Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPDM

Consiliul Politic Naţional al PDM a desemnat, în şedinţa de astăzi, vicepreşedinţii formaţiunii şi a ales noua componenţă a Consiliului Executiv al partidului

|versiune pentru tipar||
PDM / 17 noiembrie 2012 | 
Partidul Democrat din Moldova

Consiliul Politic Naţional al Partidului Democrat din Moldova a desemnat, în şedinţa de astăzi, vicepreşedinţii formaţiunii şi a ales noua componenţă a Consiliului Executiv al partidului. Cei 8 vicepreşedinţi ai PDM sunt Valentina Buliga, Andrian Candu, Igor Corman, Pavel Filip, Marcel Răducan, Valeriu Lazăr, Valentina Stratan, Oleg Ţulea. Conform obiectivelor de reformare, asumate de PDM, vicepreşedinţii vor avea responsabilităţi în coordonarea domeniilor sectoriale ale statului. Vicepreşedinţii au primit mandat din partea PDM până la următoarele alegeri parlamentare, programate în 2014, perioadă în care vor dovedi pregătirea şi implicarea lor pentru dezvoltarea partidului.

Preşedintele PDM, Marian Lupu, a specificat că, odată cu alegerea structurilor de conducere, toate forţele interne ale formaţiunii urmează să fie mobilizate pentru realizarea obiectivelor de reformare fixate de PDM. Marian Lupu a subliniat că, în cel mai scurt timp, PDM va promova un şir de iniţiative importante, printre care a amintit proiectele de lege a votului uninominal, cu privire la finanţarea partidelor politice, cu privire la schimbarea sistemului de indexare a pensiilor.

Aceasta a fost prima şedinţă a Consiliului Politic Naţional, după Congresul al VII-lea al PDM, organizat în iunie curent, când partidul şi-a asumat un proces amplu de reformare internă.

Despre stadiul implementării reformei interne în PDM, dar şi despre activitatea reprezentanţilor partidului la nivel guvernamental şi local, a vorbit prim-vicepreşedintele PDM, Vlad Plahotniuc. Acesta a menţionat că, după 5 luni de la startul acestui proces de modernizare a PDM, s-au realizat paşi importanţi în consolidarea formaţiunii. “În această perioadă, numărul membrilor de partid a crescut cu 33 de procente, semn că noua politică a partidului a dat roade. Toţi sunt membri activi, iar numărul şi calitatea lor demonstrează încrederea acordată de oameni Partidului Democrat”, a spus Vlad Plahotniuc.

Totodată, prim-vicepreşedintele partidului a îndemnat la o mai mare mobilizare a organizaţiilor teritoriale, care, în opinia sa, trebuie să fie adevărate motoare pentru dezvoltarea partidului, trebuie să înainteze propuneri, care să fie implementate la nivel central.

Serviciul de presă al PDM
Sursa: www.pdm.md

Tineretul Democrat a lansat, astăzi, în Republica Moldova campania Partidului Socialiştilor Europeni (PES) “Viitorul TĂU este Viitorul MEU”, în contextul Săptămânii tineretului La Comrat a avut loc un seminar cu preşedinţii organizaţiilor primare ale persoanelor în etate din UTA Găgăuzia