Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPDM

Partidul Democrat din Moldova a lansat în cadrul şedinţei extinse al Consiliului Naţional al PDM, discuţiile, cu societatea civilă, pe marginea Agendei sociale naţionale

|versiune pentru tipar||
PDM / 12 iunie 2010
Partidul Democrat din Moldova

În premieră pentru Moldova, un partid poltic îşi va elabora platforma electorală cu implicarea largă a societăţii civile. Evenimentul a întrunit conducerea PDM, liderii partidului din regiuni, activiştii de partid, reprezentanţi ai societăţii civile, inclusiv din domeniul educaţiei, medicinii, culturii, mass-media. Totodată, reprezentanţii scocietăţii civile, experţi independenţi, specialişti consacraţi în domeniile lor de activitate, au venit cu rapoarte de analiză şi propuneri.

Preşedintele PDM, Marian Lupu, a declarat că evenimentul reprezintă o formă de dialog dintre clasa politică şi societatea civilă, o modalitate de a face un schimb de idei şi opinii, despre necesitatea căreia se discută foarte mult, dar în practică, se realizează mai puţin.

Autoizolarea clasei politice şi transformarea ei într-o castă închisă, trufaşă, ignorarea opiniei societăţii civile — toate duc spre eşecuri în procesul de gestionare a societăţii, a ţării. Noi vrem să evităm greşelile comise de alţii şi, din această cauză, la elaborarea strategiilor politice şi planurilor partidului apelăm la experienţa reprezentanţilor sectorului neguvernamental, la experţi independenţi şi la formatorii opiniei publice, a menţionat Marian Lupu.

PDM am pledat în permanenţă pentru concentrarea întregului ptenţial al poporului moldovenesc pentru a promova principalul obiectiv naţional — modernizarea europeană a ţării. Atingerea acestui obiectiv presupune renunţarea la polemicile care dezbină şi mai mult societatea moldovenească, a afirmat liderul PDM.

Avem suficiente probleme, abordarea cărora întruneşte sentimentul întregii societăţi şi care pot să-i întrunească pe oameni în jurul ideii de modernizare a ţării. Aceste probleme sunt de oridin social-economic. Anume aici PDM îşi propune să colaboreze eficient cu societatea civilă, pentru a elabora o platformă, un ghid de acţiune cu conţinut social-economic, a declarat Marian Lupu.

Agenda socială, definitivată într-un document integru, va fi lansată în toamna anului curent.

Sursa: www.pdm.md

Declaraţia Partidului Democrat din Moldova în legătură cu arestul lui Ilie Cazacu PDM a cerut convocarea de urgenţă a AIE, axată pe iniţiativele preşedintelui interimar al ţării