Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPDM

Aproape 600 de noi membri ai Organizaţiei PDM Călăraşi au primit carnetele de partid de la Vlad Plahotniuc, vicepreşedinte al PDM

|versiune pentru tipar||
PDM / 24 martie 2012 | 
Partidul Democrat din Moldova

Aproape 600 de noi membri ai Organizaţiei PDM Călăraşi au primit carnetele de partid de la Vlad Plahotniuc, vicepreşedinte al PDM, şi Dumitru Diacov, preşedintele de onoare al formaţiunii, în cadrul unei reuniuni organizate cu acest prilej la Călăraşi. Evenimentul a avut loc astăzi, 24 martie, în Casa de cultură din oraşul Călăraşi, cu participarea a 650 de democraţi — lideri locali ai formaţiunii din toate raioanele şi personalităţi din viaţa culturală şi artistică.

Vlad Plahotniuc şi-a început discursul de o manieră inedită, pornind chiar el aplauzele nu doar pentru noii membri, dar pentru întreaga filială a PDM Călăraşi, care a convins, prin activitatea de până acum, aproape 600 de noi membri, mulţi dintre ei tineri, să se implice în politică alături de Partidul Democrat din Moldova. “Eu n-am mai văzut ca un lider să vină pe scenă şi să spună că aplaudă oamenii din sală. M-am simţit apreciat şi aşa atitudine cred că mulţi politicieni de la noi ar trebui să aibă”, a reacţionat Eugen N., unul dintre delegaţii PDM prezenţi la eveniment.

Momentul aderării a noi membri în PDM coincide cu startul campaniei de pregătire a partidului pentru finalizarea proiectelor începute în plan local, în contextul în care PDM conduce la Călăraşi administraţiile Consiliului Raional, a municipiului şi aproape jumătate din primăriile din raion. “Faptul că PDM este prezent la conducere în administraţia publică locală ne face pe noi responsabili de rezultatele acestei conduceri. Agenda partidului trebuie să fie agenda oamenilor. Avem trei ani de stabilitate în faţă, trebuie să îi folosim cu rost”, a declarat vicepreşedintele PDM Vlad Plahotniuc.

Un îndemn similar, pentru responsabilitate, a transmis şi preşedintele de onoare al PDM, Dumitru Diacov: “Care probleme îi deranjează pe oameni? Pensiile, salariile, locurile de muncă, posibilitatea de a avea o casă, de a-şi creşte copiii. Cu acestea trebuie să se ocupe Guvernul în Republica Moldova acum”.

La eveniment au luat cuvântul, pe rând, liderii raionali şi locali, care au reiterat obiectivul PDM de a continua proiectele pentru comunităţile pe care le reprezintă.

Pentru cei aproape 200 de tineri care au aderat la PDM Călăraşi, Vlad Plahotniuc a avut un mesaj aparte: “Eu am mare încredere în tineri. Îi îndemn să fie inteligenţi şi să pornească în politică cu acest avantaj, al tinereţii. Ei sunt generaţia care trebuie promovată. Dacă aveţi idei, propuneţi-le! Dacă vedeţi necesitatea schimbării, înaintaţi-o! Partidele care se opun schimbării sunt condamnate să iasă din viaţa politică. Nu este cazul PDM. PDM este nu numai un partid al prezentului, dar şi al viitorului”, a declarat prim-vicepreşedintele Parlamentului.

Astfel de reuniuni, PDM organizează şi în alte raioane din ţară — preşedintele PDM, Marian Lupu, fiind prezent astăzi la Străşeni, unde, de asemenea, va înmîna carnete de partid noilor membri.

Centrul de presă al PDM
Sursa: www.pdm.md

PDM construieşte cooperarea cu Partidul Regiunilor din Ucraina Organizaţia raională a Partidului Democrat din Moldova s-a extins, aderînd aproape 700 de noi membri