Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPDM

Felicitare cu prilejul Zilei Internaţionale a Persoanelor Vîrstnice

|versiune pentru tipar||
PDM / 1 octombrie 2012
Partidul Democrat din Moldova

Multstimaţi reprezentanţi
ai generaţiei la vîrsta eleganţei,

Cu prilejul Zilei Internaţionale a Persoanelor Vîrstnice, Comitetul Executiv al Organizaţiei Naţionale a Persoanelor în Etate PDM “Tezaurul Naţiunii” Vă transmite un mesaj călduros de felicitare.

Mesajul este adresat Dumneavoastră, celor care aţi îndurat foamete, război şi sărăcie, pe care le-aţi depăşit cu demnitate şi aţi avansat în vremea anilor de aur.

Faceţi totul ca numele Dumneavoastră să fie cu adevărat înscris în cartea vieţii — comoară a paradisului eternităţii.

Cu plecăciune admirăm energia, luciditatea, înţelepciunea, blîndeţea, demnitatea şi bărbăţia Dumneavoastră.

Chemîndu-vă la viaţă activă şi la numărarea cu onoare a toamnelor adunate, Vă urăm multă sănătate, fericire, belşug şi prosperare.

Comitetul Executiv al Organizaţiei Naţionale
a Persoanelor în Etate PDM “Tezaurul Naţiunii”

Marian Lupu a felicitat persoanele în etate cu ocazia Zilei Internaţionale a Persoanelor Vârstnice

Ziua de 1 OCTOMBRIE este Ziua Internaţională a Persoanelor Vârstnice, iar 2012 mai este şi Anul european al îmbătrânirii active şi al solidarităţii între generaţii. În această zi semnificativă pentru persoanele în etate, permiteţi-mi, scumpii noştri, să-mi exprim stima şi profunda admiraţie faţă de munca asiduă şi abnegaţia, depuse, pe parcursul anilor, pe tărâmul în care aţi activat, faţă de succesele pe care le-aţi înregistrat.

Ţara noastră — Republica Moldova — are nevoie de experienţa, înţelepciunea şi cumsecădenia Dvs.! Dorim din tot sufletul să fim alături, să ne îndrumaţi şi să ne oferiţi cunoştinţele şi experienţa pe care le aveţi, fără de care nu vom putea progresa, nu vom putea edifica un stat de drept, european, în care fiecare cetăţean să fie auzit şi protejat. Prin activităţile cotidiene ne convingeţi în fiece zi că jucaţi un rol extrem de important în viaţa societăţii noastre şi, prin urmare, trebuie să beneficiaţi de o mai bună calitate a vieţii.

Apreciez foarte mult aportul Dvs. la dezvoltarea Republicii Moldova. Experienţa şi înţelepciunea persoanelor în etate sunt de un folos inestimabil pentru destinele ţării şi a societăţii noastre. De aici, grija societăţii şi, în special, a celor care conduc destinele acestei ţări, trebuie să se îndrepte spre creşterea calităţii vieţii pentru persoanele în vârsta şi respectarea drepturilor lor. Autorităţile trebuie să asigure accesul la servicii sociale de calitate, creşterea pensiilor, a alocaţiilor. Numai pe această cale vom reuşi să valorificăm potenţialul persoanelor în etate, pentru a asigura o punte durabilă între generaţii, pentru a educa noi generaţii de cetăţeni destoinici.

În încheiere, Va felicit călduros cu ocazia Zilei Internaţionale a persoanelor în etate şi Vă doresc ca nu numai ziua de 1 octombrie să fie pentru Dumneavoastră sărbătoare, ci şi toate celelalte zile ale anului.La Mulţi Anişi Vă mulţumim pentru toate câte aţi făcut pentru societatea noastră, pentru binele şi prosperarea Republicii Moldova.

Marian Lupu,
Preşedintele PDM,
Preşedintele Parlamentului Republicii Moldova

Sursa: www.pdm.md

Vlad Plahotniuc s-a întâlnit, la Bruxelles, cu premierul român Victor Ponta Aproximativ 800 de noi membri ai Partidului Democrat de la Ialoveni şi-au primit carnetele de partid în cadrul Forumului raional din 29 septembrie