Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPDM

Tinerii din Găgăuzia au discutat despre viitorul ţării la o întâlnire cu liderii PDM

|versiune pentru tipar||
PDM / 2 octombrie 2012
Partidul Democrat din Moldova

În acest week-end, la iniţiativa organizaţiei de tineret a PDM din UTA Găgăuzia, în satul Itulia, raionul Vulcăneşti, a avut loc Primul Forum Regional al Tinerilor din Găgăuzia. Scopul acestui eveniment a constat în stabilirea relaţiilor de comunicare între tinerii activi din UTA Găgăuzia, precum şi popularizarea sportului şi a modului sănătos de viaţă în rândul persoanelor tinere. La lucrările Forumului au participat 280 de membri şi adepţi ai Partidului Democrat, reprezentanţi ai organizaţiilor obşteşti din autonomie, precum şi delegaţi din raionul Taraclia.

Forumul a fost deschis de preşedintele de onoare al PDM, Dumitru Diacov. “Sunt nespus de bucuros să văd aici un număr atât de mare de tineri activi, care nu sunt indiferenţi de soarta ţării noastre. Noi, şi în continuare, vom susţine asemenea iniţiative, deoarece aceste evenimente oferă o posibilitate unică de a reuni tineri cu viziuni diferite în soluţionarea unor scopuri comune”, a spus Diacov.

Spre seară, tinerii au avut posibilitatea să adreseze, dar şi să primească răspunsuri ample pe chestiuni arzătoare ale zilei, în cadrul dialogului deschis cu liderii PDM. În ospeţie la tineri a venit preşedintele partidului, Marian Lupu, deputatul Vasile Botnari, secretarul general al PDM, Constantin Botnari, consilierii preşedintelui şi prim-vicepreşedintelui Parlamentului, Mariana Zolotco şi Monica Babuc, preşedintele ORP PDM din Ciadîr-Lunga, Olga Gaidarji.

Discuţia vie, plină de întrebări interesante, dar uneori şi dificile, a durat aproximativ 2 ore. Tinerii au abordat întrebări ce ţin de educaţie, atitudinea cetăţenilor faţă de clasa politică, situaţia economică din ţară, atragerea investiţiilor în regiuni, statutul limbii ruse etc.

Marian Lupu le-a mulţumit tinerilor pentru entuziasmul cu care au abordat această întâlnire.

În aceeaşi seară, a fost disputată Cupa KVN al UTA Găgăuziei. În lupta umorului şi ingeniozităţii a câştigat echipa “Edinstvo”.

Pe parcursul celor două zile, tinerii au avut parte de multiple competiţii sportive şi distractive.

Sursa: www.pdm.md

Echipament tehnic şi sportiv pentru tinerii din satul Buciuşca PDM a felicitat oamenii vârstnici cu sărbătoarea lor internaţională