Tineretului Democrat a PDM privind politizarea sindicatelor studenţeşti

|versiune pentru tipar||
PDM / 29 septembrie 2008
Partidul Democrat din Moldova

Organizaţia de Tineret “Tineretul Democrat” (TD) a Partidului Democrat din Moldova, dezaprobă Declaraţia privind crearea unui Bloc sindical, a cărei semnatari sunt Uniunea Tineretului Comunist din Moldova, Asociaţia studenţilor din Transnistria, Liga Tineretului şi Studenţilor din Universitatea din Comrat, Asociaţia obştească “Tineretul Găgăuziei”.

Dorim să menţionăm că Legea nr. 1129 din 07.07.2000 prevede expres că Sindicatele, în activitatea lor, sînt independente faţă de autorităţile publice, partidele politice, asociaţiile obşteşti, patroni şi asociaţiile acestora. De asemenea este interzis orice amestec de natură să limiteze drepturile sindicatelor sau să împiedice activitatea acestora.

Tineretul Democrat din Moldova consideră că acţiunea respectivă este regizată de către partidul de guvernămînt, pentru a promova obiectivele sale electorale în cadrul aşa zisului “An al tineretului”.

Organizaţia de tineret condamnă constituirea Blocului sindical sub egida UTCM, care este menit să subordoneze şi să controleze Sindicatele studenţeşti din ţară. Această acţiune reprezintă o continuitate a scenariului PCRM privind divizarea societăţii civile în structuri controlabile şi loiale puterii.

Tineretul Democrat îşi manifestă dezacordul faţă de politizarea din partea PCRM-lui a autoguvernării studenţeşti din instituţiile de învăţămînt. În acest context facem apel către reprezentanţii şi membrii Sindicatelor studenţeşti din Republica Moldova să nu cadă pradă acestei acţiuni de manipulare ale comuniştilor.

Departamentul Relaţii cu Publicul TD
Partidul Democrat a elaborat o moţiune simplă privind ineficienta politicii monetare în Republica Moldova Adresarea PDM către ex-colegii din PSDM şi către toţi concetăţenii care susţin valorile social-democrate