Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPDM

Tinerii democraţi au petrecut acest weekend alături de Vlad Plahotniuc şi alţi lideri ai partidului, reuniţi la Saharna, la “Trofeul Nistrului”

|versiune pentru tipar||
PDM / 30 iulie 2012 | 
Partidul Democrat din Moldova

Tinerii democraţi au petrecut acest weekend alături de prim-vicepreşedintele PDM Vlad Plahotniuc şi alţi lideri ai partidului, reuniţi la Saharna, la “Trofeul Nistrului” — un eveniment al Organizaţiei de tineret a formaţiunii.

Cei peste 500 de tineri au stat “la sfat” cu Vlad Plahotniuc, Constantin Botnari, Igor Corman, Pavel Filip, Andrei Popov, Vasile Botnari, Monica Babuc, Eleonora Graur şi Victor Zubcu. Într-un cadru neformal, în apropierea unui foc de tabără, democraţii au discutat despre oportunităţile pe care PDM le oferă tinerilor în Republica Moldova.

“Eu vreau ca tinerii să participe activ la procesul decizional, nu doar în partid, dar şi la nivel naţional. Rolul tinerilor în PDM nu este de a lipi afişe în timpul campaniei electorale. Eu vă consider pe voi, tinerii democraţi, generaţia care va continua ceea ce am început noi, deja, în partid: o reformă profundă a statului şi o înnoire a clasei politice”, a declarat Vlad Plahotniuc. Prim-vicepreşedintele PDM a menţionat că una dintre oportunităţile concrete de afirmare pe care partidul le-o oferă tinerilor este afirmarea pe baza unor criterii corecte, de performanţă şi competitivitate.

Tinerii au apreciat maniera deschisă în care a decurs discuţia şi faptul că au primit răspunsuri la toate întrebările — fie că acestea se refereau la situaţia politică din ţară sau la reţeta succesului în business şi cum reuşeşte Vlad Plahotniuc să aibă succes şi în politică. De exemplu, Mihai Racoviţă, preşedintele organizaţiei de tineret a PDM din Ungheni, s-a interesat de acţiunile ce vor fi întreprinse de către formaţiune pentru oferirea mai multor şanse de afirmare tinerilor din mediul rural, care, în opinia sa, sunt mai dezavantajaţi decât cei de la oraşe. Cristina Raţă, de la Briceni, a abordat problema conflictului între generaţii. Tinerii s-au mai interesat de situaţia politică actuală din ţară, de perspectivele soluţionării problemei transnistrene şi de condiţiile pentru obţinerea unor burse de studii pentru tinerii performanţi, solicitându-i lui Vlad Plahotniuc să-i sprijine şi în activitatea lor din partid.

Seara s-a încheiat cu un concert susţinut de vedete ale muzicii autohtone, karaoke şi discotecă.

“Trofeul Nistrului”, aflat la prima ediţie, a întrunit, în perioada 27–29 iulie, în localitatea Saharna, raionul Rezina, peste 500 de tineri din toate raioanele ţării, atât membri, cât şi simpatizanţi ai PDM. Evenimentul a fost organizat de către Organizaţia Tineretul Democrat, cu scopul de a promova comunicarea între tineri şi spiritul de echipă.

Centrul de presă al PDM
Sursa: www.pdm.md

Camping pentru tineret “Trofeul Nistrului” Peste 2000 de noi membri a PDM la Soroca şi Leova