Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPDM

PDM a felicitat oamenii vârstnici cu sărbătoarea lor internaţională

|versiune pentru tipar||
PDM / 3 octombrie 2012
Partidul Democrat din Moldova

Cu prilejul Zilei Internaţionale a Persoanelor Vârstnice, marcată în toată lumea pe 1 octombrie, organizaţiile teritoriale ale Partidului Democrat din Moldova din întreaga republică au desfăşurat manifestaţii, în cadrul cărora au dresat felicitări oamenilor în etate. Sentimentul de implicare şi dorinţa de a le crea buna, au fost resimţite la toate seratele.

Organizaţia municipală Bălţi a persoanelor în etate a PDM “Tezaurul Naţiunii” a marcat ziua vârstnicilor printr-o activitate cultural-artistică cu genericul “Tezaur de amintiri”. Cei vârstnici au avut parte de un concert festiv cu participanţii din mai multe licee din municipiul Bălţi. În această zi, emoţiile bătrânilor au fost dublate de spectacolul şi farmecul tinerilor.

Organizaţia raională PDM Drochia a felicitat oamenii vârstnici invitându-i la o petrecere în restaurant.

Organizaţia raională PDM Străşeni a marcat un eveniment dublu — Ziua Persoanelor Vârstnice şi 55 de ani de căsătorie a familiei Mircos Vera şi Ion. Cu cele mai calde urări de bine în adresa celor adunaţi a venit Valentina Stratan, deputat în Parlament, care a vorbit despre iniţiativele PDM în Legislativ de susţinere a pensionarilor şi, în special, despre proiectul de indexare mai rapidă a pensiilor. Pentru oamenii în etate din Străşeni a fost organizat şi un mic concert, cu eforturile liceenilor, iar însăşi omagiaţii au prezentat o expoziţie cu realizările lor.

Cu aceeaşi căldură şi grijă au fost felicitaţi şi vârstnicii din organizaţia raională PDM Călăraşi. Pentru ei a fost pregătită o masă de sărbătoare, cadouri şi desigur felicitări muzicale. Un mesaj de felicitare le-a adresat preşedintele organizaţiei naţionale “Tezaurul Naţiunii”, Nina Ţurcan, şi alţi invitaţi ai seratei.

La 1 octombrie organizaţia municipală a Partidului Democrat a desfăşurat acţiuni în toate sectoarele Chişinăului

La 1 octombrie, în toată lumea este marcată Ziua Internaţională a Persoanelor Vârstnice. Totodată, anul 2012 a fost declarat în Europa an al îmbătrânirii active şi solidarităţii între generaţii. În această zi importantă pentru persoane în etate, organizaţia municipală a Partidului Democrat a desfăşurat acţiuni în toate sectoarele Chişinăului.

Astfel, 22 de membri ai organizaţiei persoanelor în etate a PDM “Tezaurul Naţiunii” din sectorul Botanica au primit, în cadrul unei manifestaţii, felicitări din partea preşedintelui organizaţiei de sector Botanica, Valentina Rotaru, vicepreşedinţii organizaţiei Alexandru Satirovici şi Ion Popov şi alţi colegi. La întâlnire au răsunat cuvinte de gratitudine şi urări de sănătate în adresa oamenilor în etate.

Organizaţia de la Buiucani a felicitat cei mai activi membri ai organizaţiei persoanelor în etate, invitându-i la un restaurant. Au fost invitate 40 de persoane, pentru care a fost pregătită o masă de sărbătoare şi cadouri. Pentru a-i felicita pe oamenii în vârstă, au venit deputatul Valentina Stratan, preşedintele organizaţiei de sector Veaceslav Nedelea, preşedintele organizaţiei naţionale “Tezaurul Naţiunii”, Nina Ţurcan.

Oamenii în etate din sectorul Râşcani, de asemenea, au primit felicitări din partea conducerii organizaţiei de sector. Circa 30 de persoane au avut parte de flori, masă de sărbătoare şi cadouri. Anatoli Zolotcov, preşedintele organizaţiei PDM de sector, în mesajul de felicitare, a menţionat importanţa acordării susţinerii permanente a persoanelor în vârstă.

Liviu Oboroc, preşedintele organizaţiei de sector Centru, în felicitarea sa a transmis mesajul adresat persoanelor în etate de către preşedinte PDM, Marian Lupu. Ludmila Rotaraş, preşedintele organizaţiei municipale a persoanelor în etate a PDM, a adresat cuvinte calde şi de gratitudine în adresa membrilor activi ai PDM, care în pofida dificultăţilor continuă să contribuie la desfăşurarea activităţilor de partid.

Manifestaţii de sărbătoare au avut loc şi în sectorul Ciocana, la care au invitate 30 de persoane. Sergiu Sainciuc, preşedintele organizaţiei de sector, a menţionat în mesajul să de felicitare, importanţa şi rolul persoanelor în etate în activitatea de partid. Cuvinte de gratitudine şi urări de sănătate persoanelor în etate au fost adresate şi de către Iacob Timciuc, vicepreşedintele organizaţiei PDM din sectorul Ciocana, Ludmila Rotaraş, preşedintele organizaţiei municipale “Tezaurul Naţiunii”. Persoanelor vârstnice prezente, de asemenea, le-au fost înmânate diplome, flori şi cadouri.

Sursa: www.pdm.md

Tinerii din Găgăuzia au discutat despre viitorul ţării la o întâlnire cu liderii PDM Mesajul Preşedintelui Parlamentului Republicii Moldova, Marian Lupu, cu ocazia Zilei Profesorului