Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPDM

Lista electorală a PDM alcatuită prin votul membrilor partidului

|versiune pentru tipar||
PDM / 1 august 2014
Partidul Democrat din Moldova

Lista electorală a Partidului Democrat din Moldova va fi formată în baza unei selecţii realizate de membrii formaţiunii. Fiecare candidat la funcţia de deputat va fi ales prin vot direct. Despre această iniţiativă a anunţat prim-vicepreşedintele PDM, Vlad Plahotniuc, în cadrul şedinţei Biroului Permanent Municipal al filialei Chişinău.

Astfel, PDM va organiza alegeri interne pentru întocmirea listei partidului la parlamentare. Aceste alegeri interne sunt o premieră pentru Republica Moldova, dar reprezinta o metoda folosita cu succes in SUA si alte state cu democratii avansate.

Potrivit procedurii, membrii PDM din fiecare raion vor participa la identificarea celor mai potriviţi candidaţi, vor vota pentru aceştia şi vor indica şi locul lor în lista electorală a partidului. Intenţia este ca pe lista electorală a PDM să nimerească doar acei democraţi care obţin mandat de încredere de la ceilalţi membri ai partidului.

În adresarea sa către colegii din conducerea Organizaţiei Chişinău a partidului, Vlad Plahotniuc i-a îndemnat pe membrii PDM să se implice activ în desfăşurarea campaniei de alegeri interne. “Fiecare dintre dumneavoastră are şanse să obţină un loc eligibil pe lista PDM pentru parlamentare, dacă vă veţi convinge colegii să vă voteze. Acei candidaţi care se bucură de respect între membrii şi simpatizanţii partidului au cele mai mari şanse să fie votaţi şi să obţină un loc bun pe lista PDM”, a declarat prim-vicepreşedintele formaţiunii.

Serviciul de presă al PDM
Sursa: www.pdm.md

Pavel Filip: PDM ştie cum să schimbe lucrurile în Republica Moldova Peste 200 de membri tineri ai Partidului Democrat au participat la “Trofeul Democraţiei” Soroca