Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPDM

PDM a cerut convocarea de urgenţă a AIE, axată pe iniţiativele preşedintelui interimar al ţării

|versiune pentru tipar||
PDM / 25 iunie 2010
Partidul Democrat din Moldova

Decretul preşedintelui interimar al ţării cu privire la declararea zilei de 28 iunie Zi de doliu naţional este o acţiune care, fiind lansată într-o manieră individuală, exprimă poziţia unei persoane şi a unui partid, dar nu şi poziţia consolidată a Alianţei.

De acestă părere este liderul Partidului Democrat (PD), Marian Lupu, expusă, azi, în cadrul unei conferinţe de presă.

“Această iniţiativă este foarte nefericită şi a fost lansată inoportun, deoarece contribuie la aprofundarea polarizării şi dezbinării societăţii. În plus, declararea zilelor de doliu sau de sărbătoare este prerogativa Parlamentului”, a spus Marian Lupu.

Marian Lupu a adăugat că PD va insista asupra întrunirii de urgenţă a AIE, pentru a fi discutate subiectele privind ziua de 28 iunie, precum și proiectele de legi vizavi de rezultatele raportului “Comisiei Cojocaru” şi privind anularea legii despre conceptul politicii naţionale, iniţiate de preşedintele Parlamentului.

“PD nu este tentat să susţină aceste iniţiative. Nu este vorba de altceva decât de acţiuni cu tentă electorală”, a menţionat liderul PD, precizând că formaţiunea politică pe care o conduce nu va participa la acţiunile din 28 iunie.

“Recent, PD a lansat agenda socială. Avem multe probleme social-economice şi în loc să ne concentrăm pe căutarea de soluţii, asemenea iniţiative vin să distragă şi atenţia clasei politice şi a societăţii pe subiecte care nu merită”, a mai spus preşedintele PD.

Cu referire la iniţiativa de interzicere a simbolicii comuniste, liderul PDM a menţionat că asemenea acţiuni contribuie la creşterea raitingului PCRM doar prin victimizarea acestei formaţiuni politice.

“Istoria nu trebuie transformată în politică întoarsă cu faţa în trecut. Lucrurile tragice din trecut trebuie condamnate, dar ele nu trebuie trase şi aplicate în prezent”, a conchis Marian Lupu.

Sursa: www.pdm.md

Partidul Democrat din Moldova a lansat în cadrul şedinţei extinse al Consiliului Naţional al PDM, discuţiile, cu societatea civilă, pe marginea Agendei sociale naţionale Comentariul serviciului de presă al Partidului Democrat din Moldova