Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiComune

Acordul de constituire a Alianţei de Integrare Europeană 3

|versiune pentru tipar||
PLDMPDMPL / 23 iulie 2015 | 

Acordul de constituire a Alianţei de Integrare Europeană 3 a fost semnat joi, 23 iulie a.c., iar ceremonia de semnare a documentului a avut loc la Palatul Republicii.

După semnarea documentului, care a pus bazele constituirii noii majorităţi parlamentare, liderii PDM, PLDM şi PL şi-au exprimat speranţa că Alianţa Pentru Integrare Europeană 3 va reuşi să implementeze reformele atât de aşteptate, care ne vor apropia de spaţiul comunitar.

“Toate cele trei partide au dat dovadă de înţelepciune şi pragmatism, această formulă este unica posibilă, o formulă de angajament proeuropeană, deschisă. De fapt, acest angajament s-a manifestat din 2009, în pofida dificultăţilor şi greşelilor pe care le-am comis toţi împreună. Această idee a fost puternic demonstrată de moldoveni în votul din noiembrie 2014 şi la alegerile generale locale”, a declarat după semnare Marian Lupu.

Mihai Ghimpu, Preşedintele PL, a accentuat că semnarea acestui Acord şi refacerea AIE înseamnă continuarea cursului European, iar implementarea reformelor vor apropia integrarea europeană şi naţională a Republicii Moldova.

Mihai Ghimpu a menţionat şi câteva din principalele priorităţi ale Alianţei: “Problemele principale ale acestei Alianţe, AIE-3, rămân a fi:

Dânsul a mai accentuat că “în ceea ce priveşte criza din sistemul bancar, ne-am propus monitorizarea foarte atentă a organelor de drept prin mecanismul funcţiei de control al Parlamentului în găsirea miliardului furat, persoanelor implicate şi tragerea la răspundere a persoanelor vinovate.”

Totodată liderul liberalilor a îndemnat funcţionarii şi membrii guvernului “să se apuce de treabă”, îndemnându-i să “uite de plăcerea de ieri”.

“Toţi cei care nu îşi fac corect munca vor fi rugaţi să plece! Stimat guvern, ori guvernăm, ori demisionăm!”, a mai precizat Mihai Ghimpu.

Sursa: www.pdm.md, www.pl.md

A fost constituită Alianţa Politică pentru Moldova Europeană Dodon: Cetăţenii RM au şansa istorică de a se debarasa de guvernarea oligarhică