Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPDM

Declaraţia Partidului Democrat din Moldova în legătură cu arestul lui Ilie Cazacu

|versiune pentru tipar||
PDM / 9 iunie 2010
Partidul Democrat din Moldova

Partidul Democrat din Moldova este profund îngrijorat de arestul lui Ilie Cazacu în regiunea transnistreană a Republicii Moldova şi cere autorităţilor autoproclamatei republicii nistrene eliberarea lui cît mai grabnică.

Îngrădirea accesului la serviciile avocatului, privarea tânărului de dreptul de a-şi vedea familia, precum şi metodele de reţinere aplicate de autorităţile secesioniste transnistrene sunt condamnabile. Cerem insistent ca standardele internaţionale ale drepturilor omului să fie strict respectate în acest caz, dar şi în alte cazuri similare care s-au produs în regiune, inclusiv cazul jurnalistului Vardanean.

Partidul Democrat din Moldova va face în continuare presiuni asupra tuturor instituţiilor competente, interne şi externe să nu tolereze astfel de cazuri ci să întreprindă măsuri concrete pentru eliberarea necondiţionată a lui Ilie Cazacu.

Ilie Cazacu riscă o pedeapsă până la 20 de ani, fiind acuzaţi că ar fi făcut spionaj în favoarea Moldovei. Acesta este al doilea dosar de spionaj deschis de autorităţile secesioniste din stânga Nistrului în ultimele luni.

Serviciul de presă al PDM

Poziţia PDM faţă de raportul şi recomandările Comisiei pentru studierea crimelor regimului totalitare comunist din Moldova Partidul Democrat din Moldova a lansat în cadrul şedinţei extinse al Consiliului Naţional al PDM, discuţiile, cu societatea civilă, pe marginea Agendei sociale naţionale