Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPDM

Circa 400 de tineri democraţi din raioanele Călăraşi şi Nisporeni au avut parte de o discuţie într-o atmosferă caldă cu liderii PDM

|versiune pentru tipar||
PDM / 23 septembrie 2012
Partidul Democrat din Moldova

Circa 400 de tineri democraţi din raioanele Călăraşi şi Nisporeni au avut parte de o discuţie într-o atmosferă caldă cu liderii Partidului Democrat din Moldova, în cadrul Forumului local al tinerilor, desfăşurat în acest week-end. Tinerii au petrecut week-end-ul în tabăra dela Sadova, raionul Călăraşi, alături de Prim-vicepreşedintele PDM şi al Parlamentului, Vlad Plahotniuc, şi de alţi colegi de partid, printre care Adrian Candu, Valentina Stratan, Pavel Filip, Constantin Botnari, Andrei Popov.

Vlad Plahotniuc le-a spus tinerilor că s-a simţit întotdeauna apropiat de ei, considerându-i o forţă pentru Republica Moldova. “Nu trebuie să staţi ascunşi, trebuie să daţi un semnal că sunteţi activi, iar noi promitem să vă apreciem dedicaţia”, i-a încurajat prim-vicepreşedintele PDM pe tineri. În acest context, Vlad Plahotniuc le-a vorbit membrilor Tineretului PDM despre posibilităţile de promovare în partid: “Am început o reformă amplă a partidului, în cadrul căreia vor fi schimbate principiile de promovare, iar cel al competitivităţii va fi unul de bază. Aceste schimbări vor viza şi tinerii”, a menţionat Vlad Plahotniuc.

Fiind îndemnaţi să fie îndrăzneţi şi activi, tinerii au profitat de ocazie şi au adresat multiple întrebări, abordând teme din domeniul politicului, dar şi privind problemele studenţilor şi elevilor. Ana Mîrza, elevă din Nisporeni, s-a interesat de acţiunile liderilor de partide pentru oferirea mai multor şanse de afirmare a tinerilor aici, în Moldova. Nicolae Jardan, student din Călăraşi, a abordat, la rândul său, problema susţinerii tinerilor specialişti, care îşi găsesc dificil un loc de muncă din cauza lipsei experienţei. Tinerii s-au mai interesat de situaţia politică actuală din ţară, de problema datoriilor externe, de strategiile de dezvoltare economică ale Republicii etc.

Seara s-a încheiat cu un concert, sub genericul “Suntem tineri şi talentaţi”, susţinut de tinerii din PDM.

Asemenea întâlniri, la care tinerii au posibilitatea să adreseze întrebări liderilor democraţi,au devenit deja o tradiţie în PDM, desfăşurându-se în mai multe raioane ale ţării şi reunind sute de membri ai organizaţiilor de tineret. Tineretul Democrat promovează prin acest proiect comunicarea între tineri şi a spiritul de echipă.

Serviciul de presă al PDM
Sursa: www.pdm.md

Vlad Plahotniuc le-a înmânat astăzi carnetele de partid celor aproximativ 600 de noi membri ai organizaţiei din Floreşti Organizaţia de Femei a PDM a contribuit la dotarea cu mobilier a şcolii de meserii din s. Ciumai