Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPDM

Partidul Democrat din Moldova va avea 13 Departamente de specialitate

|versiune pentru tipar||
PDM / 19 iulie 2013 | 
Partidul Democrat din Moldova

Partidul Democrat din Moldova va avea 13 Departamente de specialitate — organizaţii interne ale partidului, în care vor fi elaborate proiectele cu care PDM se va prezenta în Guvern, în Parlament şi în faţa cetăţenilor. Înfiinţarea Departamentelor PDM a fost votată de către Consiliul Politic Naţional al PDM, reunit astăzi, 19 iulie a.c., în şedinţă la Chişinău.

Preşedintele PDM, Marian Lupu, a anunţat că schimbarea vine în contextul procesului de modernizare internă a formaţiunii. “Prin crearea acestor Departamente, în care vor lucra specialiştii partidului, noi continuăm să promovăm profesioniştii în politică. Cu aceşti oameni, PDM va merge înainte pentru a îndeplini mai multe obiective importante pentru cetăţeni. Obiectivul de etapă cel mai important este parafarea, la Vilnius, a Acordului de Asociere cu UE”, a spus liderul democrat.

Consiliul Politic Naţional al PDM a susţinut, astăzi, propunerea organizării PDM pe model european, propusă de Prim-vicepreşedintele Vlad Plahotniuc în urmă cu un an. “Am decis nu doar să privim spre Europa, ci să ne şi organizăm în stil european. Funcţionarea Departamentelor interne în partid a dat rezultate bune în multe formaţiuni europene şi sunt convins că şi în PDM va avea succes”, a subliniat prim-vicepreşedintele PDM. Vlad Plahotniuc a precizat că PDM nu pleacă în vacanţă şi va lucra toată vara pentru a elabora proiecte în colaborare cu cetăţenii. “Deja au fost expuse foarte multe idei, care vor prinde contur în cadrul Departamentelor. Colegii mei sunt pregătiţi să venim cu soluţii concrete, la fel şi eu. În toamnă, vom veni şi vom prezenta măsuri şi ideile noastre care să îmbunătăţească guvernarea şi, mai ales, viaţa de zi cu zi a oamenilor”, a adăugat prim-vicepreşedintele PDM.

Tot astăzi, în cadrul Consiliului Politic Naţional al PDM, preşedintele Parlamentului, vicepreşedintele PDM, Igor Corman, a prezentat colegilor bilanţul activităţii parlamentare din sesiunea primăvară-vară. “M-am bucurat să constat că atât noi, cei din Parlament, cât şi cei din teritoriu suntem preocupaţi asupra obiectivului naţional — cel al îndeplinirii tuturor condiţiilor pentru obţinerea unui rezultat de impact la Vilnius. Suntem determinaţi să muncim fiecare pentru acest obiectiv. Mai mult, suntem hotărâţi ca cetăţenii să înţeleagă cu adevărat miza acestui moment, care poate deveni unul istoric”, a declarat Igor Corman.

Precizăm că fiecare dintre cele 13 Departamente de specialitate ale PDM vor fi coordonate de câte un vicepreşedintele al partidului, responsabil pentru domeniul sectorial respectiv.

Serviciul de presă al PDM
Sursa: www.pdm.md

Au mai rămas şapte zile pînă la evenimentul mult aşteptat de tinerii democraţi din toată ţara La Peresecina, în perioada 26–28 iulie 2013, are loc ediţia a II-a a campingului de vară “Trofeul Democraţiei”