Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPDM

Mesajul Preşedintelui Parlamentului Republicii Moldova, Marian Lupu, cu ocazia Zilei Profesorului

|versiune pentru tipar||
PDM / 4 octombrie 2012
Partidul Democrat din Moldova

Mesajul meu este adresat tuturor profesorilor, învăţătorilor şi educatorilor din Republica Moldova, acelora care, prin natura meseriei lor, contribuie la formarea generaţiilor viitoare. Cu ocazia zilei internaţionale a profesorului, stimaţi dascăli, vă urez La mulţi ani! Vă urez să fiţi şi în continuare la fel de responsabili şi riguroşi, dedicaţi meseriei pe care aţi ales-o.

Vă urez, de asemenea, să fiţi curajoşi în faţa provocărilor vieţii, iar în momentul în care vă aşezaţi la catedră să uitaţi de probleme, nevoi şi stres. Vă doresc putere de concentrare pentru lecţiile pe care le susţineţi, pentru educarea elevilor şi studenţilor pe care îi aveţi în grjiă. Nu uitaţi niciun moment că efortul pe care dumneavoastră îl faceţi pentru a pregăti viitorul Republicii Moldova va fi răsplătit.

În acest moment, statul nu este, din păcate, suficient de puternic pentru a vă oferi condiţiile salariale şi de desfăşurare a orelor pe care le vedem în ţările europene. Ştiu cât este de dificilă condiţia profesorilor din Republica Moldova. Vă asigur, însă, că drumul pe care se află Republica Moldova este cel corect şi că ne va apropia de aceste standarde occidentale. Investiţia în educaţie şi cercetare, pe care o susţin alături de colegii mei din Parlament, are drept obiectiv concentrarea eforturilor pentru educarea generaţiilor viitoare şi responsabilizarea acestora. Moldova trebuie să privească în viitor, iar viitorul înseamnă cultură, implicare civică şi bun simţ. Pe toate acestea, dumneavoastră, stimaţi profesori, le promovaţi în fiecare zi de la catedră. Pentru aceasta, vă mulţumesc!

Vă sunt recunoscător pentru că, zi de zi, transmiteţi nu doar cunoştinţe, dar formaţi caractere şi conştiinţe.

Cu stimă,

Marian Lupu
Preşedintele Parlamentului
Preşedintele PDM

Sursa: www.pdm.md

PDM a felicitat oamenii vârstnici cu sărbătoarea lor internaţională Tinerii democraţi din r-ul Leova redescoperă spiritul de echipă şi modul sănătos de viaţă