Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPDM

TD Ungheni şi TD Făleşti — Solidaritate şi consolidare

|versiune pentru tipar||
PDM / 19 septembrie 2012
Partidul Democrat din Moldova

Tabăra de odihnă de la Rădenii Vechi, r. Ungheni a devenit neîncăpătoare timp de două zile, pe 15–16 septembrie, unde circa 400 de tineri membri ai Tineretului Democrat din raioanele Ungheni şi Făleşti s-au întrunit în cadrul unui forum zonal. La eveniment au participat reprezentanţi ai organizaţiilor de tineret din Nisporeni, Străşeni, Leova, Anenii Noi şi Chişinău.

Forumul tinerilor democraţi a fost constituit din trei blocuri. Primul bloc a urmărit ca scop promovarea sportului în masă în mediul rural şi urban, în cadrul căruia tinerii au concurat în probe de volei, fotbal, funie etc. Cel de al doilea bloc a inclus dezbaterile politice dintre tinerii democraţi şi liderii de partid: Valentin Buliga, vicepreşedinte PDM, Valeriu Guma, deputat în Parlamentul Republicii Molodva, Vasile Botnari, deputat în Parlamentul Republicii Moldova, Marcel Răducan, ministru Dezvoltării Regionale şi a Construcţiilor, Constantin Botnari, secretar general al PDM şi Dumitru Diacov, preşedinte de onoare PDM.

În cadrul discuţiilor o temă importantă a fost promovarea tinerilor în organele de conducere a PDM şi în organele de reprezentare publică. În acest context, preşedintele de onoare Dumitru Diacov a menţionat următoarele: “Un partid care nu promovează tinerii îşi îngroapă propriul viitor”, prezentînd mai multe exemple de continuitate politică a liderilor de tineret, cum ar fi Boris Focşa, actualul ministru al Culturii, Oleg Ţulea, actualul deputat în Parlamentul Republicii Moldova.

În cadrul discuţiilor, au fost abordate teme ca politica externă, statalitatea ţării, calitatea politicilor de tineret.

Seara s-a încheiat cu un spectacol artistic unde au evoluat tinerii din organizaţiile primare de tineret. Tinerii au demonstrat capacităţi deosebite şi au accentuat importanţa cîntecului şi dansului popular în cultura naţională.

Fiecare tînăr a primit certificat de participare la eveniment, iar învingătorii la competiţiile sportive au fost medaliaţi.

Evenimentul a fost organizat de către Tineretul Democrat din Ungheni şi Făleşti, cu scopul de a promova comunicarea, socializarea cît şi consolidarea spiritului de echipă.

Sursa: www.pdm.md

Democraţii din Bălţi au dat startul Cupei Democraţiei la volei La Edineţ a avut loc adunarea organizaţiei raionale a persoanelor în etate “Tezaurul Naţiunii”